Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οργή της Ρωσίας κατά Σαακασβίλι και Αμερικανών

Οργή και αγανάκτηση είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα που επικρατούν σε όλα τα κυβερνητικά κλιμάκια της Μόσχας. Συγκεκριμένα, η ρωσική πλευρά αυτή τη φορά δεν μασάει τα λόγια της και καταλογίζει ως υπεύθυνους του μακελειού στον Καύκασο τον πρόεδρο της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι και τους μέντορές του, δηλαδή την αμερικανική κυβέρνηση. Οπως τονίζουν Ρώσοι αξιωματούχοι, τουλάχιστον δύο μήνες πριν από την επίθεση, στην Τιφλίδα βρίσκονταν 120 ανώτατοι επιτελείς του αμερικανικού στρατού, οι οποίοι και εκπαίδευαν του Γεωργιανούς στρατιώτες, ενώ το πρωί της 8ης Αυγούστου, λίγες ώρες πριν εκδηλωθεί το γεωργιανό αιματοκύλισμα στη Νότια Οσετία, άλλοι 1.000 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονταν σε βάσεις της Γεωργίας που με κάθε τρόπο έδιναν χείρα βοηθείας στον γεωργιανό στρατό. Το κερασάκι μάλιστα στην τούρτα ήλθε χθες όταν αμερικανικό αεροσκάφος ανέλαβε τη μεταφορά από το Ιράκ στη Γεωργία 800 Γεωργιανών στρατιωτικών, γεγονός που προκάλεσε την οργή του Βλαντιμίρ Πούτιν. Πηγές του ρωσικού υπουργείου Αμυνας υποστηρίζουν πως η πλειοψηφία των Γεωργιανών στρατιωτών είναι μισθοφόροι, οι οποίοι χρηματοδοτούνται με κονδύλια που φθάνουν από τις ΗΠΑ, κατά τον ίδιο δηλαδή τρόπο όπου οργανώθηκε το 2004 η «επανάσταση τω ρόδων» η οποία έφερε στην εξουσία τον Μιχαήλ Σαακασβίλι.
Από το τραγικό πεδίο του μακελειού οι εικόνες που συνεχίζουν να αντικρίζουν οι ρωσικές δυνάμεις και τα σωστικά συνεργεία είναι τραγικές, με παιδιά γυναίκες και ηλικιωμένους να έχουν εκτελεσθεί εν ψυχρώ. Οι πιο τραγικές από αυτές είναι από υπόγεια στα οποία κάηκαν γυναικόπαιδα σαν ποντίκια. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες Ρώσων κατά τη διάρκεια ελέγχου στο Τσχινβάλι αντίκρισαν 70 παιδιά δεμένα! Τις εικόνες αυτές από την πρώτη στιγμή που μπήκαν τα ρωσικά στρατεύματα καταγράφονται από κάμερες και μαζί με τις μαρτυρίες των Γεωργιανών αιχμαλώτων θα συγκεντρωθούν καθ’ υπόδειξιν Βλαντιμίρ Πούτιν, στοιχεία προκειμένου να απαγγελθούν κατηγορίες για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου.
Στο σημείο μάλιστα αυτό η ρωσική πλευρά θυμήθηκε την πρόσφατη σύλληψη του Κάρατζιτς και αναρωτήθηκε πως η Δύση ακολουθεί δυο μέτρα κα δυο σταθμά, αποκαλώντας από την μια τον Σέρβο πρώην ηγέτη σφαγέα και από την άλλη τον πρόεδρο της Γεωργίας που σύμφωνα με τις οδηγίες του σφαγιάστηκαν σε 24 ώρες 2.000 άνθρωποι, ηρωικό θύμα.
Μάλιστα με αρκετή δόση ειρωνείας πηγή του Κρεμλίνου υποστήριζε πως αν ποτέ εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Σαακασβίλι, τότε αυτός δεν θα χρειασθεί να κρύβεται στα βουνά και να παριστάνει τον εναλλακτικό γιατρό όπως ο Κάρατζιτς, καθώς είναι βέβαιο πως η Μεγάλη Βρετανία θα του παραχωρήσει άσυλο.
Η ρωσική στρατιωτική αντίδραση, όπως επισημαίνει η Μόσχα, έχει στόχο να πληγούν γεωργιανοί στρατηγικοί στόχοι. Οπως μάλιστα υπογράμμισαν εκπρόσωποι του ρωσικού ΥΠΕΞ, ο γεωργιανός λαός που από την πρώτη ημέρα της επίθεσης έχει περιέλθει σε ειδησεογραφικό αποκλεισμό, καθώς τα ρωσικά κανάλια και οι ιστοσελίδες «χάθηκαν» ως διά μαγείας προκειμένου να μην δουν όσα διέπραξε ο πρόεδρός τους στη Ν. Οσετία και ξεσηκωθούν εναντίον του, δεν θα πληγεί από τη Ρωσία.
Απαντώντας στις κατηγορίες περί πρόθεσης της Μόσχας να αλλάξει το στάτους κβο στην περιοχή απαντάνε πως όλα αυτά είναι ασυναρτησίες, υποστηρίζοντας πως η Γεωργία ήταν αυτή που πρώτη αιματοκύλησε τη Ν. Οσετία. Οπως υποστηρίζουν μετά την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, η Μόσχα θα μπορούσε έχοντας και το νομικό προηγούμενο να αναγνωρίσει την Αμπχαζία και την Ν. Οσετία. Τέλος, αν η Ρωσία επιθυμούσε να αλλάξει το στατους κβο θα μπορούσε να το πράξει όποτε ήθελε και χωρίς κόπο όλα τα προηγούμενα έτη.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]