Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Βουλγαρία καλεί σε συμβιβασμό τα Σκόπια για την ονομασία

Αμοιβαία αποδεκτή λύση στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - Σκοπίων για το πρόβλημα του ονόματος, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ιβάιλο Κάλφιν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ιβάιλο Κάλφιν, κάλεσε σήμερα - εμμέσως πλην σαφώς - τη νεοεκλεχθείσα πολιτική ηγεσία στα Σκόπια να προχωρήσει σε συμβιβασμό, με γνώμονα την αμοιβαία αποδεκτή λύση στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το πρόβλημα του ονόματος, ώστε να ανοίξει η «πόρτα» προς την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται πολύ δυναμικά τώρα και προσπαθούν να συνεισφέρουν για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης» δήλωσε ο κ. Κάλφιν, επισημαίνοντας πως η νεοεκλεχθείσα κυβέρνηση στα Σκόπια θα πρέπει να επωφεληθεί από την εκλογική της νίκη «για να ανοίξει με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο την πόρτα προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ και προς τις διαπραγματεύσεις ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Η κοινή άποψη- συνέχισε ο επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας- που συμμερίζονται τόσο η Βουλγαρία όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ότι τώρα είναι η στιγμή να γίνει το άνοιγμα».

Μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι της Βουλγαρίας, την επόμενη των εφ' όλης της ύλης συνομιλιών του με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Κοντολίζα Ράις, στη Σόφια, ο κ. Κάλφιν είπε ότι στη διάρκεια της συζήτησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα αυτό, στο πλαίσιο της λεπτομερούς ανταλλαγής απόψεων για τα προβλήματα των Βαλκανίων και της Παρευξείνιας Ζώνης.

«Όταν πρόκειται για αναγκαίο συμβιβασμό, κανείς πρέπει να ζυγίζει με μεγάλη προσοχή τι δίνει και τι παίρνει. Είναι προφανές, ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ ανταποκρίνεται στα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του λαού της γείτονός μας», πρόσθεσε ο επικεφαλής της βουλγάρικης διπλωματίας, σύμφωνα με τον οποίο τα οφέλη και η ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ είναι «οφθαλμοφανή και ασύγκριτα μεγαλύτερα» από τον συμβιβασμό, στον οποίο καλούνται να προχωρήσουν τα Σκόπια.

«Η έκκλησή μας απευθύνεται και προς τις δύο πλευρές, εφόσον πρόκειται για διμερές ζήτημα» διευκρίνισε ο κ. Κάλφιν, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως υπάρχουν βάσιμες αιτίες ώστε η αναζήτηση του συμβιβασμού αυτού να γίνεται με πολύ πιο ενεργό τρόπο από την πλευρά της ΠΓΔΜ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]