Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτοί ούτε μπορούν, ούτε θέλουν να μας σώσουν


  • Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς
Tο να περιμένει κανείς από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να τα βάλουν με τους παγκόσμιους τοκογλύφους και το μνημόνιο είναι το λιγότερο ανοησία. Τι είναι τα ελληνικά πολιτικά κόμματα. Μια μετεξέλιξη του κοτζαμπασισμού. Κληρονομικό δικαίω βουλευτές τέκνα και ανίψια βουλευτών και υπουργών. Κάποιες οικογένειες η τζάκια που προωθούν τους δικούς τους και αποκλείουν όλους τους άλλους τους απ έξω που συχνά είναι και ικανότεροι.

Ποιοί είναι οι έλληνες βουλευτές και λοιποί πολιτευτές: Κάτι αστείοι και παντελώς ανυπόληπτοι πλέον στην κοινωνία τύποι που δεν τολμούν (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) να κυκλοφορήσουν χωρίς συνοδεία έξω στον κόσμο. Το ποιόν τους το διαπιστώσαμε για ακόμα μια φορά όταν το εξέχων στέλεχος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως δεν διάβασε το μνημόνιο!!! Αν ο υπουργός και υποψήφιος για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν το διάβασε τότε ποιός το διάβασε και το ψήφισε συνειδητά; Και ποια είναι τελοσπάντων τα μέλη και τα στελέχη των κομμάτων στην Ελλάδα; Κάτι τύποι που δικαιώνουν απόλυτα τον χαρακτηρισμό «κομματόσκυλο» κάτι Γρούεζες που μοναδική τους ασχολία είναι το κόμμα, τα ρουσφέτια και οι διορισμοί και που φυσικά δρουν με αγνά και ιδεολογικά κίνητρα (εδώ γελάμε).

Όσο για ιδεολογία...! Εκτός του ΚΚΕ που είναι από μόνο του ένα ιδεολογικό απολίθωμα, κανένα άλλο ελληνικό κόμμα δεν έχει σταθερή ιδεολογία, αλλά είναι όλα κόμματα αρχηγικά. Ο εκάστοτε αρχηγός δηλαδή πάει το καράβι εκεί που θέλει.

Εκτός όλων αυτών τα ελληνικά πολιτικά κόμματα χρηματοδοτούνται από το δημόσιο, από τις τράπεζες, από τα διαπλεκόμενα, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΊΕΣ ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΚΡΥΦΑ. Όταν κάποιος είναι λοιπόν τόσο πολύ δεμένος με συμφέροντα και μάλιστα αποδεδειγμένα χρωστάει και κάποια μύρια (120 εκατομμύρια το κάθε κόμμα) στις τράπεζες, μπορεί να αρνηθεί το μνημόνιο το psi και την δανειακή; Ας σοβαρευτούμε..

Αποδεδειγμένα οι Έλληνες πολιτικοί ασχολούνται μόνο με «ψηφαλάκια» δημοσκοπήσεις και «'ρουσφέτια». Η αντιμνημονιακή ρητορεία κάποιων είναι μόνο ρητορεία μέχρι να κερδίσουν τις εκλογές. Μόλις πιεστούν λίγο παραπάνω από τους έξω και από τους μέσα, οι δανειστές αρχίζουν την κωλοτούμπα...

Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα απ αυτούς που μας οδήγησαν εδώ. Είναι πολύ λίγοι όλοι τους για να αντισταθούν στην ΝΕΑ ΤΑΞΗ. Εδώ οι παλιές διαχωριστικές γραμμές τελείωσαν και πλέον ένα έχει σημασία. Είσαι με την παγκοσμιοποίηση τις τράπεζες και την ΝΕΑ ΤΑΞΗ ή είσαι με την πατρίδα; Αυτή είναι η νέα διαχωριστική γραμμή. Δεξιά και αριστερά πλέον τελείωσαν και είναι έννοιες ξεπερασμένες. Η διαχωριστική γραμμή πλέον είναι η ΝΕΑ ΤΑΞΗ. Στον αγώνα αυτό μόνον ένα κόμμα που θα ήταν αληθινά πατριωτικό και αντινεοταξικό θα μπορούσε να βοηθήσει τον τόπο και θα το ενισχύαμε όλοι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. ..ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ μας στελνουνε.
    ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ..
    αποδεικνύεται πώς το ΜΕΛΗΜΑ τους είναι πως θα ΞΑΝΑ-κερδίσουν απο την πώληση μιας υποτιθέμενης λύσης & καλά..
    σε προβληματα που ΑΥΤΟΙ οι ΙΔΙΟΙ δημιούργησαν ..
    από την ξέφρενη απληστία για περισσότερα κέρδη..
    & πως θα μοιράσουν αυτά τα (& πολιτικα) ΝΕΑ τα ΚΕΡΔΗ..
    που σαφώς ΧΡΕΩΝΟΥΝ στους φορολογούμενους πολίτες..κάνοντας τον βιοπορισμό τους ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΕΦΙΑΛΤΗ.

