Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οργιο θερινής κερδοσκοπίας και όχι μόνο


Αυτούς τους κερδοσκόπους

δεν μπορούνε να τους εντοπίσουν;


«Μπολιασμένα» με την ακρίβεια είναι τα φρούτα και τα κηπευτικά που ρίχνουν στην καλοκαιρινή αγορά οι κερδοσκόποι, με αποτέλεσμα:
Οι καταναλωτές να τα πληρώνουν έως και 1.100% ακριβότερα πάνω από τις χαμηλές τιμές που εισπράττουν οι παραγωγοί στο χωράφι.


Στο «ράλι» της καλοκαιρινής κερδοσκοπίας πρώτη και με διαφορά έρχεται η ντομάτα, που ξεκινά μόλις από τα 10 λεπτά το κιλό από την Κρήτη.
Και... αφού απογειωθεί... προσγειώνεται στο τραπέζι του καταναλωτή σε τιμή που φτάνει έως και το 1,2 ευρώ, 1.100% παραπάνω από την αφετηρία της. Στην πρώτη πεντάδα της εξοργιστικής θερινής κερδοσκοπίας βρίσκουμε:
Τα καρπούζια, τα οποία πωλούνται στην Αθήνα και στα άλλα αστικά κέντρα 540%-700% ακριβότερα σε σχέση με τις τιμές που τα πουλάει ο παραγωγός.
Τα πεπόνια 296%-692% ακριβότερα. Οι μελιτζάνες 466%-692% ακριβότερα. Τα κεράσια έως 398% ακριβότερα. Τα ροδάκινα 233%-317% ακριβότερα.
Ενώ όμως οι καταναλωτές υφίστανται αυτή την πρωτοφανή ληστεία, πληρώνοντας τιμές έως 1.100% υψηλότερες, την ίδια στιγμή δεκάδες χιλιάδες τόνοι αγροτικών προϊόντων πετιούνται στις χωματερές ή σαπίζουν στα χωράφια. Με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να υφίστανται σχεδόν απώλεια στο εισόδημά τους.
Και δυστυχώς, αυτή η κατάσταση ισχύει για ολόκληρη την Ελλάδα. Οι αγρότες, αλλά και οι κτηνοτρόφοι, χάνουν συστηματικά την περιουσία τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του γάλακτος, όπου ο αγρότης το πουλάει σε τιμή μικρότερη από την τιμή που κάνει ένα λίτρο νερό!!!
Δεν είναι όμως μόνο οι έμποροι που διαχειρίζονται τις τιμές προς τα επάνω. Είναι και η πολιτεία που έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα εξαφάνισης της αγροτικής τάξης. Και αυτή την εξαφάνιση την κάνει συστηματικά.
  • Με αυξημένες τιμές πετρελαίου
  • Με αυξημένες τιμές λιπασμάτων
  • Με αυξημένες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος
Αυξημένες τιμές σε οτιδήποτε χρησιμοποιεί ο αγρότης, ουσιαστικά επιβάλλει την "εξαφάνιση του είδους" και ταυτόχρονα αφήνει τους εμπόρους να "αλωνίζουν" και στις πλείστες των περιπτώσεων να εξαπατούν τους αγρότες, χωρίς να πληρώνουν καν την παραγωγή που παραλαμβάνουν. Κι αυτό, γιατί τα τελευταία χρόνια ισχύει ένα (ειλικρινώς) παράδοξο στον χώρο της αγροτικής οικονομίας, όπου ο έμπορος παραλαμβάνει το προϊόν χωρίς να αναφέρει τιμή στον παραγωγό και τον εξοφλά (αν τον εξοφλήσει) όποτε ο έμπορος θελήσει και στην τιμή που αυτός θα αποφασίσει.
Σαν χαρακτηριστική περίπτωση αναφέρουμε τα ακτινίδια, ένα αγροτικό προϊόν που έχει ιδιαίτερη ζήτηση κυρίως στην Ευρώπη και αυτό σημαίνει υψηλές εξαγωγές και καλές τιμές. Στα ακτινίδια λοιπόν ενώ ο παραγωγός παραδίδει την παραγωγή του χωρίς να γνωρίζει την τιμή πώλησης, αλλά ούτε και τον χρόνο πληρωμής του, τον χρεώνουν επιπλέον και με "φύρα", δηλαδή παραγωγή η οποία δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του εμπορίου.
Την "φύρα" αυτή, τον καλούν να την παραλάβει αλλά αυτό είναι αδύνατον, επειδή ο παραγωγός ΠΑΝΤΑ βρίσκεται δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά. Τότε, ο έμπορος του ανακοινώνει πως θα πεταχτεί η ποσότητα που δεν τον ενδιαφέρει και θα αφαιρεθεί από την παραγωγή που είναι προς αποπληρωμή.
Όμως, ξεχνά να πει στον παραγωγό πως η "φύρα" έχει πάρει ήδη τον δρόμο για βιομηχανίες παραγωγής χυμών!!! Και δεν φταίει ο έμπορος γι αυτό, αλλά ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ που τον αφήνει να εξαπατά συνεχόμενα τα τελευταία δέκα χρόνια τον αγρότη-παραγωγό.
Το κράτος έχει αποφασίσει λοιπόν να έχουν τα ελληνικά αγροτικά και τα κτηνοτροφικά προϊόντα υψηλές τιμές πώλησης και στον αντίποδά τους χαμηλότατες τιμές αγοράς, εξασφαλίζοντας ΥΨΗΛΟΤΑΤΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ σε συγκεκριμένους ανθρώπους - εταιρείες που θησαυρίζουν από τα προϊόντα της ελληνικής γης, τα οποία είναι γνωστά για την ποιότητά τους.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]