Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπακογιάννη: «Ο κ. Γκρούεφσκι μπορεί να ενημερώσει όποιον θέλει»


«Ο κ. Γκρούεφσκι μπορεί να ενημερώσει για τις απόψεις του όποιον θέλει. Ούτως ή άλλως, η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλοι οι εταίροι έχουν μία πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση για τις ελληνικές θέσεις».

Τα παραπάνω δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επιστολή του πρωθυπουργού των Σκοπίων στο Ζοζέ Μπαρόζο.

Μια πρώτη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την επιστολή του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Νίκολα Γκρούεφσκι προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στην οποία θέτει θέμα «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες, η Επιτροπή δεν πρόκειται να απομακρυνθεί από τις επίσημες θέσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Κανένα από τα δύο αυτά θεσμικά όργανα δεν έχει επικαλεστεί σε αποφάσεις ή εκθέσεις του θέμα σλαβομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Επιπλέον και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις ετήσιες εκθέσεις προόδου της ενταξιακής πορείας των Σκοπίων, δεν έχει αναφερθεί σε θέμα σλαβομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, που θέτει με την επιστολή του ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Υπενθυμίζεται ότι στα συμπεράσματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής (20 Ιουνίου), οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες υιοθέτησαν μια πολύ ικανοποιητική για την Ελλάδα θέση, στην οποία αναφέρεται ότι «απαραίτητο συστατικό για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων, παραμένουν οι σχέσεις καλής γειτονίας, στις οποίες περιλαμβάνεται κα η εξεύρεση βάσει διαπραγματεύσεων μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας»

Δεν έχει μελετηθεί ακόμη

η επιστολή Γκρουέφσκι από την Ε.Ε.

Εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ρωτήθηκε την Τρίτη στις Βρυξέλλες αν ο πρόεδρος, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, έλαβε την επιστολή του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι,δήλωσε ότι όντως η επιστολή έφθασε την Παρασκευή στην έδρα της Επιτροπής στις Βρυξέλλες και ότι λόγω της τριήμερης αργίας που ακολούθησε δεν έχει ακόμη μελετηθεί. Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι κατ' αρχήν θα αξιολογηθεί από τις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες αν τα θέματα που θίγει η επιστολή εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Επιτροπής.

Ερωτηθείς πότε αναμένεται να αντιδράσει η Επιτροπή, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι παγίως η Επιτροπή δεν αντιδρά εν θερμώ και κατέληξε λέγοντας πως όταν έλθει αυτή η στιγμή θα το ανακοινώσει.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]