Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος

Σε καμιά περίπτωση η Ρωσία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος στην Κύπρο, διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος απεσταλμένος για το Κυπριακό Αλεξάντερ Αλεξέι.

Απαντώντας σε ερώτηση, ύστερα από συνάντηση που είχε το πρωί στη Λευκωσία με τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού, όσον αφορά τη θέση της Ρωσίας έναντι του ψευδοκράτους στην Κύπρο, μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Νότιας Οσσετίας και της Αμπχαζίας από τη Μόσχα, ο κ. Αλεξέϊ είπε ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις και η Ρωσία δεν θα αναγνωρίσει την ούτω καλούμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Η Ρωσία, είπε, αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο αποσχισθεισών περιοχών της Γεωργίας, για να σώσει τους λαούς τους. «Η κατάσταση στην Κύπρο είναι εντελώς διαφορετική. Εδώ υπάρχει μια μακρά διαδικασία για λύση του προβλήματος και πολυάριθμα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών», πρόσθεσε ο Ρώσος απεσταλμένος.

Ο κ. Αλεξέι διαβεβαίωσε επίσης για τη συνεχή υποστήριξη της Ρωσίας στην εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, βασισμένης στο διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. «Μόνο μια τέτοια διευθέτηση του Κυπριακού, που θα εξασφαλίζει ενιαίο και βιώσιμο κυπριακό κράτος, θα συμβάλει στη σταθερότητα της ανατολικής Μεσογείου και της Ευρώπης», είπε ο Ρώσος απεσταλμένος.

Ο Ρώσος επίσημος εξέφρασε επίσης την υποστήριξη της Ρωσίας στη νέα διαδικασία των απευθείας συνομιλιών και διαβεβαίωσε την ετοιμότητά της χώρας του να συμβάλει στη λύση του Κυπριακού, χρησιμοποιώντας και τις δυνατότητες που διαθέτει ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς και άλλα διπλωματικά και πολιτικά μέσα που διαθέτει.

Μιλώντας επίσης στους δημοσιογράφους, ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε τη Ρωσία σταθερό υποστηρικτή του κυπριακού λαού, αλλά και φίλη χώρα, η οποία έχει δοκιμαστεί και σε δύσκολες συνθήκες, αποδεικνύοντας ότι η Κύπρος μπορεί να βασίζεται σ' αυτήν.

Ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε τον κ. Αλεξέι για τη νέα προσπάθεια στο Κυπριακό, αλλά και για τις ανησυχίες και προσδοκίες της ελληνοκυπριακής πλευράς και ζήτησε τη συνέχιση της στήριξης της Ρωσίας στην προσπάθεια αυτή.

Κατά τη συνάντηση των κ.κ. Κυπριανού και Αλεξέι συζητήθηκαν επίσης οι λεπτομέρειες της επικείμενης επίσκεψης του προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στη Μόσχα πριν από το τέλος του χρόνου, καθώς και οι δυνατότητες ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Κύπρου και Ρωσίας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]