Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ευαισθησίες της Ντόρας - Πρόσεχε το καλσόν!

Τελικά, πάντα κάποιοι άλλοι σώζουν την αξιοπρέπειά μας: το 2004 οι Κύπριοι απέρριψαν το Σχέδιο Ανάν, το 2005 οι Γάλλοι κι οι Ολλανδοί το Ευρωσύνταγμα και τώρα οι Ιρλανδοί ψήφισαν «όχι» στη Συνθήκη της Λισαβόνας, που ήταν μια τραβεστί έκδοση του πρώτου Ευρωσυντάγματος.

Κι εμείς, στην καλύτερη περίπτωση, παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα και χαιρόμαστε που κάποιοι δουλεύουν για εμάς. Στη χειρότερη; Δεν γνωρίζουμε τι πρεσβεύει ούτε το ένα ούτε η άλλη. Γιατί άραγε; Μα διότι δεν συμφέρει κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα. Η αποθέωση της υποκρισίας ήταν η στάση του ΠΑΣΟΚ: ψήφισε «ναι» στην επικύρωσή του από τη Βουλή, αλλά… ζήτησε δημοψήφισμα!

Τι ξέρει ο μέσος Έλληνας για τη Συνθήκη που θα αλλάξει τη ζωή του; Πώς είναι δυνατόν να είμαστε οι λιγότερο ενημερωμένοι στην Ε.Ε. των 15; Εμείς, οι ξύπνιοι, οι «χαλαροί», που «δεν ζούμε για να δουλεύουμε» σαν τους υπόλοιπους, που αναστενάζουμε στο γήπεδο του Ζάλτσμπουργκ περιμένοντας από μια γερασμένη ομάδα «μοντελοπνιχτών» να μας δώσουν εθνική ανάταση, που ανεχόμαστε τεράστιες αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης -τα οποία είναι ούτως ή άλλως τα ακριβότερα της Ευρώπης- που χαζεύουμε την αποκάλυψη των σκανδάλων και στοιχηματίζουμε ποιο κόμμα «πήρε» τα περισσότερα από τη SIEMENS και σχολιάζουμε αν η «35χρονη» (καλά, ε; τι ευρεσιτεχνία κι αυτοί οι προσδιορισμοί με βάση την ηλικία!) μετράει ως γκόμενα ή όχι!

«Μην νομίζετε ότι εμείς που υποστηρίζουμε τη Συνθήκη της Λισαβόνας δεν έχουμε τις ευαισθησίες μας», δηλώνει η Ντόρα. Πρόσεξε, θα σου σκιστεί το καλσόν, χρυσή μου!

Κι η Αριστερά; Δυο Έλληνες, τρία κόμματα! Άντε να πάει μπροστά αυτός το τόπος όταν κάνουμε χωριστές συγκεντρώσεις!

Τελικά, εκείνο που μένει από τους ηγέτες μας είναι κάποιες φράσεις τους που καθρέφτιζαν εμάς τους ίδιους: «Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο» (Κων/νος Καραμανλής ο Μέγας), «Σε 10 χρόνια θα το έχουν ξεχάσει» (Κων/νος Μητσοτάκης ο Γκαντέμης), «Αυτή είναι η Ελλάδα!» (Κώστας Σημίτης ο Μικροπρεπής)!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]