Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μέρκελ κέρδισε, η Ελλάδα…

Δεν έχει καμία σημασία εάν θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία (τρόμου) ή εάν θα προχωρήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Καμία απολύτως σημασία τόσο για τη Γερμανία, όσο και για την Ελλάδα, αφού η κυρία Μέρκελ επιβραβεύτηκε από τους Γερμανούς πολίτες για την πολιτική που έχει ασκήσει… τόσο στην Γερμανία, όσο και στην Ευρώπη.

Από σήμερα, λοιπόν, η κυρία Μέρκελ με νωπότατη την εντολή των Γερμανών ψηφοφόρων, μπορεί να ασκήσει δριμύτερη πολιτική προς την Ευρώπη, αλλά και προς την Ελλάδα. Και αυτό, για εμάς σημαίνει ακόμη περισσότερη φτώχεια, ακόμη περισσότερη λιτότητα, ακόμη περισσότερη εξαθλίωση, ακόμη πιο κοντά στο απόλυτο μηδέν.

Εκτός και αν η κυβέρνηση Σαμαρά αποφασίσει να σηκώσει το κεφάλι και πει «όχι» στην σιδηρά κυρία της Γερμανίας. Κάτι τέτοιο, όμως θεωρείται απίθανο, οπότε από σήμερα θα μπορούμε όλοι μας να τρώμε με χρυσά κουτάλια από τα… σκουπίδια!

Η νίκη της Μέρκελ ήταν η ήττα της Ελλάδας, ήταν η κατάργηση οποιουδήποτε άλλοθι για τους Γερμανούς πολίτες, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τις επιπτώσεις από την πολιτική του Βερολίνου στην Ελλάδα. 

Οι πρόγονοι των σημερινών Γερμανών με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου έλεγαν πως δεν γνώριζαν την θηριωδία του Χίτλερ, πως δεν ήξεραν αν και έμεναν δίπλα σε τόπους όπου ο θάνατος ήταν η λύτρωση για εκατοντάδες χιλιάδες αιχμαλώτους του Γ’ Ράιχ. 

Από σήμερα, κανένας Γερμανός πολίτης δεν θα έχει το άλλοθι της άγνοιας, κανένας Γερμανός πολίτης δεν θα μπορεί να επικαλεστεί τον ανθρωπισμό των υπολοίπων, όταν η Γερμανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα νέα εγκλήματά της.

Γιατί είναι νομοτελειακό το να καταρρεύσει η ισχυρή Γερμανία. Και είναι νομοτελειακό, επειδή ο προτεσταντισμός που την διέπει, δεν της επιτρέπει να «πατήσει φρένο» και την οδηγεί σε τραγικά λάθη, που τα πληρώνει (πάντα) η Ευρώπη με ανθρώπινες ζωές.

Η Μέρκελ κέρδισε, η Ελλάδα και η Ευρώπη έχασαν την ευκαιρία για επαναφορά στα αυτονόητα. Και τώρα η Μέρκελ θα επιτεθεί (ιδιαίτερα στην Ελλάδα), για να αρπάξει πολύτιμα κομμάτια από τον ενεργειακό πλούτο της πατρίδας μας

Άλλωστε, η παρτίδα στήθηκε από άλλους (βλ. ΗΠΑ) και η Γερμανία μπήκε στο παιχνίδι για να αρπάξει όσα μπορέσει… Άλλωστε, 5 πυρηνικά εργοστάσια στην Γερμανία είναι μεγάλος κίνδυνος και η κυρία Μέρκελ έχει δηλώσει ότι πρόθεσή της είναι να τα κλείσει. 

Από πού θα βρει όμως ενέργεια για την γερμανική βιομηχανία και τα σπίτια των Γερμανών; Προφανώς όχι από την «πράσινη ενέργεια» (φωτοβολταϊκά, αιολικά κ.α.), αφού αυτή είναι προϊόν εγκαταλείπεται παγκοσμίως. 

Οπότε, η γεμάτη προβλήματα αλλά πλουσιότατη ενεργειακά Ελλάδα έχει καταστεί το ιδανικό θύμα που θα λύσει κάποια προβλήματα του Βερολίνου (μην ξεχνάμε τις δηλώσεις Σαμαρά στον Ομπάμα, για 3.7 τρις κυβικά φυσικού αερίου μόνο από το Ιόνιο και δεκάδες χρόνια παροχής ενέργειας σε ολόκληρη την Ευρώπη)…

Γεωργίου Μιχαήλ


Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Η μαριονέτα θα κάνει οτι της πουν οι μεντορες της τοκογλυφοι .
    Το θέμα ειναι αν εμείς ελευθερωθουμε απο τα δικά μας φασιστικα καθαρματα .
    Επιτέλους ας σταματήσουν μερικοί μερικοί τις ανούσιες αναλύσεις .
    Ο κόσμος θέλει την Αλήθεια . Και η αλήθεια ειναι οτι το σχέδιο τους ειναι η Εθνοκτονια μας .
    Αν δεν έχετε το θάρρος να γράψετε την αλήθεια , μην γράφετε τίποτα .Διοτι αυτά που λέτε , έπρεπε να τα λέτε 20 χρόνια πριν το λιγότερο .
    Αρα σας προσπερασαν και είστε αναχρονιστικοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η Ελλαδα...ειναι κοινη λογικη οτι θα στεναξει κατω απο την ΜΠΟΤΑ του δυναστη..και απο την τακτικη του να μας κανει να ξεσηκωθουμε απο την ασφυξια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και φυσικη συνεπεια το γκρεξιτ,απο ΕΕ...και δραχμουλα...και η Ελλαδα στο μηδεν...

      Διαγραφή
  3. Φανταστείτε να ήξεραν για όλο τον ενεργειακό πλούτο μας από τα χρόνια των Ναζί. Δεν θα ξεκουμπίζονταν ούτε με σφαίρες οι ύαινες. Αλλά ό,τι ανεβαίνει θα πρέπει υποχρεωτικά να κατεβεί, λένε οι σοφοί Κινέζοι. Και τα νεαρά αυτοαποκαλούμενα έθνη θα κάνουν τον κύκλο τους. Αυτός που θα μείνει όρθιος στο τέλος μετράει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε και η Γερμανία έχει κερδίσει, αν εννοούμε τον λαό.
    Άλλοι κέρδισαν!
    Όσο για την Ελλάδα, αυτή θα είναι μονίμως χαμένη μέχρι αφανισμού της, όσο ο Έλληνας θα βρίσκεται υπό άγνοια, (έλλειψη σωστής γνώσης και παιδείας) όσο ο Έλληνας θα βρίσκεται υπό την επιρροή και καθοδήγηση των ΜΜΕ, όσο ο Έλληνας σε κατάσταση προβάτου θα χωρίζεται σε αντίπαλα κοπάδια, οδηγούμενα από (υποτίθεται) αντίπαλους τσοπάνηδες, (κόμματα), όσο ο Έλληνας θα κοιτάζει τουρκικά σίριαλ ή στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια και θα είναι οπαδός αυτών που τον έχουν ΓΡΑΜΜΈΝΟ, μα συνεχίζει να ζει στη δυστυχία της άγνοιας και του αφανισμού του…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με λιγα λογια οσο δεν βλεπει το κλουβι που τον εχουν κλεισει μεσα τοσο θα πιθηκιζει...

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]