Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η χρήση της "Μακεδονίας" είναι κλοπή - Η άδεια γι αυτό εσχάτη προδοσία


2,5 εκατομμύρια Μακεδόνες στην Ελλάδα


απαιτούν από την κυβέρνηση να ακουστούν

Μετά τον ατυχή διαμελισμό της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας (ΣΟΔΓ) οι πηγάζουσες απ΄ αυτήν χώρες προέβησαν με οράματα επεκτατικής πολιτικής, διεκδικώντας όχι μόνον περιοχές, αλλά και καταγωγή από αρχαίους λαούς ούτως ώστε να αποκτήσουν κι αυτοί μια ένδοξη ιστορία και μια κάποια νομιμότητα για τη σύγχρονη ύπαρξή τους.
Έτσι, οι Σλοβένοι υποστηρίζουν πως είναι οι απόγονοι της αρχαίας Ιλλυρικής φυλής των Βενέτων, οι Κροάτες λένε πως προέρχονται από τους Πέρσες, οι Σλάβοι της πΓΔΜ επιμένουν πως προέρχονται από τους αρχαίους Μακεδόνες και οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι λένε πως κατάγονται από τις αρχαίες Ιλλυρικές φυλές της Βοσνίας.

Όμως η περίπτωση της πΓΔΜ είναι μοναδική. Ο μοναδικός λόγος για την δημιουργία της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας με το όνομα «Μακεδονία», ήταν η εν καιρώ διεκδίκηση και ενσωμάτωση της Ελληνικής Μακεδονίας στην κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως τρόπαιο. Κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος στη Γιουγκοσλαβία έλαβε χώρα ένας συστηματικός «εκμακεδονισμός». Εφόσον κάτι λάβαινε μέρος ονομαζόταν «Μακεδονικό», δηλαδή σλαβικό ή αν κάποιος γεννιόταν στη Γεωγραφική Μακεδονία από την αρχή του κόσμου μέχρι σήμερα ονομαζόταν «Μακεδόνας», δηλαδή Σλάβος.
Η περιοχή που αργότερα περιλάμβανε την περιφέρεια της νότιας δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας δεν ονομάζονταν Μακεδονία, αλλά λεγόταν Βαρδάρσκα Μπανοβίνα (Περιφέρεια του ποταμού Βαρδάρ). Το 1944 ο Στρατάρχης Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, ο τότε κομμουνιστής δικτάτορας της Γιουγκοσλαβίας, δημιούργησε στο νότιο μέρος της Γιουγκοσλαβίας την "Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας" και το 1963 την "Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας" για καθαρά πολιτικούς και επεκτατικούς σκοπούς. Ωστόσο το όνομα "Μακεδονία" φερόταν ήδη από τη βόρεια περιφέρεια της Ελλάδας. Στην αρχαία εποχή η περιοχή που αποτελούσε τη Μακεδονία περιέκλειε κατά 80% την περιφέρεια της σημερινής Ελληνικής Μακεδονίας, ένα μικρό ποσοστό, 5%, της Βουλγαρίας, μικρό μέρος της Αλβανίας, 5%, και ένα μικρό κομμάτι της περιοχής που ο Τίτο ονόμασε "Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας", δηλαδή 10%. Πρέπει να σημειωθεί πως τα 10% της αρχαίας Μακεδονίας που ο Τίτο ονόμασε "Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας" αποτελούσε μόνο το 1/5 αυτής της δημοκρατίας, ενώ τα υπόλοιπα 4/5 ήταν μέρος της Σλαβικής Γιουγκοσλαβίας.
