Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αύξηση στις τιμές του πετρελαίου λόγω του τυφώνα Sandy


Για τις συνέπειες που μπορεί να αφήσει ο τυφώνας Sandy προετοιμάζεται η αγορά όπως φάνηκε και από το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, καθώς η τιμή του αργού κινήθηκε υψηλότερα.

Οι διεθνείς τιμές πετρελαίου έπειτα από τη χθεσινή διαπραγμάτευση αυξήθηκαν εν μέσω απειλής διακοπών στην εξόρυξη και τη μεταφορά πρώτης ύλης, λόγω του τυφώνα Sandy, που μαίνεται στον Ατλαντικό και πλησιάζει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Η αξία των μελλοντικών συμβολαίων του Δεκεμβρίου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για το ελαφρύ πετρέλαιο τύπου WTI στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης αυξήθηκε κατά 0,23 δολάρια, φθάνοντας τα 86,28 δολάρια το βαρέλι. 

Στο Λονδίνο η τιμή των συμβολαίων Δεκεμβρίου για το πετρελαϊκό μίγμα της Βόρειας Θάλασσας τύπου Brent Crude Oil σημείωσε άνοδο 1%, φτάνοντας τα 109,55 δολ. το βαρέλι έπειτα από έκρηξη σε έναν από τους δύο αγωγούς του Ιράκ που εξάγουν πετρέλαιο στην Τουρκία.

Ο Sandy κινείται με ταχύτητα 17 χιλιομέτρων την ώρα προς βορειοανατολικά, αλλά οι ριπές των ανέμων, που τον συνοδεύουν φθάνουν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα. Στη Νέα Υόρκη ήδη έχει κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της προσέγγισής του. 

Όπως δείχνει ο χάρτης της κεντρικής εικόνας, σύμφωνα με την μετεωρολογική πρόγνωση, ο τυφώνας θα έχει "σαρώσει" ένα μεγάλο τμήμα των ανατολικών Η.Π.Α. μέχρι την Τετάρτη, με απρόβλεπτες συνέπειες.

  
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]