Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χρεοκοπία της Ελλάδας ή των… Ελλήνων


Μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου, κυριολεκτικά όμως, ότι είναι θέμα χρόνου, να μην πω ωρών, ότι επίκειται χρεοκοπία. Από τα άγρια χαράματα που ξεκινούν οι πρωινές ενημερωτικές εκπομπές, μέχρι πολύ μετά τα μεσάνυκτα, οι ίδιοι και οι ίδιοι, δημοσιογράφοι, καθηγητές οικονομικών και περιφερόμενοι εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων, αυτομαστιγώνονται επικαλούμενοι την επερχόμενη χρεοκοπία μας, αναλύουν με κάθε λεπτομέρεια αυτό το ενδεχόμενο, αναμασώντας άλλες αναλύσεις, άλλων, και πάντα υποτίθεται έγκριτων προσώπων, ημεδαπών και αλλοδαπών αναλυτών.

Και ο απλός κοσμάκης, μέσα στην σύγχυση και την αδυναμία του να αφομοιώσει δύο χρόνια τώρα ηχηρούς οικονομικούς όρους, ακούει για κούρεμα του δημόσιου Χρέους, για «σπρέντ», ελλείμματα, διαρθρωτικές αλλαγές. Οι άνθρωποι με το που θα ξυπνήσουν δέχονται καταιγισμό αντιφατικών πληροφοριών και πριν καν φτάσουν στην δουλειά τους ήδη νοιώθουν εξαντλημένοι και αδύναμοι βέβαια να ανταπεξέλθουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Και όσο ο λαός βρίσκεται σ΄ αυτή την τεχνητή σύγχυση , η εξουσία (πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι επαγγελματικών τάξεων) στήνουν το σκηνικό ενός σεναρίου με μπόλικη τρομολαγνεία, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα ξεπουληθεί, θα επιστρέψουμε στις λάμπες πετρελαίου και τις κεντρικές θερμάνσεις θα τις αντικαταστήσουμε με ξυλόσομπες.

Και βέβαια δεν είναι έτσι και βέβαια δεν θα βάλουμε ξυλόσομπες, ούτε θα χρειαστούμε τις λάμπες πετρελαίου. Όπως ζούσαμε όσοι εργαζόμαστε θα ζούμε και όπως ζούσαν οι άνεργοι θα εξακολουθούν να πορεύονται.

Ποτέ άλλωστε δεν είχαμε κράτος πρόνοιας, ποτέ το δικό μας κράτος, όπως στην Ευρώπη δεν είχε σκύψει ειλικρινά στα προβλήματα, του άνεργου, του άρρωστου, του ανάπηρου, κάθε ανθρώπου που κάποια στιγμή χρειάστηκε την κρατική φροντίδα. Η δομή της Ελληνικής κοινωνίας ήταν πάντα μία πελατειακή σχέση, ένα πάρε – δώσε μεταξύ πολιτικών και συνδικαλιστών από την μια μεριά και από την άλλη ψηφοφόρων που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η ικανοποίηση αποκλειστικά και μόνο του εγωκεντρικού τους συμφέροντος, ακόμη και αυτό ερχόταν σε αντίθεση με το κοινωνικό σύνολο.

Μάλλον γρήγορα ξεχάσαμε την δεκαετία του 1980, όταν έπεφταν βροχή τα εκατομμύρια από την τότε Ε.Ο.Κ, για την αναδιάρθρωση υποτίθεται της ελληνικής γεωργίας και οι δικοί μας αγρότες, αντί με το χρήμα που έπαιρναν, να προσαρμοστούν στην κοινοτική νομοθεσία, θυμάστε τι έκαναν; Καλλιεργούσαν επί παραδείγματι στην Βέροια, στην Πέλλα αλλά και αλλού, ειδικές ποικιλίες ροδάκινων, που μόλις μπουμπούκιαζαν αμέσως μετά μαραίνονταν , κι αυτό για να παίρνουν μετά τις ενισχύσεις, λόγω ολοκληρωτικής καταστροφής - την οποία όμως οι ίδιοι επεδίωκαν - της σοδειάς όχι μόνο των 100 ή 200 στρεμμάτων ιδιοκτησίας τους αλλά πολλαπλάσια ή όσα εν πάση περιπτώσει όσα ο κάθε αγρότης δήλωνε κατά βούληση. Εκατομμύρια δραχμές πέφτανε σαν βροχή, επαναλαμβάνω, στα κεφάλια κοιλαράδων αγροτών τα οποία στην συνέχεια τα αξιοποιούσαν για αγορές πολυτελών τζιπ για τους ίδιους, αυτοκίνητα πολλών κυβικών στους γόνους τους και σε νυκτερινές διασκεδάσεις σε επαρχιακά μπαρ, που υπόσχονταν «Προσεχώς νέες Βουλγάρες».

