Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανεπηρέαστος ο Γκρούεφσκι από την διεθνή κατακραυγή για την ποιότητα της δημοκρατίας της Vardarska


Παρά τις διεθνείς επικρίσεις για

την δημοκρατικότητα των εκλογών



Το Σάββατο η πρώτη συνεδρίαση

της νέας Βουλής των Σκοπίων



Το Σάββατο 21 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της νέας Βουλής της ΠΓΔΜ, μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογικές της 1ης Ιουνίου και την επαναληπτική ψηφοφορία στις 15η του μηνός.
Τη συγκρότηση της νέας Βουλής το Σάββατο ανακοίνωσε σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος του σώματος Λιούμπισα Γκεοργκίεφσκι.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, με τη συγκρότηση της Βουλής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένος μέσα σε διάστημα 10 ημερών να δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον υποψήφιο του κόμματος ή των κομμάτων που έχουν την πλειοψηφία.
Μέσα σε διάστημα 20 ημερών από τη στιγμή που του έχει δοθεί η εντολή, ο εντολοδόχος υποβάλλει το πρόγραμμά του στη Βουλή και προτείνει τη σύνθεση της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση και το πρόγραμμά της εγκρίνονται από την πλειοψηφία των μελών του Κοινοβουλίου, σε συνεδρίαση η οποία πρέπει να διεξαχθεί σε διάστημα 15 ημερών από την ημέρα υποβολής του κυβερνητικού προγράμματος και της πρότασης των μελών της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες χρονικές διορίες, η νέα κυβέρνηση της ΠΓΔΜ θα πρέπει να συγκροτηθεί το αργότερο μέχρι την 6η Αυγούστου.
Η κατανομή των 120 εδρών της Βουλής της χώρας, μετά και την επαναληπτική ψηφοφορία έχει ως εξής:
- Συνασπισμός υπό το VMRO-DPMNE του οποίου ηγείται ο Νίκολα Γκρούεφσκι: 63 έδρες
- Συνασπισμός του οποίου ηγείται το SDSM (Σοσιαλδημοκρατική Ένωση Μακεδονίας) της Ράντμιλα Σεκερίνσκα: 27 έδρες
- DUI ( Ένωση για τη Δημοκρατική Ένταξη ) του Αλί Αχμέτι: 18 έδρες
- DPA (Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών) του Μέντουχ Θάτσι : 11 έδρες
- PEI (Κόμμα Δημοκρατικού Μέλλοντος) του Φίατ Τσάνοφσκι : 1 έδρα
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
Στις 29 Ιουνίου θα επαναληφθεί η ψηφοφορία σε τέσσερα εκλογικά τμήματα και το αποτέλεσμα σε αυτά μπορεί να επηρεάσει την κατανομή μίας έδρας. Πρόκειται για τέσσερα εκλογικά τμήματα στην περιοχή του Τετόβου, στα οποία η επαναληπτική ψηφοφορία στις 15 Ιουνίου είτε δεν διεξήχθη είτε διεκόπη λόγω παρατυπιών.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]