Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία αναζητεί εκτόνωση των προβλημάτων της


«Θερμό» καλοκαίρι αναμένεται

στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας;

Πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα;


Με μία σειρά έντονων προβλημάτων, η Τουρκία έχει μπει στο φετινό καλοκαίρι. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με τους Κούρδους και την προσπάθεια της Τουρκίας να καταπνίξει κάθε δυνατή προσπάθεια των ανταρτών του ΠΚΚ, αλλά και προβλήματα εκδημοκρατισμού που την αναγκάζουν να «εισάγει» στα τηλεοπτικά δρώμενα της χώρας την Κουρδική γλώσσα η οποία μέχρι πρότινος απαγορευόταν ακόμη και να ομιλείται!!!

Προβλήματα όμως η Τουρκία έχει και με την «επιρροή» της στην Βαλκανική, της οποίας τα κράτη δείχνουν τάσεις απομάκρυνσης από την σφαίρα επιρροής της Άγκυρας και των πολιτικών της. Τα δισεκατομμύρια που σπαταλούνται στην εξωτερική πολιτική εκ μέρους της Τουρκίας δεν δείχνουν να «πιάνουν τόπο» εξαναγκάζοντας την Τουρκία να αυξήσει ακόμη περισσότερο αυτά τα κονδύλια και να συγκεντρωθεί σε δύο «στόχους»: στα Σκόπια και στην Ελληνική Θράκη, «ξεχνώντας» έτσι τις εσωτερικές της ανάγκες απέναντι στους Τούρκους πολίτες και δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα κύμα «αμφισβήτησης» και «αντίδρασης» στις επιλογές των Τούρκων πολιτικών, που δείχνουν να αγνοούν την φτώχεια που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της Τουρκίας.

Η ρήξη της τουρκικής κυβέρνησης με την στρατιωτική ηγεσία της χώρας, η οποία (κατά πολλούς) ουσιαστικά κατέχει τα ηνία της χώρας και προσπαθεί να τα διατηρεί στα Κεμαλικά πρότυπα, είναι ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τουρκική κυβέρνηση. Πρόβλημα το οποίο καθημερινά διογκώνεται και που προβλέπεται να γίνει ακόμη μεγαλύτερο μετά την αλλαγή του αρχηγού της στρατιωτικής ηγεσίας και την τοποθέτηση ενός «σκληρού» του στρατιωτικού καθεστώτος.Στον σύγχρονο «πόλεμο των συσχετισμών» η Τουρκία δείχνει να χάνει έδαφος. Έχασε τους «ενεργειακούς δρόμους» μέχρι στιγμής και συναντά επιπλέον και την «αδιαφορία» έως προκλητικότητα των ρώσων σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο.

Το κυβερνητικό κόμμα του κ. Ερντογάν αντιμετωπίζει πρόβλημα με την τουρκική δικαιοσύνη και βρίσκεται μέχρι στιγμής να χαρακτηρίζεται ως «παράνομο» από τους Τούρκους δικαστές. Η εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος προβληματίζει τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό και η λύση του μοιάζει να είναι παραπάνω από δύσκολη και η εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος δεν δείχνει να είναι "θετική" για τον κ. Ερντογάν και του κυβερνώντος κόμματος, του οποίου και ηγείται.

Οι ανάγκες της Τουρκίας για καλύτερες σχέσεις με την Ε.Ε. και την εισαγωγή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, δείχνουν να μην ικανοποιούνται λόγω των προηγούμενων προβλημάτων, αλλά και προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την οικονομική ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία παραβιάζονται σε μόνιμη βάση στην Τουρκία.

Τα προβλήματα στο νοτιοανατολικό της άκρο, κοντά στα σύνορα με την Συρία, είναι σε μόνιμη βάση και οι όποιες συνεργασίες έγιναν με το Ισραήλ για την από κοινού αντιμετώπιση της Συρίας, δείχνουν να έχουν ξεχαστεί εκ μέρους των Ισραηλινών κυβερνήσεων που έχουν εστιάσει την προσοχή τους στο Παλαιστινιακό και στην επεκτατική εδαφική πολιτική τους.


Ο σωρός των προβλημάτων της γείτονος Τουρκίας, λοιπόν, δείχνει να διογκώνεται καθημερινά και αναζητούν οι κυβερνώντες τις όποιες λύσεις. Είναι γνωστό όμως, πως όταν η Τουρκία αντιμετωπίζει σωρεία εσωτερικών προβλημάτων τα εκτονώνει δημιουργώντας εξωτερικά θέματα. Ως εκ τούτου, εν μέσω καλοκαιριού (που είναι ιδιαίτερα θελκτική περίοδος για έναρξη «στρατιωτικών δραστηριοτήτων»), είναι δυνατόν να δημιουργήσει ένα «θερμό επεισόδιο» με την Ελλάδα ή την Κύπρο προκειμένου να συσπειρώσει το ενδιαφέρον του τουρκικού λαού σε έναν «εθνικό ζήτημα» και να καταφέρει να αποπροσανατολίσει, κερδίζοντας ουσιαστικά πολύτιμο χρόνο ή αναβάλλοντας κάποια από τα υπάρχοντα-τρέχοντα προβλήματα.


