Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“Μάνα μου Ελλάς που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς…”


Χαρές και πανηγύρια σε ορισμένους γνωστούς κύκλους περί την κυβέρνηση για το διαφαινόμενο deal με σκοπό το δανεισμό με 60 δισ. ευρώ της Ελλάδας. Πράγματι, ότι και να δίνουν στο ζητιάνο όταν πεινάει είναι μάννα εξ ουρανού.

Όταν όμως ζητούν από το ζητιάνο να κόψει ένα μέρος από το λιγοστό φαΐ του, λίγο από τον ύπνο του και πάρα πολύ από την ελευθερία του, η ελεημοσύνη καταντά δουλεία.

Μιλά ο Γιούνκερ με οργισμένο ύφος και λέει ότι πρέπει να καταλάβει η Ελλάδα πως η αλληλεγγύη έχει εξαντληθεί. Μα για ποια αλληλεγγύη μιλά ο “εταίρος” μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Με επιτόκιο 5% δεν δανειζόμαστε; Για ένα κομμάτι ψωμί δε θα πάρουν τις εταιρείες μας και τα ακίνητά μας;

Κερδισμένοι θα βγουν αποκλειστικά και μόνο οι δανειστές μας. Αν πίστευαν ότι δε θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους, ποτέ δε θα μας τα έδιναν με τόση ευκολία, τόσο πέρυσι όσο και φέτος.

Εκείνος που θα πληρώσει βαρύ τίμημα για το νέο δάνειο είναι αυτός που πλήρωσε και για το περσινό. Ήδη άρχισαν να διαρρέουν φήμες ότι στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα υπάρχουν τέτοια μέτρα που θα μας κάνουν να ανατριχιάσουμε.

Θα ξανανοίξει κατ’ αρχάς το ασφαλιστικό με προοπτική να αυξηθεί το όριο στα 67 και να κοπούν μαχαίρι οι πρόωρες.

Θα ξανανοίξει το μισθολογικό με γενναίες περικοπές στους μισθούς. Η χθεσινή συμφωνία στον ΟΠΑΠ, στην πρώτη κρατική εταιρεία δηλαδή, να υπογραφεί σύμβαση με μειώσεις μισθών 14%, μείωση στο μισό των υπερωριών και μισή ώρα δουλειά περισσότερη, είναι ενδεικτική του τι θα ακολουθήσει. Το ενιαίο μισθολόγιο άλλωστε είναι προ των πυλών.

Άνοιξε ήδη για τα καλά το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο. Περισσότεροι από 45.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε εταιρείες που θα κλείσουν, αναμένεται να δουν την πόρτα της εξόδου. Μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις και τις εθελούσιες εξόδους, σε δύο – τρία χρόνια θα φύγουν 150.000 από το δημόσιο και δε θα αντικατασταθούν ποτέ.

Ήδη ετοιμάζονται νέες περικοπές σε υγεία και παιδεία με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Οι γιατροί επισημαίνουν ότι αν γίνουν οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων θα κλείσουν 10.000 κλίνες και θα θρηνήσουμε θύματα.

Επανέρχεται το σενάριο της αύξησης του ΦΠΑ το οποίο θα ονομαστεί μεταφορά στον ανώτατο συντελεστή ορισμένων προϊόντων. Πάνω από 500 εκατ. το χρόνο θα επιβαρυνθούν οι καταναλωτές από τις αυξήσεις των προϊόντων.

Φυσικά έρχονται αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες, στα τέλη των αυτοκινήτων στα αλκοολούχα ποτά.

Κι όλα αυτά έρχονται έπειτα από ένα χρόνο λαίλαπας με συνεχή μέτρα και μειώσεις του εισοδήματος επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να κυβερνήσει αυτή τη χώρα και να φέρει το καράβι σε σωστή ρότα.

Έτσι, στο ζητιάνο που έμεινε μόνο με κουρέλια, θα του τα ζητήσουν κι αυτά, για να ολοκληρωθεί το έγκλημα.

Εδώ ταιριάζουν τα λόγια του μεγάλου Νίκου Γκάτσου:

Μα τώρα που ξυπνήσανε τα φίδια
εσύ φοράς τα αρχαία σου στολίδια
και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς.

Αριστερός Ψάλτης


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Έ όχι και να ταυτίζεις την Μάνα Ελλάδα με τα ξεπουλημένα σκουπίδια που κατέλαβαν το 1974 την Εξουσία! Να είσαι συγκεκριμένος μάγκα. Να σε δείξω πως:
    Μα τώρα που ξυπνήσανε τα φίδια
    εσύ φοράς τα αρχαία σου στολίδια
    και δε δακρύζεις ποτέ σου ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥ
    που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ , ΤΙ ΖΗΤΑΣ ΟΜΩΣ , ΠΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΔΑΚΡΥΣΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΑ .
    ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ , ΚΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΔΑΚΡΥΖΟΥΝ ΠΟΤΕ , ‘ Η ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΑΚΡΥΖΟΥΝ , ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΣ .
    ΞΕΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΦΙΛΕ , ΝΑ ΜΩΡΕ , ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΑΦΕΝΤΟΜΟΥΤΣΟΥΝΑΡΕΣ ΤΟΥΣ . ΚΑΘΩΣ ΠΟΖΑΡΟΥΝ ΒΛΟΣΥΡΟΙ , ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ , ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΟΖΑ , ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ,
    ΝΑ , ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΛΕΩ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ , ΓΕΙΑ ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , Ο ΚΑΘΕ ‘Η Η ΚΑΘΕ ΚΟΥΡ@Δ@ , ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ .
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ , ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ , ΩΣ ΒΟ(υ)ΛΕΥΤΕΣ , ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙΣ , ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΞΕΡΑ ΤΟΥΣ ΧΕΡΙΑ , ΚΑΙ ΤΟΤΕ , ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΑΝΟΗΣΙΑΣ , ΕΙΤΕ ΑΓΝΟΙΑΣ , ΕΙΤΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗΣ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ , ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΥΠΕΡΦΙΑΛΟΥ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ , ΟΠΩΣ ΛΟΓΙΚΑ , ΑΥΤΟΣ, ΔΟΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΛΥΦΩ-ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΙ-ΚΛΕΒΩ–ΔΥΝΑΣΤΕΥΩ , ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ , ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ , ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΝΕΝΤΙΜΕΣ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΕΣ , ΑΝΑΓΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΛΗΡΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΥΨΕΩΝ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗΣ , ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ , ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ , ΠΟΥ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥ , ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ , ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΤΙΓΜΗ , ΟΤΑΝ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΣΕΙ .
    ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ , ΚΑΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ……. (ήρεμα είπαμε) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ .

    ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ “Μάνα μου Ελλάς που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς…” ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΠΟΤΕ .


    HEIL GAP (or mind the GAP )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]