Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα βγάλουν την ΧΑ εκτός Βουλής;

Σύμφωνα με το Σύνταγμα και το κοινοβουλευτικό πολίτευμα, αλλά και σύμφωνα με τη γνώμη σοβαρών συνταγματολόγων, κανείς δεν μπορεί να θέσει εκτός Βουλής το κόμμα της ΧΑ παρά μόνο ο λαός με την ψήφο του. Ο ίδιος ο λαός που την έστειλε εκεί, μόνο αυτός έχει το δικαίωμα να την αποσύρει από το Κοινοβούλιο.

Αν όμως μελετήσουμε την σύγχρονη μνημονιακή πρακτική που ακολουθεί το «συνταγματικό τόξο» με τις συνεχείς παραβιάσεις του Συντάγματος, την διακυβέρνηση της χώρας με έκτακτες αντισυνταγματικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου κ.λ.π., αρχίζουμε να προβληματιζόμαστε και δεν αποκλείουμε τίποτα.

Κατά τη γνώμη μας, όλα θα κριθούν από τις κρυφές δημοσκοπήσεις που θα περιέλθουν σε γνώση του «συνταγματικού τόξου» τις επόμενες μέρες. Αν οι δημοσκοπήσεις αυτές δείξουν σαφέστατη κατάρρευση της ΧΑ, τότε δεν πρόκειται να γίνει καμία κίνηση. Θα συνεχιστεί απλά να επισείεται ο κίνδυνος της έλευσης του φασισμού στην Ελλάδα.

Αν όμως οι δημοσκοπήσεις αυτές δείξουν τα ίδια περίπου, τα φημολογούμενα μέχρι τώρα κρυφά ποσοστά της ΧΑ, τότε δεν αποκλείεται το «συνταγματικό τόξο» να τα παίξει όλα για όλα, σε μια ευθεία σύγκρουση με την ίδια τη δημοκρατική νομιμότητα, προκειμένου να «επαναπατρίσει» στα κομματικά μαντριά τους ψηφοφόρους του. Προφανώς αντιλήφθηκε πως το μόρφωμα που εξέθρεψε για να τρομάξει τους αντιπάλους του μνημονίου, τελικά γρήγορα θα φάει τον ίδιο το δημιουργό του.

Αν γίνει όμως αυτό, δηλαδή αν τεθεί εκτός Βουλής η ΧΑ, τότε ανοίγει διάπλατα ο ολισθηρός αντιδημοκρατικός δρόμος για το μνημονιακό “συνταγματικό τόξο” να φιμώσει και να θέσει εκτός νόμου και άλλα…. «άκρα».

Πέτρος Χασάπης
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Την αγαπη μας στο Εθνος ποινικοποιουν . Τα Εθνικα μας συμβολα .
    Τα σκουπιδια ολα ενωμενα προσπαθουν να μας κοιμησουν .
    Αλλα και ενας μας να μεινη οι εφιαλτες σκουπιδια θα τιμωρηθουν . Ηδη δεν κοιμουνται πια τα βραδια . Φοβουνται τους μεντορες τους . Δεν ξερουν ποιους θα προσπαθησουν να σωσουν και ποιους θα παραδωσουν στον οχλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]