Υπερβολικά ενδιαφέρον παρουσιάζει το εγκύκλιο τηλεγράφημα του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών από τον τότε Υπουργό Εξωτερικών Ε. Στεττίνιους, στις 26 Δεκεμβρίου 1944, στο διπλωματικό σώμα των ΗΠΑ, πληροφορώντας για ένα κίνημα να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη "Μακεδονία" σαν "κάλυμμα επιθετικότητας κατά της Ελλάδας". "Έχει επέλθει στην προσοχή της Υπηρεσίας οι ανησυχητικά αυξημένοι ψίθυροι περί προπαγάνδας και ημιεπίσημες ανακοινώσεις για μια αυτόνομη Μακεδονία προερχόμενες από τη Βουλγαρία, αλλά και από Γιουγκοσλάβους αντάρτες και άλλες πηγές, με το υπονοούμενο πως θα συμπεριληφθεί στο καινούργιο κράτος και μέρος της Ελληνικής περιοχής. Η Κυβέρνηση μελετά θέματα "Μακεδονικού Έθνους", "Μακεδονικής Χώρας", ή "Μακεδονικής Εθνικής Συνειδήσεως" ως αδικαιολόγητη δημαγωγία, μη αντιπροσωπεύοντας καμία εθνική ή πολιτική πραγματικότητα, και στο παρόν της αναβίωμα προβλέπει κάλυμμα επιθετικότητας κατά της Ελλάδας".
Κατόπιν της εκ προμελέτης και συστηματικής εκστρατείας του 1944 η οποία άρχισε στο νότιο γεωγραφικό χώρο της Γιουγκοσλαβίας, άρχισε και η συστηματική παραποίηση της αρχαίας Μακεδονικής ιστορίας. Διάφοροι "λόγιοι" από την "Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας" ανέλαβαν να ξαναγράψουν τα ιστορικά της βιβλία να συμπεριλάβουν την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας, ανάλογα με τις επιθυμίες των μελών του Κομμουνιστικού Συνασπισμού της Γιουγκοσλαβίας και περαιτέρω η ιστορία συνοδευόταν με διαστρεβλωμένους χάρτες οι οποίοι έδειχνα την "Μακεδονία" να περικλείει και να φτάνει έως στα μισά του όρους Ολύμπου. Επίσης μισθωτοί γλωσσολόγοι με επικεφαλής τον Βλάγκοτζ Κόνιεβ, ή αλλιώς τον Βλάζε Κονέσκι ανέλαβαν να δημιουργήσουν καινούργια γλώσσα με νέα αλφάβητο και αποκάλεσαν την γλώσσα αυτή "Μακεδονική γλώσσα" και ασφαλώς μέσω των ΜΜΕ της "Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας" διέδωσαν πως η "Μακεδονική γλώσσα" ήταν η "φυσική εξέλιξη" της αρχαίας Μακεδονικής διαλέκτου. Αξίζει να σημειωθεί πως η καινούργια γλώσσα έχει πολλές ομοιότητες με την Βουλγαρική γλώσσα και λόγω των συνεχών κυβερνητικών παρεμβάσεων το λεξιλόγιό της συμπεριλαμβάνει και Σερβο-Κροατικές λέξεις οι οποίες έχουν αντικαταστήσει το Βουλγαρικό λεξιλόγιο. Προφανώς έχουν παραβλέψει το αδιαπραγμάτευτο γεγονός ότι οι κάτοικοι της αρχαίας Μακεδονίας ήταν Έλληνες και μιλούσαν την Ελληνική γλώσσα. Αναρίθμητες αρχαιολογικές ανασκαφές σε όλη την περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας έχουν φέρει εις φως μνημεία με καθαρά Ελληνικές επιγραφές και Ελληνικά ονόματα ηγετών.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ των κάτωθι ονομάτων και τοποθεσιών ασφαλώς δεν μπορεί να αμφισβητηθεί:

Μακεδόνας-Μακεδνός = στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ, αυτός που είναι "μακρύς, ψηλός"
Αμύντας (ο πατέρας του Φιλίππου)= στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ, αυτός που "αμύνεται, υπερασπίζεται"
Φίλιππος = στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ αυτός που "αγαπάει τα άλογα"
Αλέξανδρος = στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ο "υπερασπιστής των ανδρών (ανθρώπων)"
Βουκέφαλος (το αγαπημένο άλογο του Μεγάλου Αλεξάνδρου) στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ= "κεφάλι που μοιάζει με κεφάλι βοδιού"
Αριστοτέλης (ο δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου) = στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ο "άριστος και τέλειος"
Θεσσαλονίκη = στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ η "νίκη κατά των Θεσσαλών"

