Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γκρούεφσκι ετοιμάζει τον Πρότογκερ για αντικαταστάτη του


Στα χνάρια του Πούτιν

θέλει να βαδίσει ο Γκρούεφσκι;


Όλοι γνωρίζουν την άριστη σχέση που έχει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων με τον νεαρό πολιτικό Μάρτιν Πρότογκερ, ο οποίος έχει αναδειχθεί στο «δεξί χέρι» του Γκρούεφσκι και συμμετείχε στις μέχρι τώρα συζητήσεις με την Ελληνική πλευρά, συνεπικουρώντας τον Νίκολα Νιμιτρόφ με την συνεχή παρουσία του, και υπενθυμίζοντάς του πως μεταφέρει τα πάντα στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ.
Είναι άγνωστο, βέβαια, αν ο 29χρονος νεαρός πολιτικός-διπλωμάτης θα συνεχίσει τις συνομιλίες μόνος του, επωμιζόμενος όλο το βάρος και την ευθύνη που αυτό συνεπάγεται, θεωρείται όμως πλέον σχεδόν βέβαιο πως ο Γκρούεφσκι ευελπιστεί να μπορέσει να τον χρησιμοποιήσεις για να κάνουν «ντουέτο» στην πολιτική σκηνή των Σκοπίων.

Ο Πρότογκερ, κατάγεται από οικογένεια Μασόνων και έχει κάνει πολύ καλές σπουδές στην Γερμανία. Προωθήθηκε γρήγορα στις τάξεις του VMRO και βρέθηκε να είναι γραμματέας του κόμματος και ο απολύτως έμπιστος άνθρωπος του Γκρούεφσκι, ο οποίος δεν κατάγεται από επιφανή οικογένεια και φυσικά δεν είναι μασόνος.
Ο νεαρός μασόνος προαλείφεται μεγάλης πολιτικής θέσης, προκειμένου να νιώθει ο Γκρούεφσκι ήρεμος και χωρίς την απειλή οποιουδήποτε πολιτικού αντιπάλου. Η πρόσφατη εξάλλου συνάντηση της μασονικής στοάς της Αγγλίας σε κεντρικό πολυτελέστατο ξενοδοχείο των Σκοπίων, φαίνεται να «δένει» με την προοπτική προώθησης του νεαρού άνδρα στα πολιτικά πράγματα της ευρύτερης περιοχής. Η «ευγενική κάλυψη» των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας της ΠΓΔΜ στην συγκεκριμένη συνάντηση ήταν υπέρ του δέοντος θερμή και προξένησε μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων, λόγω αποκλεισμού πολλών δρόμων, όπως επίσης προξένησε και η μυστικότητα που υπήρξε.
Το ότι αντιπροσωπεία των Άγγλων μασόνων επισκέφθηκε τον Γκρούεφσκι είναι ενδεικτικό της «φιλικής τάσης» που δείχνει να δημιουργείται ανάμεσα στις δύο πλευρές. Από τη συγκεκριμένη συνάντηση δεν έλειψε ο κ. Πρότογκερ, ο οποίος πέρα από τις αρχικές συστάσεις συμμετείχε ενεργά τόσο στη συνάντηση των μασόνων όσο και στην συνάντηση που έκαναν με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό.
Το «ιστορικό» της οικογένειας Πρότογκερ, λόγω Βουλγαρικής καταγωγής, ίσως να δημιουργήσει κάποιο αρνητικό κλίμα, που όμως είναι βέβαιο πως θα ξεπεραστεί με τη βοήθεια της Μασονίας των Σκοπίων.
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]