Μάλλον πολύ γρήγορα ξεχάσαμε την εκτόξευση του μισθού, τις παχυλές Α.Τ.Α κάθε 6μηνο, και τα σκανδαλώδη επιδόματα «έγκαιρης προσέλευσης» που έπαιρναν δεκάδες χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων, που μη έχοντας ούτε καρέκλα να κάτσουν, έκαναν το 7ωρο τους σε εξαντλητικές βόλτες στις μπουτίκ και μετά για καφέ πέριξ του Κολωνακίου.

Εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές (κοινοτικές επιχορηγήσεις) σπαταλήθηκαν δήθεν σε αναπτυξιακές επενδύσεις, όπου εκατοντάδες λαμόγια, κάνοντας ένα κτιριακό σκελετό εργοστασίου, τα υπόλοιπα χρήματα « τα έχωναν» σε ανέγερση υπερπολυτελών κατοικιών, ή σε υπερατλαντικά ταξίδια και χλιδάτες διακοπές. Δεκάδες χιλιάδες χολιγουντιανές, χωρίς υπερβολή, βίλλες ξεφύτρωσαν, σαν μανιτάρια, τα τελευταία 25 χρόνια σε όλα τα νησιά και σε δασικές εκτάσεις που προηγουμένως είχαν φροντίσει να πυρπολήσουν οι οικοπεδοφάγοι.

Ξεχνάμε τις καταθέσεις 600 δισεκατομμυρίων Ευρώ, χιλιάδων συμπατριωτών μας, που ξεκουράζονται σε Ελβετικές Τράπεζες; Ή μήπως στα αλήθεια πιστεύουμε, ότι αυτά τα λεφτά είναι το προϊόν δουλειάς και παραγωγής της οικονομίας μας; Και βέβαια όχι. Και βέβαια, όλοι μας γνωρίζουμε (και μάλιστα το αποδεχόμαστε) ότι είναι αποτέλεσμα που έχει προκύψει από λαδώματα, λαμογιές, φακελάκια και φοροκλοπές.

Που ήταν τότε οι συνδικαλιστές και «οι αγανακτισμένοι» μας; Που ήταν τότε το «ΠΑ.ΜΕ» να καταγγείλει την κατρακύλα που είχε πάρει η Χώρα στην οποία με μηδενική παραγωγή πλούτου, εμείς τεμπελιάζαμε, διασκεδάζαμε, καταναλώναμε και αυξάναμε ιλιγγιωδώς τον αριθμό των νεόπλουτων;

Γιατί αυτοί οι σημερινοί και όψιμοι , προστάτες του λαού (και καλά), τότε που έπρεπε , δεν έκλεισαν λιμάνια, δρόμους και εισόδους Υπουργείων ,ώστε να πιέσουν τις εκάστοτε Κυβερνήσεις να σταματήσει ο αλόγιστος κρατικός δανεισμός που σύντομα θα έφερνε την χώρα στο χείλος του γκρεμού;

Γιατί τότε, που έπρεπε και που θα έπιανε τόπο η αγανάκτηση και διαμαρτυρία τους, δεν πέταγαν αυγά και γιαούρτια, σε όποιον πολιτικό έκανε ρουσφέτια μαχαιριά στην καρδιά της Ελληνικής οικονομίας- σε όποιον Υπουργό ή άλλον πολιτικό, υπέκυπτε στις πιέσεις της κομμουνιστικής αριστεράς, ή των πασοκονεοδημοκρατικών συνδικαλιστών, να μην τολμήσουν, να μην διανοηθούν, να απολύσουν, συμβασιούχους, υπεράριθμο και ως επί το πλείστον αργόμισθο και σίγουρα πλεονάζον υπαλληλικό προσωπικό;

Γιατί δεν κάνανε κατάληψη στο Υπουργείο Οικονομικών, κάθε φορά που ο Υπουργός, υπέγραφε και νέα δάνεια; θηλιές στον λαιμό του λαού (του οποίου υποτίθεται προασπίζουν τα συμφέροντα) για να πληρωθούν μισθοί τεμπέληδων και αντιπαραγωγικών υπαλλήλων, που διορίστηκαν γλύφοντας και έρποντας, ακολουθώντας την πάντα επιτυχημένη διαδρομή του σαλιγκαριού ή παχυλές συντάξεις συνταξιούχων ετών;

Την απάντηση την ξέρουμε, αλλά φοβόμαστε και να την πούμε.

