Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΠΓΔΜ: Εκλογές σήμερα σε 198 εκλογικά τμήματα – Η πρωτεύουσα των Σκοπίων συγκαταλέγεται στις περιοχές που κρίθηκαν «αντιδημοκρατικές»!

Ο Γκρούεφσκι αφού κατέλυσε

την δημοκρατία εκ του ασφαλούς

το παίζει τώρα «δημοκράτης»!!!

Πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές

σε ολόκληρη τη FYROM


Περίπου 200 εκλογικά τμήματα της ΠΓΔΜ άνοιξαν σήμερα για τις νέες βουλευτικές εκλογές που οργανώθηκαν μετά την ακύρωσή τους πριν από δεκαπέντε ημέρες εξαιτίας βιαιοτήτων που έθεσαν υπό αμφισβήτηση την πολιτική ωριμότητα της χώρας αυτής.

Η διεθνής κατακραυγή που υπήρξε για την προηγούμενη εκλογική διαδικασία της FYROM οδήγησε τον Γκρούεφσκι στην επανάληψη των εκλογών στις περιοχές όπου κυριάρχησαν η βία, η νοθεία και η πλήρης καταπάτηση του εκλογικού δικαιώματος. Κανείς φαίνεται να μην έχει ασχοληθεί με αυτό καθεαυτό το γεγονός, πως τα Σκόπια, η πρωτεύουσα της FYROM χαρακτηρίστηκαν (ακόμη και από τον ίδιο τον Γκρούεφσκι) σαν μία από τις περιοχές που κυριάρχησε η νοθεία στο εκλογικό αποτέλεσμα!!!

Ένας σώφρων άνθρωπος βέβαια, δίκαια μπορεί να αναρωτηθεί πως, εάν υπήρξαν όλα αυτά, τα «κακώς κείμενα» στις εκλογές της 1ης Ιουνίου στο κρατίδιο των Σκοπίων, ακόμη και στην πρωτεύουσα, τι πράγματι έχει γίνει στις υπόλοιπες και δη απομακρυσμένες περιοχές όπου η διεθνής κοινότητα δεν μπορούσε να έχει πλήρη εικόνα;

Πώς είναι δυνατόν να επαναλαμβάνεται η εκλογική διαδικασία σε επιλεγμένες περιοχές από τον ίδιο τον Γκρούεφσκι, αφού έχει κριθεί το τελικό αποτέλεσμα παρά τις «ατασθαλίες» (με κοινή παραδοχή τόσο στο εσωτερικό όσο και από την διεθνή κοινότητα); Ο σαρκασμός του Γκρούεφσκι προς τη διεθνή κοινότητα είναι ολοφάνερος και δηκτικός πως στηρίζεται σε συγκεκριμένες και ισχυρές "πλάτες".

Η λογική βέβαια δεν έχει καμία απολύτως θέση τόσο στις σημερινές όσο και στις προηγούμενες εκλογές. Οι αποφάσεις φαίνεται να είχαν παρθεί και να είχαν μεταβιβασθεί οι κατάλληλες εντολές από τον «γνωστό-άγνωστο» ειρηνοποιό της παγκόσμιας κοινότητας.

Κανείς δεν τόλμησε να αντικρούσει καν το τελικό αποτέλεσμα. Ούτε καν οι ίδιοι οι Αλβανοί των Σκοπίων, που έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, διευκολύνοντας τον Γκρούεφσκι και την παρεούλα του στην συνέχιση της «ατέρμονης» πολιτικής του, εις βάρος των συμφερόντων των κατοίκων της περιοχής του Βαρδάρη (Vardarska).

Δεν περιμένουμε λοιπόν τίποτε άλλο, πέρα από την αποδοχή της πλήρους αποδημοκρατικοποίησης των Σκοπίων, με τις ευχές της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής και των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων που έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στην Βαλκανική.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]