Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άλλαξε αξίωμα, όχι και... θέση ο Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάθεται στην ίδια θέση στο γραφείο του στο Κρεμλίνο, παρόλο που πρόεδρος πλέον είναι ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ μπορεί να είναι πλέον ο νέος πρόεδρος της Ρωσίας αλλά ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάθεται ακόμα στην ίδια θέση στο Κρεμλίνο.

Όταν ο Πούτιν έφθασε χθες στο Κρεμλίνο για να παρουσιάσει τα ονόματα των υπουργών που στελεχώνουν την κυβέρνηση του, ο πρώην πρόεδρος κατευθύνθηκε προς την παραδοσιακή του θέση στα αριστερά του γραφείο του. Αλλά σταμάτησε, έδειξε τη θέση στο νέο πρόεδρο Μεντβέντεφ και του είπε: «Αυτή είναι πλέον η δική σας θέση», γράφει η ημερήσια εφημερίδα της Ρωσίας «Κομερσαντ».

«Ω, μα πια είναι η διαφορά», απάντησε ο Μεντβέντεφ και κάθησε στα δεξιά του γραφείου όπου κάθονταν κατά παράδοση οι προσκεκλημένοι του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της οκταετούς προεδρίας του. Η φωτογραφία των δύο ηγετών εμφανίζεται στη διαδικτυακή σελίδα www.kremlin.ru και τους δείχνει χαμογελαστούς να συζητούν. Ο Πούτιν κάθεται αριστερά και ο Μεντβέντεφ δεξιά.

Οι επενδυτές ψάχνουν για στοιχεία που να πιστοποιούν ποιος πραγματικά διοικεί τη ρωσική οικονομία των 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και ποιος έχει τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών φυσικών πηγών ενεργείας.

Αναλυτές και μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι οι ρυθμίσεις στο τρόπο που κάθισαν χθες στο Κρεμλίνο οι δύο πολιτικοί ηγέτες της Ρωσίας δείχνει ότι ο Πούτιν -τουλάχιστον προς το παρόν- διατηρεί τον έλεγχο της εξουσίας.

Ο Μεντβέντεφ ενέκρινε όλες τις προτάσεις του Πούτιν για την κυβέρνηση, η οποία απαρτίζεται από πρώην στελέχη του Κρεμλίνου, στενούς συνεργάτες και έμπιστους συμβούλους του πρώην προέδρου.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]