Γιατί απλά και αυτοί που τώρα είναι «οι αγανακτισμένοι» και προστάτες μας, του «ΠΑ.ΜΕ» και του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν και αυτοί στο παιχνίδι της εξουσίας, συνδιοικούσαν κανονικά με την πολιτική εξουσία και τέλος μαζί συναποφάσιζαν και για άλλους διορισμούς και για άλλα θαλασσοδάνεια και για ακόμη μεγαλύτερες ενισχύσεις από το Δημόσιο Ταμείο στις συνδικαλιστικές και κομματικές παρατάξεις που ανήκαν.

Γιατί απλά, οποιονδήποτε Υπουργό, ο οποίος αντιλαμβανόμενος, την σαπίλα και την διαφθορά του υπερτροφικού Κράτους, είχε την διάθεση «κάτι να κάνει» άμεσα και προκλητικά τον απειλούσαν, ότι είχαν την δύναμη να ακυρώσουν «εν τη γεννέση της» κάθε πιθανή απόπειρα του, να ελέγξει συνδικάτα, εφοριακούς, τελώνες, επιτροπές προμηθειών, αποτελούμενες από Δημόσιους Υπάλληλους, γιατρούς του Ε.Σ.Υ κ.ά. Και πράγματι την είχαν αυτή την δύναμη οι «συνδικαλιστάδες – προστάτες μας» και ακόμη περισσότερη, αφού μπορούσαν να ακυρώσουν, όχι μόνο οποιαδήποτε προσπάθεια έστω ελέγχου αξιόποινων πράξεων, αλλά και να ρίξουν ακόμη και Κυβέρνηση, με απεργίες, που στόχευαν, όχι επιτέλους την λήψη μέτρων και ελεγκτικών μηχανισμών κατά της διαφθοράς και της σπατάλης, αλλά στην συντήρηση της ίδιας κατάστασης τέλματος και σαπίλας.

Έχω πλήρη συναίσθηση ότι τις ίδιες σκέψεις έχουμε κάνει οι περισσότεροι και όλοι μας σχεδόν, καιρό τώρα έχουμε αντιληφτεί τα αίτια που μας έχουν φέρει στον σημερινό αδιέξοδο. Λίγοι όμως έχουν πει δημόσια και ανοικτά, ότι τα γιαούρτια και τα αυγά πρέπει επιτέλους να βρουν τον σωστό στόχο τους και οι φυλακές τους σωστούς επισκέπτες.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Παπαγαλίζετε το ψέμα του υπέρογκου δημοσίου, ενώ το μέσο κόστος μισθών ΔΥ στην ΕΕ είναι 11% στο ΑΕΠ, το μέσο κόστος μισθών ΔΥ στην Ευρωζώνη είναι 10,8% , ενώ στην χώρα μας είναι 10,6%, δηλαδή περίπου στον μέσο όρο. Σίγουρα υπήρξαν προσλήψεις ως προιόν ανταλλαγής ψήφου, αλλά τα δάνεια τα παίρναμε κυρίως για να καλύψουμε προηγούμενα δάνεια (αναχρηματοδότηση του χρέους το λέγανε στη βουλή οι βουλευτάδες μας επι σειρά ετών και κανείς δεν έδινε σημασία).Αυτή τη στιγμή η εξυπηρέτηση του χρέους είναι πολλαπλάσια από το κόστος μισθών και συντάξεων μαζί. Αυτή η καραμέλα έχει στόχο να διαιρέσει τον κόσμο σε ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους (διαίρει και βασίλευε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κατέβασα το συμπιεσμένο (zip) αρχείο τόσο από την ιστοσελίδα του http://www.ydrohoos.gr/one.zip όσο και από τη σελίδα http://www.eamb.gr/oikonomia/one.zip ...αποσυμπιέζοντάς το, εμφανίζεται στις ιδιότητες του αρχείου η ημερομηνία δημιουργίας του, που είναι: 17/12/1998...


