Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απορρίφθηκαν από την Βουλή οι προτάσεις για διεξαγωγή δημοψηφίσματος


Οι βουλευτές δεν εκπροσωπούν

πια τον Ελληνικό λαό;

Αυτό το ερώτημα πηγάζει μετά την χθεσινοβραδυνή ψηφοφορία σχετικά με την δυνατότητα δημοψηφίσματος στην Ελλάδα σχετικά με τη Συνθήκη της Λισαβόνας. Κατά τα πραττόμενα λοιπόν και όχι κατά τα φαινόμενα, οι Έλληνες βουλευτές (στην πλειοψηφία τους) φαίνεται να αγνοούν ηθελημένα την βούληση των Ελλήνων πολιτών για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Αρνήθηκαν, έτσι, την εφαρμογή μίας βασικής δημοκρατικής διαδικασίας, που είναι το δημψήφισμα, και έδειξαν ότι απομακρύνονται ακόμη περισσότερο από τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του μέσου Έλληνα πολίτη. Η ψήφος τους αυτή έρχεται αγανακτεί τους Έλληνες, όταν πριν μερικές ημέρες οι βουλευτές είχαν ψηφίσει υπέρ της απόκτησης νέου πολυτελούς αυτοκινήτου με την συνδρομή της Ελληνικής Βουλής, ουσιαστικά δηλαδή με τα χρήματα του Ελληνικού λαού...

Καταψηφίστηκαν από την ολομέλεια της Βουλής οι προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης με τις οποίες ζητείτο η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ψηφισμένο νομοσχέδιο «Κύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας που τροποποιεί τη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Συνθήκη περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και ορισμένες συναφείς πράξεις».

Επί 296 ψηφισάντων βουλευτών, 152 βουλευτές καταψήφισαν τις προτάσεις ενώ 144 τις υπερψήφισαν. Απουσίαζαν ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου και Ηλίας Καρανίκας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός.

Η απουσία του κ. Σημίτη έδειξε πως αδιαφορεί για τα τεκταινόμενα στην Ελληνική πολιτική σκηνή και γενικότερα για το μέλλον του τόπου. Με την απουσία του αυτή ουσιαστικά έδειξε πως "ποσώς τον ενδιαφέρει" το τι μέλλει γεννέσθαι. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να μην είχε καν την διάθεση να βρεθεί στα βουλευτικά έδρανα του ΠΑΣΟΚ και να άρχισε έναν δικό ανένδοτο έναντι του κ. Παπανδρέου. Κύκλοι διαρρέουν ότι δεν μπορούσε να αντικρύσει καν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μετά την "κατά μέτωπο" σύγκρουση των προηγούμενων ημερών και τις κινήσεις που σχεδιάζει εις βάρος τόσο της ηγεσίας όσο και της σοσιαλιστικής παράταξης.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]