Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιεικής προς τα Σκόπια η πρόταση Νίμιτς


Άμεση άρνηση στο "πακέτο ιδεών" Νίμιτς

από την πλευρά της Ελλάδας καθώς και

δέσμη μέτρων μομφής κατά της διαδικασίας



Η πρόταση που ο κ. Νίμιτς κατέθεσε στα δύο μέρη σήμερα το απόγευμα ήταν επιεικώς απαράδεκτη και ουσιαστικά πριμοδοτεί το ΚΑΘΕΣΤΩΣ Γκρούεφσκι στα Σκόπια, επιτείνοντας τον εθνικισμό και οριστικοποιώντας την ρήξη με την Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής φιλοσκοπιανής οργάνωσης, κ. Νίμιτς, κατάφερε τελικά να δημιουργήσει το απόλυτο ασυμβίβαστο, τουλάχιστον για την πλευρά της Ελλάδας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν (μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει ενημερώσει τον Ελληνικό λαό για τις θέσεις και τις προτάσεις του Νίμιτς) πως η «προσκυνηματική πολιτική» της κας Μπακογιάννη δεν απέφερε θετικά αποτελέσματα και ως εκ τούτου τον λόγο πλέον για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων έχει ο πρωθυπουργός της χώρας, κ. Καραμανλής. Είναι μία ευκαιρία για τον κ. Καραμανλή να «γκρεμίσει» τον άκρατο εθνικισμό του κ. Γκρούεφσκι, αλλά και τον ίδιο τον αλαζόνα νεαρό πρωθυπουργό της Vardarska, από την πολιτική ζωή της ΠΓΔΜ, εξασφαλίζοντας (ή εξαναγκάζοντας) ταυτόχρονα την «ευνοϊκή προσέγγιση» από τον κ. Τσερβένκοφσκι στις από εδώ και πέρα (εάν υπάρξουν) συνομιλίες. Επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει μοναδική ευκαιρία να επαναφέρει το κύρος του στο εσωτερικό της χώρας (ελέω σκανδάλων έχει υποστεί προσωπικά «χτυπήματα») αλλά και στο εξωτερικό, στέλνοντας ένα σαφέστατο μήνυμα πως η Ελλάδα διοικείται από Έλληνες και μόνο από Έλληνες και όχι από υπηρέτες εξωτερικών κέντρων που επιθυμούν την προώθηση των δικών τους συμφερόντων εις βάρος της πατρίδας μας.
Η κα Μπακογιάννη πρέπει να θεωρείται εκτός κυβέρνησης (λογικά) λόγω της πολιτικής που άσκησε και που δεν ήταν ικανή να πείσει για το δίκαιο της Ελλάδας, που καλείται να αναφέρεται στα Σκόπια σύμφωνα με την πρόταση Νίμιτς (Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας), ενώ τα Σκόπια διατηρούν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν την ονομασία "Μακεδονία" τόσο για εσωτερική χρήση όσο και απέναντι σε τρίτους, δηλαδή σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο!!!
Η ίδια, η κα Μπακογιάννη, έχει υποστεί ταπεινωτική ήττα σε όλα τα μέτωπα που άνοιγαν (ακολούθησε παρακολουθητική πολιτική, περιμένοντας τις δράσεις των Σκοπίων για να παίρνει θέσεις και ποτέ δεν δημιούργησε θέματα που θα έφερναν σε δύσκολη θέση τον Γκρούεφσκι). Το γεγονός πως αποδέχθηκε αδιαμαρτύρητα (η ίδια αλλά και η κυβέρνηση) να γίνονται οι συνομιλίες «εν κρυπτώ», δηλαδή χωρίς να ανακοινώνεται το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων στους πολίτες της χώρας μας, μόνο υποψίες μπορεί να δημιουργήσει για τις αγαθές προθέσεις της υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας, επειδή αποδέχθηκε να φέρει τον Ελληνικό λαό προ τετελεσμένων αποφάσεων, που επιπλέον (όπως όλα έδειχναν προ καιρού) είναι εις βάρος του.
Απλά, η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών δεν κατάφερε να προστατεύσει τα αυτονόητα και την ίδια την Μακεδονία από ένα τσούρμο πολιτικάντηδων που κυβερνάει στα Σκόπια, προκαλώντας και υβρίζοντας καθημερινά τον Ελληνισμό...
Κυρία Μπακογιάννη, λυπάμαι πολύ, αλλά το κοινό ψήφισε για την αποχώρησή σας... Αλλά μην στενοχωριέστε, στη σειρά έχουνε μπει και άλλοι...

Κωνσταντίνος

Μίκης Θεοδωράκης:
"Θα περίμενα από την Κυβέρνηση, τη στιγμή που ο υποτιθέμενος διαπραγματευτής κ. Νίμιτς τόλμησε να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θέμα της δήθεν «μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας» να δώσει εντολή στον εκπρόσωπο της Ελλάδας να εγκαταλείψει πάραυτα τις συζητήσεις και να αποσυρθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Όμως δεν το έκανε κι αυτό με βάζει σε μαύρες σκέψεις. Ελπίζω αυτό το σφάλμα να μην επαναληφθεί. Έχω ήδη τονίσει από το 1992 και μάλιστα στο Υπουργικό Συμβούλιο, ότι όλα ξεκινούν από το όνομα «Μακεδονία» σαν πρώτο βήμα, για να ακολουθήσουν η Εθνότητα, η Γλώσσα και οι μειονότητες των … «μακεδόνων» στην Ελληνική Μακεδονία, ώστε το έδαφος να προετοιμαστεί για να αρχίσει η αμερικανική πολιτική τους εκβιασμούς και τις απειλές για την ίδια την εδαφική μας ακεραιότητα σε περίπτωση που δεν θα συμμορφωθούμε πλήρως προς τας υποδείξεις…"

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]