Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πούτιν: Mεγάλα συμβόλαια και παραγραφή χρέους με Λιβύη

Στις υποδομές και την ενέργεια

Βλαντιμίρ Πούτιν και Μοαμάρ Καντάφι

κατά την επίσημη υποδοχή στην Τρίπολη

Τρίπολη

Συμφωνία για την παραγραφή του χρέους της Λιβύης προς τη Ρωσία, ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με αντάλλαγμα τη σύναψη μεγάλων συμβολαίων με ρωσικές εταιρείες στους τομείς των υποδομών και της ενέργειας επετεύχθη κατά την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τρίπολη.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε την Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Κουντρίν, ο οποίος συνοδεύει τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο ταξίδι του στην Τρίπολη.
Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για συμβόλαια δισεκατομμυρίων δολαρίων, διευκρινίζοντας ότι το ρωσικό χρέος θα παραγραφεί όταν καταβληθούν οι πληρωμές για τα συμβόλαια στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ρωσικών εταιρειών.
Οι βασικοί τομείς τους οποίους αφορά η σύναψη συμβολαίων είναι ενέργεια, υποδομές και ο βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου, μεταδίδει το Reuters.
Το χρέος της Λιβύης προς τη Ρωσία χρονολογείται από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και στο μεγαλύτερο κομμάτι του αφορά προμήθειες σοβιετικών όπλων προς την Τρίπολη.
Το βράδυ της Τετάρτης ο Λίβυος ηγέτης Μοαμάρ Καντάφι κατά την διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του Πούτιν στο μέγαρο Μπαμπ Αζιζίγια, στην Τρίπολη, χαρακτήρισε την επίσκεψη του Ρώσου ηγέτη «ιστορική και στρατηγικής σημασίας».
«Είναι η πρώτη επίσκεψη Ρώσου προέδρου στην Λιβύη. Είναι μία επίσκεψη ιστορική, στρατηγικής σημασίας και πολύ σημαντική» τόνισε ο Καντάφι κατά την διάρκεια ομιλίας του που μεταδόθηκε την Πέμπτη από την κρατική τηλεόραση της Λιβύης.
Ο Ρώσος πρόεδρος έφθασε την Τετάρτη στην Τρίπολη, επικεφαλής μίας σημαντικής αντιπροσωπείας από οικονομικούς αξιωματούχους για 24ωρη επίσκεψη και συνομιλίες με επίκεντρο ενεργειακά θέματα και πωλήσεις όπλων.
Η Λιβύη ήταν σημαντικός εταίρος της πρώην Σοβιετικής Ενωσης και εισαγωγέας σοβιετικών όπλων, αλλά οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών διαταράχθηκαν μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης.
Αργότερα την Πέμπτη ο Πούτιν μεταβαίνει στη Σαρδηνία ,στη βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θριαμβευτή των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών στην Ιταλία.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]