Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μα(σ)καριώτατος Ιερώνυμος: - Μαθήματα πολιτικών και διπλωματικών τοποθετήσεων


Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε θα επιθυμούσαμε να σας θέσουμε ενώπιον ενός διλλήματος:
Ας υποθέσουμε ότι κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κάποιος τσατσομασκοφόρος γιατρός έφερνε στην κομαντατούρα μικρό παιδάκι που έκλεψε καρβέλι και οι Γερμανοί εκτελούσαν το παιδάκι.
Πώς θα σας φαινόταν αν, δημοσιογράφοι ουδέτερης χώρας ρωτούσαν τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της πατρίδας τους για το γεγονός κι εκείνος τους απαντούσε:
«Αυτά κάνουν όσοι ξεπερνούν το ρόλο τους, η Ιατρική υπάρχει για να θεραπεύει όχι για να καταδίδει και για να αφαιρεί ζωές»…
Δεν θα λέγατε σεβαστέ μας αρχιεπίσκοπε ότι ο εν λόγω Πρόεδρος ουσιαστικά είναι συνεργάτης των Γερμανών;
Δεν θα φρίττατε με την «βολική ουδετερότητα» της δήλωσής του;
Σε κάθε περίπτωση η δήλωση του εν λόγω δειλού και αχρείου συνδικαλιστή γιατρού αθωώνει την πράξη αυτή καθαυτή συνδέοντάς την κουτοπόνηρα με την ιδιότητα του δράστη.
Ένας στοιχειωδώς αξιοπρεπής άνθρωπος είτε είναι πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου είτε σουβλατζής είτε αρχιεπίσκοπος, πρώτα και κύρια θα έπρεπε να καταδικάσει το χιτλερισμό και τις εγκληματικές πράξεις των προσώπων που τον υπηρετούσαν.
Θα έπρεπε να πει: «Οι ναζί δολοφόνοι έστησαν στον τοίχο το παιδάκι που πεινούσε κι έκλεψε ένα καρβέλι για να ζήσει».
Ο συνειδητός πολίτης δεν θα εξέταζε το επάγγελμα, την ιδιότητα ή το ασφαλιστικό ταμείο του όποιου γιατρού αλλά τα εγκλήματά του.
Γνωρίζετε πολύ καλά μακαριώτατε για ποιο λόγο ετέθη η συγκεκριμένη υπόθεση εργασίας στην κρίση σας.
Διότι τηρήσατε υπερβολικά «βολική ουδετερότητα» προς τις αχρειότητες που ξεστόμισε ο σχισματικός Σκοπιανός αρχιεπίσκοπος Στέφαν που μίλησε για Θεσσαλονίκες και αλυτρωτισμούς.
Στη σημερινή συνάντησή σας με τον Γιώργο Παπανδρέου, είπατε για τον ρασοφόρο Σκοπιανό τα ακόλουθα:
«Αυτά κάνουν όσοι ξεπερνούν το ρόλο τους, η Εκκλησία είναι να ενώνει».
Το να μην ξεπεραστεί ο… ρόλος καμώνεστε πως σας νοιάζει.
Όχι οι πράξεις του κάθε Στέφαν.
Δεν είμεθα όλοι αφελείς κύριε Ιερώνυμε.
Από κάτω μπορείτε να ακούσετε αποσπάσματα από την ομιλία του Γιωργάκη στις 16 Μαρτίου 2008 στο event that was formerly known as Synedrio PASOK (or PASOK's caucus). Εκεί ο Bravo Yorgos κάνει ένα φιλικότατο (λεκτικό) σπατ σπατ στην πλατούλα του βολικού και πειθήνιου Ιερώνυμου. Δεν μπορεί να κρύψει την χαρά του για την εκλογή του Jerry.
Επίσης φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει για μια ακόμη φορά τον στόχο του: απόλυτος χωρισμός Εκκλησίας-Κράτους.
Ωστόσο δεν είναι η αλήθεια. Στόχος του Yorgos και των συν αυτώ είναι η αποθρησκευτικοποίηση της κοινωνίας, έπειτα η ανοχή της θρησκευτικότητας σε επίπεδο multi-culti φολκλόρ και στο τέλος η απαγόρευσή της, κατά τα πρότυπα και τις ονειρώξεις του κάθε Ντόκινς.
Π.Σ. Θερμοπύλαι
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]