Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βαρντάρσκα: Νέες κατηγορίες Μιλόσοσκι κατά της Ελλάδας



Συνεχίζει ο αδιόρθωτος να προκαλεί

Τις γνωστές του θέσεις επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, επικρίνοντας έντονα την Ελλάδα για τη στάση της στο θέμα του ονόματος.

Συγκεκριμένα, ο Σκοπιανός αξιωματούχος, σχολιάζοντας τις δήλωσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος σημείωσε πως «αν παραμείνει υπουργός ο κ. Μιλόσοσκι θα έχουμε γενικευμένη κρίση με άδηλα αποτελέσματα» σημείωσε:

«Τα προβλήματα δεν προκλήθηκαν ούτε από τη "Μακεδονία" ούτε από αυτή την κυβέρνηση. Άρχισαν από τη στιγμή που η Ελλάδα τόλμησε να αρνηθεί το εθνικό μας δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε το δικό μας συνταγματικό όνομα και να απολαμβάνουμε των ίδιων δικαιωμάτων, όπως όλες οι αναπτυγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πρόσθεσε δε πως 120 χώρες μέχρι στιγμής έχουν αναγνωρίσει τη χώρα του με το συνταγματικό της όνομα.

Ο κ. Μιλόσοσκι κατηγόρησε για άλλη μία φορά την Ελλάδα για την απόρριψη της αίτησης ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ, αναφέροντας πως «η Ελλάδα καταχράστηκε την ιδιότητά της ως μέλος του οργανισμού, με αποτέλεσμα διμερείς διενέξεις, όπως αυτή που έχει επιβάλλει η Ελλάδα, να τεθούν πάνω από τα στρατηγικά συμφέροντα του ΝΑΤΟ».

«Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η πολιτική του βέτο δεν μπορεί να είναι πιο ισχυρή από αυτή της ενσωμάτωσης και πως είναι μόνο θέμα χρόνου πότε θα λάβει η Μακεδονία τη θέση που της αξίζει (στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ)».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]