Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διαμαρτύρεται το ΛΑ.Ο.Σ. για την στάση της Μπακογιάννη


ΛΑ.Ο.Σ: Εκούσιος ευνουχισμός

των εθνικών θέσεων η διαδικασία Νίμιτς

Αντώναρος: Καμία σκιά στη στάση

της υπουργού Εξωτερικών



Διαμαρτύρεται ο κ. Καρατζαφέρης για την στάση της Ελληνίδας ΥΠΕΞ κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με την επιμονή της για την συνέχιση των συνομιλιών με τα Σκόπια, μετά την αποκάλυψη του εγγράφου φωτιά, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ο ρόλος του διαμεσολαβητή έγινε ρόλος προωθητή εντολών του State Department.
Να σημειωθεί πως ο κ. Αντώναρος απαντώντας στους δημοσιογράφους σχετικά με το θέμα, μετέθεσε σε συλλογικό επίπεδο τις όποιες αποφάσεις και ευθύνες, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές και τον ίδιο τον κ. πρωθυπουργό.

Εκούσιο ευνουχισμό των εθνικών μας θέσεων χαρακτηρίζει ο ΛΑ.Ο.Σ την παραμονή της Αθήνας στη διαπραγματευτική διαδικασία υπό τον Μάθιου Νίμιτς.
«Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη απεδέχθη ως διαμεσολαβητή τον υπάλληλο του κ. Τζορτζ Σόρος, κ. Νίμιτς. Τώρα αποκαλύπτεται ότι ο εν λόγω κύριος ενεργούσε κατ’ εντολή των Η.Π.Α. και όχι των Ηνωμένων Εθνών.
ατόπιν αυτών, δίδεται στη κυβέρνηση Καραμανλή, η ευκαιρία να καταγγείλει τη διαδικασία και να ζητήσει το θέμα να λυθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισημαίνει το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη και καταλήγει:
«Η περαιτέρω εμμονή στη διαδικασία Νίμιτς, αποτελεί εκούσιο ευνουχισμό των εθνικών μας θέσεων».
Απάντηση Αντώναρου
Στο γενικότερο κλίμα που έχει δημιουργηθεί κατά του προσώπου της κυρίας Μπακογιάννη, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:
«Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη διαπραγματεύεται υπεύθυνα, με εντολή που της έχει δώσει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ... Γιατί προσπαθείτε να ρίξετε οποιαδήποτε σκιά στη στάση της υπουργού Εξωτερικών; Δεν υπάρχει κανένα απολύτως τέτοιο θέμα».
Αυτή ήταν η απάντηση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, Ευ. Αντώναρου, σε ερωτήσεις με αφορμή την αποκάλυψη του «Εθνους της Κυριακής» και για τη στάση της υπουργού Εξωτερικών στη διαπραγματευτική διαδικασία υπό τον Μάθιου Νίμιτς.
«Η Ελλάδα διαπραγματεύεται στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και έχει θέση καλά γνωστή από καιρό σε όλους. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων», επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο κ. Αντώναρος και τόνισε πως με αυτή τη θέση η υπουργός Εξωτερικών ως εποπτεύουσα διαπραγματεύεται και διεξάγει τη διαπραγμάτευση.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να πει οτιδήποτε τόσο για το αν η Αθήνα θα θέσει θέμα Νίμιτς, όσο και για το αν ήταν εν γνώση των ελληνικών διπλωματικών υπηρεσιών των συγκεκριμένο έγγραφο.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δηλαδή, όταν λέμε ότι διαμαρτύρεται το λαος, εννοούμε πλεύρη, μπουμπούκο, βορίδη και λοιπά κρετινοειδή... (και μποντιμπίλντερ, φυσικά...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νεστορα και ποιος θα διαμαρτυριθει ? το τσιπρακι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]