Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γκρούεφσκι ομολογεί πως η ονομασία των Σκοπίων διώχνει είναι εμπόδιο για την Ε.Ε.


Εξαρτάται από τον διακανονισμό

της Ελλάδας στις Βρυξέλλες


Ο πρωθυπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Νίκολα Γκρούεφσκι, αναγνώρισε ότι η χώρα του δεν θα λάβει στο προσεχές διάστημα ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, εάν δε βρεθεί λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας, ανεξαρτήτως μάλιστα του γεγονότος αν η ΠΓΔΜ κατορθώσει να ανταποκριθεί στους όρους και τα κριτήρια των Βρυξελλών.

Ο κ. Γκρούεφσκι εκτίμησε επίσης ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει σημειωθεί σοβαρή πρόοδος στο ζήτημα της ονομασίας και πρόσθεσε πως εάν η κατάσταση παραμείνει ίδια τόσο τον Σεπτέμβριο όσο και τον Νοέμβριο δεν μπορεί κανείς να αναμένει ότι η ΠΓΔΜ θα λάβει εφέτος ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τρόπος που αυτό θα ανακοινωθεί στην ΠΓΔΜ θα εξαρτηθεί από το τι θα καταφέρει να συμφωνήσει η Ελλάδα με τις Βρυξέλλες.

«Το εάν αυτό (σ.σ. ο μη καθορισμός ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων) θα αιτιολογηθεί με αναφορά στην ίδια τη διένεξη για την ονομασία ή θα προβληθεί κάποιος άλλος λόγος, ότι για παράδειγμα οι εκλογές δεν πήγαν και τόσο καλά, ότι κάτι λείπει, ότι πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο, αυτό θα εξαρτηθεί από τον διακανονισμό που θα κάνει η Ελλάδα με τις Βρυξέλλες, αν δηλαδή θα καταφέρει να προβληθεί μια άλλη εκδοχή ή θα δηλωθεί απλώς ότι πρέπει πρώτα να λυθεί η διένεξη για την ονομασία», ανέφερε ακόμη ο κ. Γκρούεφσκι το απόγευμα της Κυριακής.

«Έχω ήδη πει πολλές φορές ότι η διένεξη με την Ελλάδα για την ονομασία και τα εμπόδια που τίθενται από την ελληνική πλευρά είναι το κλειδί για την είσοδο της Μακεδονίας στην ΕΕ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, η ΕΕ ήταν έτοιμη ακόμη και τον περασμένο Ιούνιο να ορίσει ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών μας διαπραγματεύσεων. Αυτό το γνωρίζω από τη σλοβενική πλευρά. Η ημερομηνία δεν ορίστηκε μόνον εξαιτίας της διένεξης με την Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Γκρούεφσκι.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]