Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φορολογικές απαλλαγές αν δεν αγοράζουν ελληνικά προϊόντα υπόσχεται ο Γκρούεφσκι


Αν δεν αγοράσουν τόσο το καλύτερο...


Νέες εθνικιστικές ντόπες υπήρξαν χθες από την κυβέρνηση των Σκοπίων, που κλιμακώνει την αδιαλλαξία της. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, τρεις μέρες πριν από την άφιξη του Μ. Νίμιτς, δεν άφησε κανένα περιθώριο για το θέμα της ονομασίας, λέγοντας ότι το όνομα «Μακεδονία» είναι κληρονομιά από τους προγόνους και σαν τέτοιο πρέπει να παραδοθεί στις επόμενες γενιές.
Απαντώντας μάλιστα στην υπουργό Εξωτερικών, Ντ. Μπακογιάννη, είπε ότι «το ζήτημα της ονομασίας είναι εθνικής σημασίας για τους «Μακεδόνες» και για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας»» κι ότι η απάντηση είναι σαφής.
Παράλληλα, σε μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα ενέργεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ιβ. Μπόσεβσκι, εξήγγειλε ότι η κυβέρνηση του Ν. Γκρούεφσκι μετά τις εκλογές θα καθιερώσει... «μεζούρα πατριωτισμού» με βάση τα προϊόντα της χώρας που καταναλώνει κάθε κάτοικος και το αντίστοιχο ποσό θα δηλώνεται στη φορολογική του δήλωση.
Μια ενέργεια με σαφή ανθελληνική διάσταση, αφού συνδέεται με την έκκληση για μποϊκοτάζ των ελληνικών προϊόντων που προωθούν κάποιοι κύκλοι στη χώρα.
Στο κλίμα αυτό εντασσόταν και η χθεσινή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν περίπου 1.500 άτομα σε κεντρική πλατεία των Σκοπίων, κοντά στο προεδρικό μέγαρο, στη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν εθνικιστικά συνθήματα υπέρ της ονομασίας της χώρας και κατά της Ελλάδας, ενώ περί τα 100 άτομα επιχείρησαν να φτάσουν μέχρι την ελληνική πρεσβεία, αλλά εμποδίστηκαν από μεγάλη δύναμη αστυνομικών.
Ολα τα παραπάνω ανεβάζουν τους τόνους της προεκλογικής ατμόσφαιρας στα Σκόπια, μεγαλώνοντας το χάσμα ανάμεσα σε πρόεδρο και πρωθυπουργό, αλλά και ανάμεσα στα κόμματα.
Για τον λόγο αυτό ο διαπραγματευτής της ΠΓΔΜ, πρέσβης Ν. Ντίμιτροβ, με δηλώσεις του έκανε έκκληση χθες να διαμορφώσουν τα κόμματα κοινή θέση που θα παρουσιαστεί στον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, κ. Νίμιτς.
Οι πληροφορίες των ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσουν μέχρι αύριο το βράδυ να διαμορφώσουν τις ακριβείς οδηγίες που θα δοθούν στον κ. Ντίμιτροβ.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αν. Μιλοσόσκι, μετά τη Δανία επισκέφτηκε χθες την Ιρλανδία, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης του Ν. Γκρούεφσκι να εμφανίσει ότι κερδίζει συμμάχους στον ευρωπαϊκό χώρο, που σε συνδυασμό με τη σταθερή υποστήριξη των ΗΠΑ θα οδηγήσει τη χώρα στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.
Οπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, η Ιρλανδία, που μέχρι τώρα δεν αναγνώριζε τη χώρα με τη συνταγματική της ονομασία, υπέγραψε συμφωνία για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης, στην οποία την αναφέρει για πρώτη φορά με αυτό.
Τη συμφωνία υπέγραψαν ο κ. Μιλοσόσκι με τον Ιρλανδό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ντ. Ρος, και το γεγονός παρουσιάστηκε ως επίσημη αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα εκ μέρους της Ιρλανδίας. Για το θέμα αυτό υπήρξε χθες διάβημα του Ελληνα πρέσβη στο Δουβλίνο, Γ. Βαλινδρά.
Νομίζω ότι τελικά ήρθε η ώρα να κλείσουν εκείνοι οι αγωγοί πετρελαίου, στην Θεσσαλονίκη, που πηγαίνουν στα Σκόπια. Έτσι, για αρχή...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]