    ποσώς τους ενδιαφέρει το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και η επιβάρυνση του.. απο την ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΥΦΕΣΗ
    & την διαφαινόμενη ΙΣΩΣ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΚΑΛΠΑΖΟΥΣΑ ΑΝΕΡΓΙΑ..
    (άραγε ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ με τετοια ανεργία & απίστευτη ύφεση που δημιουργούν οι πραξεις τους... ειναι δυνατόν να πληρωθούν & να γίνουν βιώσιμα τα τόσα δάνεια που τόσο ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ & ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΑΝ
    (μια ανάπτυξη πάνω απο 5-6%) και ΜΟΙΡΑΖΑΝΕ ..
    αποδεικνύεται πάλι πως στόχευαν στην μεθόδευση της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΑΓΙΔΑΣ..
    (κατάσχοντας την μισή περιουσία της χώρας που κατείχαν οι παγιδευμένοι δανειολήπτες -πολίτες...η & για ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ στα στοχευόμενα άθλια σχέδια τους..που οχι μόνον ανενόχλητοι προωθούσαν ..αλλά ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ με την Πολιτικη εκφραζομενη απο τους υπαλλήλους των)

    η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ το ΨΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ να ΕΦΕΥΡΕΘΕΙ.
    ..ετσι τους δινεται & εχουν χρονο να το εφευρουν..
    ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ δεν απαιτειται κ. Κατσελη
    (το ειπε το πρωι στον real.)
    & μαλιστα οταν οι ιδιοι δεν σεβονται τον εαυτο τους..τον κοσμο θα σεβαστουν ?
    οταν διαφαινότανε οτι δεν ειχανε κανενα ΣΧΕΔΙΟ & οι κινήσεις τους ήταν ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΥΝΔΗΝΕς & ΕΝΟΧΕΣ
    (τα ελεγε & τα φωναζε για την ΑΘΛΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ & ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ δανειακή συμβαση ο συνταγματολογος κ.Στασινοπουλος..κανενας μεγαλοδημοσιογραφος δεν του εδωσε την κατάλληλη σημασία..να του πει..τι ειναι αυτα που λες..)

    ΠΩΣ διάολε.. είναι ΔΥΝΑΤΟΝ να ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ενα "σκασμό" δάνεια όταν στο "καπάκι" & εν γνωση τους δημιουργούν και ένα απίστευτο περιβάλλον ατελείωτης ύφεσης.
    και μιλώ για τις δανειακές συμβάσεις των ανυποψίαστων πολιτών..που τολμησανε να κτίσουν την ζωή τους πιστεύοντας & στηριζόμενοι στα πολυδιαφημιζόμενα μεγάλα λόγια ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ των εκαστοτε κυβερνήσεων μας.
    ..πειραν χαμπαρι & μας ΤΗΝ "λενε"απο πανω οι ΔΝΤαδες
    ..Κοψτε μισθους.. τον κολο σας ..κοψτε..
    (δεν με νιαζει τι )
    αφου
    επιβαιβαιωνεται η ΜΗ διαθεση επιλυσης του προβληματος.απο μερους των δημιουργων του.
    γιατι δεν ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ να ακυρωθουν ολα τα δανεια των ανυποψιαστων πολιτων τουλαχιστον την ΕΠΙΜΑΧΗ περιοδο..
    και να τα ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ με φρεσκοκομμένα χρήματα .
    (προς ένδειξη καλής πίστης για την μεταμέλεια & ΟΡΘΗ ΕΠΙΛΥΣΗ του προβλήματος που δημιούργησαν που με την γνωστη διαδικασια του ΝΤΟΜΙΝΟ αλλα & στην συνεχεια κακής διαχείρισης και αντιμετώπιση του )
    η τιτλοποιηση και διοχέτευση για κερδοφόρα διαχείριση..ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ..έφερε ανεπιθύμητα αποτελέσματα λογο της ΑΠΛΗΣΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ του...& εφερε αυτο το ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΟ ντόμινο του χρηματοπιστωτικού & οχι μονον...ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ..που συγκλονίζει συθέμελα ολόκληρη την παγκόσμια κοινωνία του 99% γιατι το ΑΛΛΟ 1% συγκέντρωσε ολο τον παγκόσμιο πλουτο..(που ΑΝΤΙ να ειναι στην ΦΥΛΑΚΗ "ψαχνει" & θελει να επιβαλει τις συνεχιζομενες απληστες & ΑΘΛΙΕΣ προσδοκιες τους..αφου
    Τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στην χωρα μας αλλα & γενικοτερα σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ αυτο το ΣΑΘΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ δεν μπορούν να λυθούν με το επίπεδο σκέψης που τα δημιούργησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισως να μην ειναι ώριμες οι κοινωνίες για το προτεινόμενο Οραμα του venousproject του J.Fresco.
    αλλα ισως πιλοτικα σε μια (ενδεχομενη)& ελεγχόμενη μεταβατική δραση.. που να περιλαμβανει
    ΣΤΕΓΗ,τροφη,ενεργια ειναι κοινωνικα αγαθα και ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ μεχρι ενα αξιοπρεπες επιπεδο δωρεαν (οι σπαταλες ΝΑ επιβαρυνονται)
    και ολα αυτα να συνοδευονται και απο ενα ποσο-χαρτζιλικη για την απαιτουμενη καταναλωση .(μεχρι ευρέσεως της λύσης)