Η εκ προθέσεως και συστηματική εκστρατεία παραποιήσεως, κλοπής και απορροφήσεως της ιστορίας και εθνικότητας των αρχαίων Μακεδόνων έχει ενταθεί και συνεχίζεται και σήμερα ακούραστα. Καίτοι επισήμως η χώρα αυτή ονομάστηκε η πΓΔΜ, μέσω μιας δραστήριας καμπάνιας εκ μέρους των Σκοπιανών, έχουν κατορθώσει να πείσουν τον υπόλοιπο κόσμο να αποκαλεί τη χώρα τους "Μακεδονία", αγνοώντας τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Το Διαδίκτυο και τα ΜΜΕ τους έχουν διευκολύνει να το καταφέρουν και αυτοί έχουν χρησιμοποιήσει κάθε είδους σύνεργο για να δημιουργήσουν ένα σωρό ψευδολογίες. Ένα παράδειγμα αυτής της ψευδολογίας τους μπορεί να βρεθεί στην Ιστοσελίδα http://faq.macedonia.org/
Ο Χίτλερ είχε κάποτε πει "Πέστε ένα μεγάλο ψέμα, πέστε το αρκετές φορές και το ψέμα γίνεται αλήθεια". Κατά ένα τρόπο το άνωθεν "απόφθεγμα" του τρομερού αυτού ανδρός παρέχει την επεξήγηση γιατί οι κάτοικοι της πΓΔΜ είναι τόσο ανένδοτοι στο όνομα "Μακεδονία". Τώρα, εδώ και πενήντα οχτώ χρόνια προπαγανδιστικής παραποιήσεως, κλοπής και απορροφήσεως της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ιστορίας και της εθνικότητας των αρχαίων Μακεδόνων, ανακαλύπτουμε πως οι κάτοικοι της πΓΔΜ είναι επί το πλείστον τα παιδιά αυτών που πρωτοστάτησαν σ' αυτή τη σκευωρία του 1944 και η μεταγενέστερη γενιά που έχει μεγαλώσει στο ψεύδος και στα παραμύθια του Τιτοϊκού κατασκευάσματος. Γι' αυτούς η κατασκευασμένη ψευδολογία είναι η ιστορική αλήθεια.
Η ανεξαρτησία της πΓΔΜ έχει επιφέρει μεγάλη αναστάτωση. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και παρεξηγήσεις όσο αφορά το όνομα. Ήρθε σε φως το γεγονός πως γειτονικές χώρες της Ελλάδας, άσχετες από διεθνείς συμμαχίες, ή εσωτερικά πολιτικά καθεστώτα, έχουν επιδιώξει και χαράξει επεκτατικές προθέσεις προς την Μακεδονία και Θράκη κατά τον δέκατο ένατο και εικοστό αιώνα. Επί πλέον η στάση αυτών των χωρών θέτει υπό αμφισβήτηση τον όρο ότι καμιά Βαλκανική χώρα δεν θα προκαλούσε την Ελληνική κυριαρχία στις περιοχές της Ελληνικής Μακεδονίας και Θράκης, εκτός μόνον αν υπήρχε συμμαχία με μια ή περισσότερες χώρες των Μεγάλων Δυνάμεων.
Από την εποχή που η πΓΔΜ απέκτησε την ανεξαρτησία της επεδίωξε την επεκτατική πολιτική της Κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας, διεκδικώντας ανεξαιρέτως περιοχές γειτονικών χωρών. Αναμφιβόλως οι Έλληνες δεν αισθάνονται καμιά απειλή από ένα εύθραυστο και ασθενικό κρατίδιο. Αν όμως η πΓΔΜ συνεχίσει την εθνικιστική, επεκτατική της πορεία, είναι σίγουρο πως θα αναζητήσει κάποιον "προστάτη" που θα την "βοηθήσει" να λάβει την "γη της Επαγγελίας". Οι περιπτώσεις της Ανατολικής Ρωμυλίας το 1885 και του Κοσσυφοπεδίου πρόσφατα ενισχύουν αυτούς τους διαλογισμούς
Η κυβέρνηση της πΓΔΜ έχει ήδη επισήμως καταλογίσει τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο ως «Μακεδόνες», δηλαδή Σλάβους, μόνο και μόνο γιατί γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Είναι σαν να διακηρύσσει η Γιουγκοσλαβική κυβέρνηση πως ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας, Κωνσταντίνος ο Μέγας, ήταν Γιουγκοσλάβος, γιατί γεννήθηκε στη Νύσσα της Σερβίας. Πρέπει μήπως η Ελλάδα να αποκαλέσει τον Μουσταφά Κεμάλ Έλληνα εφ' όσον γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]