Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φαινόμενο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος:

Τι σημαίνει
για την Ελληνική κοινωνία
και πραγματικότητα;

Δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Ξεκίνησε χρόνια πριν. Με ήπια μορφή. Θα μπορούσε να πει κανείς, πως ήταν μία φιλότιμη προσπάθεια. Σήμερα όμως, όλοι μιλάνε για το Φαινόμενο, τον Δημοσιογράφο που έγινε Εκδότης. Σε τι αποσκοπεί; Σε ποιούς δρόμους οδηγεί;
Οι απόψεις όλων σας νομίζω ότι μπορούν να συμβάλουν στο να σχηματισθεί μία εικόνα καλύτερη. Όχι ψυχογράφημα, αλλά το καθρέφτισμα στα μάτια και τις ψυχές όλων μας που κάθε στιγμή μπορεί να μας στοχοποιήσει επειδή απλά βρεθήκαμε "ενδιαφέροντες" στην κρίση του...
Βέβαια, είναι έξυπνος επειδή γνωρίζει πολύ καλά πως δεν τον γνωρίζουμε εμείς. Και είναι φυσικό αυτό. Ποιός από εμάς θα συλλέξει πληροφορίες γι αυτόν; Ποιός θα πληρώσει ανθρώπους να καταγράφουν συνομιλίες ή να βιντεοσκοπούν την καθημερινότητά του; Φυσικά κανείς!!!
Προσωπικά, παρακολουθώ με ενδιαφέρον τον τρόπο που εργάζεται, αλλά κυρίως τον τρόπο που μεταφέρει τις "πληροφορίες" του. Είναι μία ουσιαστική μετεξέλιξη του προπαγανδιστικού σκεπτικού αλλά και εφαρμογής του Γκέμπελς!!! Ουσιαστικά, παραδίδει σεμινάρια χειρισμού της πληροφορίας προς ανάδειξη της προσωπικής σκοπιμότητας (βλέπε τηλεθέαση και τραπεζικούς λογαριασμούς).
Να με συγχωρέσει όμως τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του (συν, περί και άνω αυτού) που δεν μπορώ να ανεχθώ τον δημοσιογράφο που απευθύνεται (έστω και στον χειρότερο "εγκληματία") λέγοντάς του "Δεν σας επιτρέπω...". Λυπάμαι πολύ, τόσο για το ήθος, όσο και για το ύφος της σημερινής έμπρακτης δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Περισσότερο όμως λυπάμαι αυτούς που (ελέω τηλεθέασης και προσωπικής έλλειψης αναγνωρισιμότητας) παρευρίσκονται και στηρίζουν τον εν λόγω στις "δράσεις" του. Και δεν είναι μόνο αυτοί τους οποίους καταγράφει ο φακός ή το μικρόφωνο, αλλά και όλοι οι άλλοι που "τρέμουν" στο άκουσμά του (βέβαια θα έχουν τον λόγο τους) και τον σιγοντάρουν στα όσα ο ίδιος έχει αποφασίσει να "εκτελέσει".
Από πού πήρε αυτό το δικαίωμα και γιατί; Μήπως πρέπει εμείς (που του το δώσαμε) τελικά να του το αφαιρέσουμε; Η εξουσία του Τύπου απειλεί... Καιρός να ασχοληθεί κάποιος με το "πόθεν έσχες" όλων αυτών που θέλουν να παρουσιάζονται ως μάρτυρες υπέρ ημών. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό "πόθεν έσχες"...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]