Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γκρούεφσκι: Δημοψήφισμα για το όνομα αν βρεθεί «ευνοϊκή λύση»


Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας σε περίπτωση που βρεθεί «ευνοϊκή λύση» τάχθηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, με δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε χθες στις Βρυξέλλες με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Χαβιέρ Σολάνα.

Ο κ. Γκρούεφσκι πρόσθεσε ότι το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος περιλαμβάνεται στο εκλογικό πρόγραμμα του κόμματός του (VMRO-DPMNE).

Από την πλευρά του, ο κ. Σολάνα απέφυγε να πάρει θέση, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως θα βρεθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα του ονόματος της ΠΓΔΜ. «Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο γι' αυτό το ζήτημα. Πρέπει όλοι να είμαστε ρεαλιστές, το πρόβλημα πρέπει να λυθεί. Θα υπάρξουν σύντομα νέες προτάσεις για το όνομα και ελπίζω πως θα βρεθεί λύση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν η ΠΓΔΜ θα μπορούσε να λάβει το «πράσινο φως» για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση εντός του τρέχοντος έτους, ο κ. Σολάνα, αν και δήλωσε αισιόδοξος, τόνισε: «Γνωρίζετε το πρόβλημα και ελπίζω βαθύτατα πως θα επιλυθεί».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]