    Σημερα Μιλανε για (χαρτζιλίκι) την ΜΕΙΩΣΗ του ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

    ο ΑΞΙΑΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ να δημιουργείται απο το ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΜΕΡΑΚΙ απασχολισης του ατομου..για πραγματικες δημιουργίες .
    ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΕΣ απο το τον στοχο που ειναι το- ΧΡΗΜΑ που απαιτεί η ΔΙΑΒΙΩΣΗ-που ολως τυχαίως ειναι το μόνο που ΑΥΞΑΝΕΙ & μαλιστα στα απολύτως απαραίτητα..που ασφαλως ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ & αιτιολογουν ανομες & περιεργες συμπεριφορές απόκτησης του..που αυτό με την σειρά του..απαιτεί προστασία..που μοιάζει πχ. τον σκύλο που κυνηγά την ουρά του..

    ΧΩΡΙΣ αυτό να δικαιολογεί & αιτολογει την συμπεριφορες που καθοριζονται & οδηγουν σε πράξεις ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ παρά ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΝΧΩΡΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ που αφηνουν να λιμναζουν θεματα που ητανε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ & επρεπε "χτες" να δωσουν αξιοπιστες & βιώσιμες λυσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Zame,
    Σε τι διαφέρει το Venusproject από την ουτοπική αναρχική κοινωνία; Γιατί το ένα είναι ουτοπικό και ανέφικτο ενώ το άλλο πραγματοποιήσιμο;

