Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κτηματολόγιο λοιπόν... Γιατί; Πώς; Πού;




Το site και η διαφημιστική καμπάνια με τους μπουρτζόβλαχους που τσακώνονται (σε ξένο αχυρώνα) δεν έπεισε για τις "καλές προθέσεις" της κυβέρνησης:
"Οριστική, χωρίς αμφισβητήσεις, κατοχύρωση της ιδιοκτησίας των πολιτών"
Μάλιστα. Δηλαδή σα να λέμε, ότι με τίτλους ιδιοκτησίας σε υποθηκοφυλάκεια και με τις δηλώσεις του Ε9 δεν έχουμε κατωχυρώσει τίποτα τόσο καιρό. Άρα, μπορεί το σπίτι μου να είναι του γείτονα. ΟΚ. Με αυτή την λογική, αύριο θα εισβάλλω στο σπίτι του Αλογοσκούφη (μπορεί και να μου ανήκει, πού ξέρεις...)
"Αμετάκλητη οριοθέτηση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, των δασών και του αιγιαλού"
(Ευρωπαϊστί: Paparia). 45000000 στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν "νόμιμα" οικόπεδα επί ΠΑΣΟΚ. Άλλα 35000000 επί ΝΔ. Σε σύνολο 70000000 χαμένης δασικής έκτασης, το επόμενο βήμα θα είναι η "νόμιμη" οικοπεδοποίηση του Εθνικού Κήπου.
"Περιορισμός της γραφειοκρατίας και απλοποίηση των διαδικασιών στις μεταβιβάσεις της ακίνητης περιουσίας"
Καταρχήν, το σχετικό νομοσχέδιο για τις μεταβιβάσεις-κληρονομιές ακίνητης περιουσίας έχει τροποποιηθεί 12 φορές μέσα σε 10 χρόνια! Αυτό συνεπάγεται έναν συνεχή μαραθώνιο για να γίνει μια απλή μεταβίβαση, καθώς ο ένας νόμος σκαλώνει στον άλλο.
Και κατά δεύτερον...εδώ οι υπάλληλοι του κτηματολογίου αποδείχτηκαν άσχετοι και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους γέροντες, θα μπορέσουν να πατάξουν τη γραφειοκρατία οι γραφειοκράτες;
"Ενίσχυση της διαφάνειας και της ασφάλειας στις μεταβιβάσεις της ακίνητης περιουσίας"
"Διαφάνεια και ασφάλεια" για ποιον; Και από ποιους; Μόνο από την συνεχή απειλή του κρατικού πλιάτσικου έχουμε την ανάγκη να νιώσουμε ασφαλής, believe me...
"Βελτίωση της προστασίας του περιβάλλοντος με περιορισμό των καταπατήσεων και της αυθαιρεσίας"
Είπαμε. 70000000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν ΗΔΗ καταπατηθεί. Με νόμους δικούς τους, όχι δικούς μας. Αν ψάχνουν λοιπόν για αυθαιρεσίες, ας πάνε στον Σουφλιά και στην Εκκλησία. Εναλλακτικά, αν έχουν λίγο τσίπα, ας αυτοπυρποληθούν για το κοινό καλό. Θα τους στήσουμε και αδριάντα αν το κάνουν, να 'ναι σίγουροι...
... Και μερικά "ψιλά" αλλά απολύτως βασικά...

  • Το ποσό των 35 euro είναι σχετικά μικρό και μπορεί να το καταβάλλει εύκολα ο καθένας, με την απειλή μάλιστα να χάσει το σπίτι του.
  • Η διαδικασία γίνεται κατακαλόκαιρο. Ναι. Μαζί με διακοπές, καύσωνες και πυρκαγιές. Make the connection...
  • Το πρόστιμο σε περίπτωση μη καταβολής του χαρατσιού φτάνει τα 1500 euro. Και με το ενδεχόμενο να θεωρηθεί "δημόσια περιουσία" κάθε "μη κατωχυρωμένο σπίτι ή οικόπεδο".
  • Για κάθε μια ιδιοκτησία, το ποσό πρέπει να καταβληθεί από ΟΛΟΥΣ τους συνιδιοκτήτες: Αν πχ ένα σπίτι ανήκει σε οχτώ άτομα, τότε το χαράτσι υπολογίζεται ως 35x8. (Τα μαθηματικά και η λογική μόλις δέχτηκαν ένα ισυρό πλήγμα).
  • Ευτυχώς όμως υπάρχει ανοιχτό παράθυρο (το οποίο φυσικά και κρύβουν επιμελώς): Στην παραπάνω περίπτωση, υπάρχει η δυνατότητα ένστασης για "ΗΔΗ καταβεβλημένο φόρο". Οπότε πρέπει να γίνει σχετική υπεύθυνη δήλωση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να υπάρξει επιστροφή από την εφορία.

Αυτά και... καλό βόλι.

Από το "Ή ταν ή επί τας"

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η κυβέρνηση, με τον τσαμπουκά επιβάλλει την καταβολή τελών, τα οποία δεν θα έπρεπε να καταβάλουν οι πολίτες αφού αναφέρονται σε υποχρέωση της πολιτείας για τη δημιουργία Κτηματολογίου, για την οποία έχουν δοθεί άφθονα κοινοτικά κονδύλια.

    Επομένως, είναι παράνομη η επιβολή των τελών αυτών. Τίθεται το θέμα πλέον πώς οι πολίτες μπορούν (όταν θα έχουν πληρώσει) να ζητήσουν την αποζημίωσή τους από το Δημόσιο με τη διαδικασία της Αστικής Ευθύνης του Κράτους (άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα).

    Εδώ το κράτος κάνει τον τσαμπουκά, επειδή γνωρίζει ότι τα δικαστικά έξοδα θα είναι περισσότερα από το ποσό που θα έχει καταβληθεί ατομικά από τον κάθε ένα Έλληνα πολίτη.

    Ορισμένοι δικηγόροι στο έχουν σαν σύστημα να ζητούν από πελάτες τους - όταν προβλέπεται μακροχρόνια δικαστική διένεξη - να τους κάνουν μια εξουσιοδότηση με την οποία να δηλώνουν ότι θα ανταμείψουν το δικηγόρο, μετά την έκδοση τελεσίδικης απόφασης με το 4-5% του ποσού που θα κερδίσουν δικαστικά.

    Έτσι και ο πολίτης ξενοιάζει και ο δικηγόρος μαζεύει μερικές χιλιάδες ομοειδείς υποθέσεις (π.χ. επιστροφής φόρων που δεν έπρεπε να είχαν επιβληθεί)από στερεότυπες πολυ-φωτοτυπημένες αγωγές.

    Θα πρέπει τώρα να στίψουν το μυαλό τους οι δικηγόροι ως προς το "πως θα καταφέρουν να μαζέψουν μεγάλους αριθμούς πολιτών που να συνδέονται με το δεσμό της ομοδικίας" ώστε να αποφύγουν το σκόπελο των δικαστικών εξόδων και να εξασφαλίσουν μια περιουσία με το "φασούλι-φασούλι, γεμίζει το σακούλι".

    Βέβαια υπάρχει και η χριστιανική άποψη, όταν σου δώσει κάποιος ένα χαστούκι, να τον προσκαλέσεις να σου δώσει και άλλο ένα από το άλλο μάγουλο". Το είδαμε στην αποχή από τα γαλακτοκομικά και τα ζυμαρικά κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]