Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Σκόπια ισχυρίζονται πως το Μεξικό δεν άλλαξε στάση ως προς την ονομασία τους


Τα ίδια είχαν πει και για τον Λαβρόφ

Ανακοινώσεις εσωτερικής κατανάλωσης



Σε μία "παράξενη" ανακοίνωση προχώρησαν τα Σκόπια, μέσω της οποίας διαψεύδουν την ανακοίνωση του Μεξικού σχετικά με την ονομασία τους και την παύση αναγνώρισης με το συνταγματικό τους όνομα. Αναμένεται να υπάρξει παρόμοια ανακοίνωση και για το Κονγκό, το οποίο επίσης ανακοίνωσε την άρση της αναγνώρισης των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα.
Η σειρά αυτή των ανακοινώσεων έρχεται μετά από την διάψευση του Ρώσου ΥΠΕΞ κ. Λαβρόφ, ο οποίος προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση διάψευσης προς τα Σκόπια και τον κ. Μιλόσοσκι που είπε ότι η Ρωσία αναγνωρίζει το συνταγματικό όνομα των Σκοπίων.
Ο πόλεμος εντυπώσεων στον οποίο έχει επιδοθεί η κυβέρνηση Γκρούεφσκι έχει σαν στόχο την εσωτερική κατανάλωση και την εξύψωση του κυβερνητικού εθνικισμού, ως ισχυρού πολιτικού όπλου στην διεθνή πολιτική σκηνή. Δυστυχώς όμως, για τους Σκοπιανούς πολίτες, τα ψέματα που η πολιτική τους ηγεσία διαδίδει σε ολόκληρο τον πλανήτη διαψεύδονται σχεδόν άμεσα και πλήττουν το κύρος του κρατιδίου της περιοχής της Vardarska.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, ερωτηθείς για την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης του Μεξικού στο θέμα της ονομασίας, δήλωσε χθες ότι «η μόνιμη αντιπροσωπεία του Μεξικού στα Ηνωμένα Έθνη απέστειλε νότα στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με την οποία ευχαριστεί για την υποστήριξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αναφορικά με την υποψηφιότητα του Μεξικού για μη μόνιμο μέλος των Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».
Η νότα
Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι στη νότα αυτή (με αριθμό πρωτοκόλλου 61/21 και ημερομηνία 15 Οκτωβρίου 2008), «το Μεξικό χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και όχι τον όρο ΠΓΔΜ».
Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, «αναμένει επίσημη επιβεβαίωση για την αυθεντικότητα της πληροφορίας που ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, σχετικά με τη στάση του Μεξικού για τη χρήση του συνταγματικού ονόματος».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]