Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προβληματισμός στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από πολιτικούς και στρατιωτικούς

Οργιο προπαγάνδας και στο Αιγαίο,

δυσφορία Ελλήνων στρατηγών


Εντονα προβληματισμένη είναι η πολιτικο-στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας με τη νέα διαδικτυακή πολιτική της Τουρκίας στο θέμα των παραβάσεων και παραβιάσεων του χώρου ευθύνης πτήσεων της Ελλάδας και του εθνικού εναέριου χώρου αντίστοιχα.
Κατά κοινή ομολογία των ένστολων, η τουρκική προπαγάνδα στο θέμα του εναέριου χώρου έχει ξεπεράσει κάθε όριο και, όπως παραδέχονται, «δεν υπάρχει, τουλάχιστον εμφανώς, η αντίστοιχη αντίδραση».
Χαρακτηριστικό της τουρκικής προπαγάνδας είναι η άνευ προηγουμένου συχνότητα με την οποία τις τελευταίες είκοσι μέρες το τουρκικό γενικό επιτελείο εκδίδει ανακοινώσεις για «παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών από ελληνικά στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου».
Στην πραγματικότητα πρόκειται για πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών εντός του ελληνικού εναέριου χώρου μεταξύ 6 και 10 ναυτικών μιλιών, αλλά και για πτήσεις μέσα στο ελληνικό FIR (χώρος ευθύνης πτήσεων της Ελλάδας). Η τουρκική πλευρά, αναγνωρίζοντας μόνο τα 6 μίλια και όχι τα 10 ως εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, καταγράφει και διαδικτυακά ανακοινώνει ότι τα αεροσκάφη της που πετούν στο χώρο αυτό παρενοχλούνται από ελληνικά μαχητικά.
Η ανακοίνωση του τουρκικού επιτελείου ανέφερε ότι ελληνικά αεροσκάφη F16, που απογειώθηκαν από την Αγχίαλο, παρενόχλησαν σε περιοχή νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης δύο φορές τουρκικά F16.
Αξιωματικοί του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, σχολιάζοντας την τουρκική προπαγάνδα, υποστήριξαν ότι στην ουσία οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να αντιδράσουν, αν αυτό δεν αποφασιστεί από την πολιτική ηγεσία. Οπως ισχυρίστηκαν, «εμείς παίρνουμε διαταγές και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αναχαιτίζουμε ό,τι πετά εντός του χώρου ευθύνης της Ελλάδας χωρίς σχετική άδεια και φυσικά να αναχαιτίζουμε και οτιδήποτε περνά χωρίς άδεια τον ελληνικό εναέριο χώρο. Το εάν θα αφήσουν τους Τούρκους στρατηγούς να αλωνίζουν στο διαδικτυακό χώρο, δημιουργώντας εντυπώσεις σε διεθνές επίπεδο, δεν είναι δική μας ευθύνη».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]