Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έλληνες στα Σκόπια - Η υπαρκτή ξεχασμένη μειονότητα


Πότε επιτέλους θα ασχοληθούμε

με μια υπαρκτή μειονότητα;


Πότε επιτέλους θα ασχοληθούμε με την υπαρκτή και πολυάριθμη Ελληνική μειονότητα στα Σκόπια;

Ο Κύπριος βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Τάσος Μητσόπουλος σε άρθρο του στην εφημερίδα "Σημερινή" της Κύπρου αποκαλύπτει τα εξής:

"Την περίοδο 1989-1993, όταν υπηρετούσα ως ειδικός σύμβουλος στο ελληνικό ΥΠΕΞ, είχα λάβει ρητές οδηγίες από την προϊσταμένη μου, υφυπουργό Εξωτερικών Βιργινία Τσουδερού να ασχοληθώ με το θέμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ μειονότητας στα Σκόπια…
Ηλθα σε επαφή λαμβάνοντας πάντοτε τις σχετικές προφυλάξεις με δεκάδες Ελληνες των Σκοπίων οι οποίοι, με δάκρυα στα μάτια και πόνο ψυχής μου εξιστορούσαν τις διώξεις που υπέστησαν, την αφόρητη πνευματική τρομοκρατία που γνώρισαν προκειμένου να απαρνηθούν τις ρίζες την ταυτότητα, την πίστη τους και να γίνουν"δηλωσίες".

Να αποδεχθούν δηλαδή ότι δεν υπήρξαν ποτέ Ελληνες αλλά Σλαβομακεδόνες.
Συγκέντρωσα υλικό που κατέγραφε με ακρίβεια τη συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης των φυλετικών και πολιτισμικών χαρακτηριστικών των Ελλήνων μειονοτικών. Το υλικό αυτό παραδόθηκε στον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για την ΠΓΔΜ, εκπροσώπους της Ε.Ε. και του Συμβουλίου
της Ευρώπης.
Σημειωτέον ότι ο Κίρο Γκλιγκόροφ μετά την απόσχιση των Σκοπίων από τη Γιουγκοσλαβία είχε αναγνωρίσει, σε συνεντεύξεις του, την ύπαρξη τουλάχιστον 100.000 Ελλήνων εντός της ΠΓΔΜ!"

Ερώτημα: Γιατί δεν θέτουμε κι εμείς θέμα ελληνικής μειονότητας-που είναι υπαρκτή στα Σκόπια, παρά αφήνουμε τους "γιάπις" της σκοπιανής πολιτικής να δημιουργούν εντυπώσεις διεθνώς για ανύπαρκτο ζήτημα, σε βάρος της χώρας μας και της εθνικής μας αξιοπρέπειας;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]