Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

700.000 ανθρώπους παρακολουθούν ως τρομοκράτες οι Αμερικανοί


Γιατί δεν παρακολουθούν

τους πολιτικούς τους και

τους συμβούλους τους;

Εκεί υπάρχει πολύ... ζουμί


Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ονόματα που παρακολουθούνται βρίσκονται στη λίστα των αμερικανικών αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών

Η λίστα, η οποία περιλαμβάνει ονόματα τρομοκρατών ή ατόμων που έχουν σχέση με την τρομοκρατία, διογκώθηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και εμποδίζει μεγάλο αριθμό ατόμων που δεν έχουν καμία σχέση με την τρομοκρατία να μετακινηθούν με αεροπλάνο, καταγγέλλει η Αμερικανική Ενωση Ατομικών Ελευθεριών ( ACLU), η οποία δηλώνει ότι ο αριθμός των άνω του ενός εκατομμυρίου ονομάτων προκύπτει από έκθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με το Κέντρο Παρακολούθησης της Τρομοκρατίας του FBI που τροφοδοτεί τον κατάλογο των υπόπτων.

Η βάση δεδομένων του Κέντρου διέθετε περισσότερα από 700.000 ονόματα τον Απρίλιο του 2007 και η λίστα τροφοδοτείται με περισσότερα από 20.000 ονόματα το μήνα κατά μέσο όρο, σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

"Εάν υπάρχει ένα εκατομμύριο τρομοκράτες που θα απειλούσαν τις ΗΠΑ, οι δρόμοι μας θα φλέγονταν", δηλώνει ο Μπάρι Στάινχαρντ, διευθυντής του Προγράμματος Τεχνολογίας και Ελευθερίας του ACLU.

Αυτή η λίστα δεν περιλαμβάνει ένα εκατομμύριο ονόματα, απαντά ο Λέοναρντ Μπόιλ, διευθυντής του Κέντρου Παρακολούθησης της Τρομοκρατίας. Και πρόκειται για ένα αποτελεσματικό όργανο, επιμένει αρνούμενος ότι χιλιάδες Αμερικανοί αντιμετωπίζουν εμπόδια και δυσκολίες στην καθημερινή τους ζωή επειδή το όνομά τους περιλαμβάνεται στη λίστα.

Ετσι, η αδελφή Γκλεν Αν ΜακΦι, πρώην υπεύθυνη εκπαίδευσης στο Αμερικανικό Συμβούλιο Καθολικών Επισκόπων, βρέθηκε στη λίστα διότι ένας Αφγανός χρησιμοποίησε ως ψευδώνυμο το επώνυμό της. Επί εννέα μήνες, από τον Οκτώβριο 2003, η αδελφή Γκλεν Αν ΜακΦι πέρασε από ενδελεχείς έρευνες και χρειάσθηκε να ζητήσει τη μεσολάβηση του επισκόπου της στον Καρλ Ρόουβ, τότε σύμβουλο του Τζορτζ Μπους, για να αφαιρεθεί το όνομά της από τη λίστα.

Ο Νέλσον Μαντέλα χρειάσθηκε για τον ίδιο λόγο ειδική εντολή του Κονγκρέσου.

Ο Κατ Στίβενς, ο τραγουδιστής που ασπάσθηκε το ισλάμ και πήρε το όνομα Γιουσούφ Ισλάμ και δεν έχει στο ενεργητικό του κανένα στοιχείο τρομοκρατικής δραστηριότητας, δεν μπορεί να εισέλθει στο αμερικανικό έδαφος.

Και η ομώνυμή του Κατ (χαϊδευτικό του Κάθριν) Στίβενς, σύζυγος αμερικανού γερουσιαστή, συνάντησε προβλήματα όταν θέλησε να μετακινηθεί με αεροπλάνο.

Ο Ρόμπερτ Κάμπελ, πιλότος εδώ και 22 χρόνια, βρέθηκε επίσης στη λίστα των ατόμων που δεν μπορούν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο.

"Εχω την άδεια να πιλοτάρω αεροπλάνο, αλλά εάν θελήσω να ταξιδέψω ως επιβάτης, είναι απαγορευμένο", εξήγησε ο ίδιος το 2007 στην αμερικανική τηλεόραση.

Συνταξιούχος πλέον και πρώην πιλότος του αμερικανικού ναυτικού δεν καταλαβαίνει πώς το όνομά του βρέθηκε στη λίστα.

Αντίθετα, πολλά ονόματα πραγματικών τρομοκρατών δεν περιλαμβάνονται στη λίστα που έχει σταλεί στις αεροπορικές εταιρείες, ταξιδιωτικά πρακτορεία και τις τελωνειακές αρχές", σύμφωνα με τον Μπάρι Στάινχαρτ.

"Συχνά δεν κοινοποιούν τα ονόματα των πιο επίφοβων τρομοκρατών στους ανθρώπους που τα χρειάζονται , διότι φοβούνται μήπως αυτά δοθούν στη δημοσιότητα", λέει.

Η μυρωδιά που υπάρχει στην ατμόσφαιρα τα τελευταία χρόνια είναι επειδή οι αμερικανοί έχουν χεστεί επάνω τους ή επειδή σχεδόν όλοι πλέον τους έχουν χεσμένους;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]