    Η είσοδος στην ΟΝΕ

    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com



    Επειδή τους τελευταίους μήνες το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από κείμενα οικονομολόγων – αναλυτών, από άρθρα γραμμένα από «γκουρού της οικονομίας», επειδή όλοι στριμώχνονται να μπούνε στο κάδρο, επειδή όλοι σήμερα εμφανίζονται επιτιμητικοί, επειδή μετά Χριστόν οι προφήτες είναι άπειροι και επειδή δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται, ας δούμε όλοι μαζί τι έγραφε ο Παναγιώτης Τραϊανού τον Σεπτέμβριο του 1999, σχεδόν ένα χρόνο πριν την είσοδο της Ελλάδος στην ΟΝΕ.


    Το πλήρες κείμενο έχει σεβαστή έκταση και θα δημοσιευτεί σε 2 αναρτήσεις, η δε 2η, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου.


    Και μια προτροπή – παραίνεση από εμάς προς τους φίλους αναγνώστες.

    Στις καθημερινές σας επισκέψεις στα διάφορα «μεγάλα» και «έγκυρα» οικονομικά και πολιτικά blogs και sites της Ελλάδας, την επόμενη φορά που θα πέσει το μάτι σας σε μια οικονομική ανάλυση – «βόμβα μεγατόνων», ζητήστε – ή καλύτερα – ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ από τον αρθρογράφο να δημοσιεύσει ή να σας παραπέμψει σε ένα αντίστοιχο άρθρο του την εποχή του χρηματιστηρίου και των παχιών αγελάδων.


    ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ από αυτόν να σας υποδείξει ένα άρθρο γραμμένο από αυτόν την εποχή της χρηματιστηριακής ευφορίας.

    ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ να σας αποδείξουν ότι δεν είναι καιροσκόποι ή καραγκιόζηδες.

    Γεμίσαμε από δαύτους.

    Στην αντίθετη περίπτωση, «μαυρίστε» ΚΑΙ αυτούς ΚΑΙ αυτούς που τους «φιλοξενούν».


    ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ!

    Ένα από τα μεγάλα θέματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία είναι η είσοδος της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

    Κι ενώ βέβαια γίνεται πολύς λόγος γι' αυτήν τη νομισματική ένωση της Ελλάδας με τα μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη, κανένας δεν ενημερώνει τον κόσμο για το τι ακριβώς είναι μια νομισματική ένωση.
    Ζητούνται από τον λαό κάποιες σκληρές θυσίες, αφή¬νοντας να εννοηθεί ότι η νομισματική ένωση θα δώσει λύσεις στα πάντα.

    ...... ....
    ....

    .... ......

    ( ήταν εκεί που δεν ήταν ΠΟΤΕ κανένας άλλος...
    οι μετά θεού προφήτες... ΑΣ ΔΙΑΒΆΣΟΥΝ ΤΡΑΪΑΝΌ )

    Και

    Ας διαδώσουν........
    fnous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το "ΤΣΟΒΟΛΑ - ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ" το θυμάστε;;;;;;

    Το μόνο που αυτά που έδωσε ο Τσοβόλας ήταν δανεικά, και ο "Μέγας εθνάρχης" το απέκρυπτε αυτό απ' τον λαό.

    Εμένα προσωπικά (μιλώντας για λογαριασμό του λαού) δεν με ενδιαφέρει πόσα δανείστηκε. ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΕΓΓΥΗΤΗ οπότε θα έπρεπε να με ρωτήσει κιόλας πρίν δανειστεί και καλά για λογαριασμό μου!!!!!

    Αυτό το ΕΙΔΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ!!!!!!

    Η Goldman (και η κάθε Goldman) δεν ήξερε που δάνειζε;;;

    Δεν ξέρει οτι τα δάνεια (για να αναγνωρίζονται) θα πρέπει να λάβουν γνώση και οι εγγυητές;;;;;;

    Πως δάνεισε σε έναν πολιτικό (που ενδέχεται την επόμενη τετραετία να μην επανεκλεγεί) τόσο μεγάλα ποσά χωρίς να υπάρχει έγκριση απο τους ΕΓΓΥΗΤΕΣ του ΑΠΕΧΘΕΝΤΟΣ αυτού δανείου;;;;;;;;

    Και τώρα οι συνεχιστές αυτής της ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑΣ που βρίσκονται μέσα στην βουλή μας λένε οτι θα πρέπει και να το δεχτούμε αυτό γιατί τάχα μου, μαζί τα φάγαμε, είμαστε τεμπέληδες, και όλα τα συναφή;;;;;;;

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ.......

    ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.......ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ και ΟΧΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ!!!!!

    ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ πριν να είναι πολύ αργά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]