Μοιάζει να είναι σενάριο τραβηγμένο, αλλά και η κατάσταση στην σημερινή Τουρκία είναι αρκετά «προβληματική» και μπορεί να γίνει προβληματικότερη εάν δεν μπορέσει η κυβέρνηση της γείτονος να δώσει λύσεις στα τρέχοντα ζητήματα, πριν αυτά γίνουν μεγαλύτερα ή πριν δημιουργηθούν νέα και ίσως δυσκολότερα θέματα προς αντιμετώπιση…

Κάθε καλοκαίρι, τίθεται το ίδιο θέμα, επειδή είναι η καλύτερη περίοδος για τον στρατό της Τουρκίας να δράσει. Όμως, υπάρχουν και σχετικές προφητείες ορθοδόξων αγίων που μας «προειδοποιούν» για τα όσα έρχονται… αν και μοιάζει απίθανο να «ενεργοποιηθεί» η Τουρκία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων (αποτελεί το ιδανικό χρονικό σημείο που θα επιφέρει τον πλήρη αιφνιδιασμό της Ελλάδας ή της Κύπρου), λόγω του φόβου της παγκόσμιας κατακραυγής. Η κατακραυγή όμως ήδη υπάρχει για πλήθος άλλων καταστάσεων που συμβαίνουν στην Τουρκία…

Προφητεία του γέροντα Παΐσιου για Τουρκία και Κύπρο και την Τουρκική αδιαλλαξία και επιθετικότητα

Λάμαρης Δημήτριος, Πάφος Κύπρος

Γνώρισα τόν π. Παϊσιο στά 1992 από επίσκεψή μου στό Αγιο Ορος μαζί μέ έναν τυφλό φίλο μου. Τόν βρήκαμε στό κελλί του νά συνομιλεί μέ δύο άτομα. Μόλις τελείωσε, ήρθε κοντά μας καί μάς χαιρέτισε μέ τά μικρά μας ονόματα, άν καί τόν βλέπαμε γιά πρώτη φορά!

Γιά τήν Κύπρο μάς είπε.

- Θά έλθει ή ώρα πού τό θέμα τής Κύπρου θά λυθεί. Θά περάσει πολλές δυσκολίες, αλλά θά λυθεί καί θά είναι Ορθόδοξη καί Ελληνική !

Τόν ρώτησα γιά τήν συνεχή αδιαλλαξία καί τίς προκλήσεις τών Τούρκων. Μέ έπιασε από τόν ώμο καί μέ πολλή σοβαρότητα μού είπε,

- Μή ανησυχείς παιδί μου, εγώ ετοιμάζομαι νά κοιμηθώ πιά καί δέν θά είμαι στήν ζωή, αλλά θά τά βλέπω όλα από επάνω. Εδώ είμαστε όλοι προσωρινοί. Η Τουρκία θά διαλυθεί σέ τρία-τέσσερα κομμάτια. Εχει αρχίσει ήδη ή αντίστροφη μέτρησή της.

Πολύ σύντομα οί προσευχές πού γίνονται τώρα κάτω από τήν επιφάνεια τής γής, θά γίνονται επάνω, καί τά κεράκια πού ανάβονται κάτω, θά ανάβονται επάνω ...; (εννοούσε τούς Ελληνες κρυπτοχριστιανούς τής Τουρκίας)

Εμείς θά πάρουμε τά δικά μας εδάφη, οί Αρμένιοι τά δικά τους, καί οί Κούρδοι πάλι τά δικά τους. Τό Κουρδικό θέμα έχει πιά δρομολογηθεί.

Αυτά θά γίνουν όχι τώρα,αλλά σύντομα ...;

Θά γίνουν όλα αυτά όταν θά πάψουν νά κυβερνάνε τήν Τουρκία οι πολιτικοί πού είναι σήμερα, καί όταν μιά νέα γενιά πολιτικών εμφανισθεί γιά νά κυβερνήσει.

Τότε θά γίνει καί ό διαμελισμός τής Τουρκίας ...;.

Θά τά δείς παιδί μου, θά τά δείς. Πίστη καί ελπίδα στόν Θεό νά υπάρχει καί θά χαρούν πολλοί. Ολα αυτά θά γίνουν μέσα στά χρόνια αυτά. Εφτασε πιά ό καιρός;"

Τόν ρώτησα άν ή Ελλάδα υποστεί συμφορές από ότι επακολουθήσει, καί μού είπε.

- Θά υπάρξουν ασήμαντα προβλήματα. Αρκετός κόσμος πού σήμερα είναι Χριστιανικά αδιάφορος, θά επιστρέψει στόν Ορθόδοξο χώρο. Νά μή ανησυχείτε γιά τήν Ελλάδα!

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως αυτά λέχθηκαν από τον γέροντα Παΐσιο περίπου 17 χρόνια πριν!!!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]