    Το πείραμα σε μια τάξη να παίρνουν όλοι οι σπουδαστές το μέσο όρο βαθμολογίας είχε σαν αποτέλεσμα να διολισθήσουν όλοι κάτω από τη βάση. Στην κοινωνία δε νομίζω ότι θα είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα. Και παρόλες τις αντιρρήσεις της πλειοψηφίας, πιθανότερο είναι να λειτουργήσει στην ελληνική κοινωνία, γιατί εδώ υπάρχει και φιλότιμο σε κάποιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οκ.ανωνυμε να συμφωνήσω στο μέσο ορο βαθμολογίας και στην διολίσθηση..αλλά αυτό σε καμια περίπτωση δεν θα ειναι εφαλτήριο για άνομες & εγκληματικες πράξεις προκειμένου να αποκτήσουν τον πολυπόθητο μέσο ορο βαθμολογίας (βλπ. αξιοπρεπή διαβίωση) ας κανουν ολη μερα βολτες ..ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ να μην δημιουργουν..οταν δεν θα μπορουν να βρουν την απασχοληση- "ισορροπια" η να μπορουν να προσφερουν αλλες κοινωνικες εργασιες..κλπ.
    ενώ παράλληλα οταν η δουλεία αντικατασταθεί απο την εργασία =ισορροπία αντιλαμβάνομαι πως έτσι θα έχουμε ΜΟΝΟΝ μερακλιδικες ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ (ταλεντισμος) που αυτές να φέρνουν τον επιθυμητο ΠΟΙΟΤΙΚΟ πλούτο (που τώρα τον κανανε ΕΝΟΧΟ & ΜΙΣΗΤΟ)
    & εν πασι περιπτωση ετσι οπως εξελισεται το θεμα της ΚΑΛΠΑΖΟΥΣΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ που πολυ φοβαμαι θα εχει μη αναστρεψιμες δυνατοτητες για τους γνωστους και ευλογους λογους..σε λιγο ουτε την απαιτουμενη απασχολιση ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΙΩΣΟΥΝ ομως.. δεν θα βρισκουν παρα πολλοι...οποτε ?
    αντιλαμβανομαι ομως και τον βαθμο δυσνοησης του ολου εγχειρήματος ..που ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ανατρεπει (προς την αληθεινα ποιοτικοτερη διαβιωση αυτου του θαυματος που λεγεται ζωη) ολα τα οσα ξεραμε μεχρι τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λενε πως πρεπει να περασουμε απο το ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ.
    & ποια ειναι η σχεση μας με τους αλλους.
    ΠΩΣ ομως οταν περισσότεροι από εμάς δεν αφιερώνουμε καθόλου χρόνο
    αφου καθημερινά, προσπαθούμε μανιωδώς να επιβιώσουμε,
    να πληρώσουμε τους λογαριασμούς των αυτοκινήτων μας, των
    σπιτιών μας και άλλων υλικών αγαθών που εγκλωβίζουν την ψυχή και το
    σώμα μας σε μια αέναη προσπάθεια να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας.
    Έχουμε εγκλωβιστεί σε έναν διαρκή αγώνα για ΕΠΙΤΥΧΙΑ χωρίς να αναλογιζόμαστε
    για ποιον λόγο τα κάνουμε όλα αυτά ή ποιον προσπαθούμε να ξεπεράσουμε.
    Όλοι μας, ακόμα και τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ του
    χρηματοπιστωτικού συστήματος.
    Οι περισσότεροι από μας ζούμε μια ΑΝΟΥΣΙΑ ζωή.
    ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ σε ΔΟΥΛΕΙΕΣ που ΜΙΣΟΥΜΕ, προκειμένου να μπορούμε να αγοράζουμε
    περισσότερες μικροσυσκευές που δεν χρειαζόμαστε ή για να δουλέψουμε
    αρκετά ώστε να δικαιούμαστε διακοπές για να δραπετεύσουμε από το λόγο
    για τον οποίο ουσιαστικά χρειαζόμαστε τις διακοπές.
    Ακόμα και αυτοί που είναι μορφωμένοι, εύποροι,
    ζούνε σε πανάκριβα σπίτια και οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα αναγκάζονται
    να δουλεύουν για να διατηρήσουν το επίπεδο ζωής τους.


    Πηγή: Ένα απάνθρωπο χρηματοπιστωτικό σύστημα

    Η επιστήμη δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για να κυριεύσουμε τη
    φύση, αλλά για να αναδείξει την αλληλεξάρτηση και τη σχέση που έχουμε
    μαζί της και για να μας βοηθήσει να εξερευνήσουμε με ποιους τρόπους
    μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ΓΝΩΣΕΙΣ μας, ώστε να ΖΗΣΟΥΜΕ σε ΑΡΜΟΝΙΑ με
    τη φυσική τάξη των πραγμάτων.
    Όταν μόνο το αμερικανικό έθνος ξοδεύει
    σχεδόν πεντακόσια δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για την άμυνά του και
    μόλις δύο δισεκατομμύρια για το περιβάλλον, αναρωτιέται κανείς αν πράγματι
    η ΓΗ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ από ΝΟΗΜΟΝΑ όντα.
    Η μόνη μας ελπίδα για τη δημιουργία ενός νέου πολιτισμού είναι να δεχτούμε
    την ευθύνη που έχουμε για τη βελτίωση της ζωής μας μέσα από τη
    γνώση και τη βαθύτερη κατανόηση της σχέσης της ανθρωπότητας με τις
    φυσικές διεργασίες της εξέλιξης.
    και ο μέλλον μας εξαρτάται από την προσπάθεια που θα καταβάλλουμε για
    να επιτύχουμε αυτή τη "μετάβαση"
    αυτο που με τρομαζει ομως ειναι η πνευματικη αφυπνιση που θα προκαλεσει κατι τετοιο γιαυτο μιλησα για ελεγχομενη ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΥΣΗΣ του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]