Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Παπανδρέου τοποθετεί διεθνή σύμβουλο ως υπεύθυνο για την ασφάλεια της χώρας;


Διεθνής Σύμβουλος, που αναμένεται να οριστεί σύντομα, θα EΠΙΚΟΥΡΗΣΕΙ(;) την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα ζητήματα αξιοποίησης και διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου και των στρατοπέδων που πλέον δεν χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τούτο προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα ανήμερα του Πάσχα το Α’ ΚΕΠ της Πολεμικής Αεροπορίας στον Χορτιάτη, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Βασίλειο Κλόκοζα και στη συνέχεια την 181 ΜΚΒ ΧΩΚ στο Πανόραμα, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο.

Ερωτηθείς σχετικά με τη διαδικασία αξιοποίησης των στρατοπέδων και με αφορμή την πρόσφατη παραχώρηση του στρατοπέδου Παύλου Μελά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι “η παραχώρηση της χρήσης του στρατοπέδου Παύλου Μελά ήταν μία παλαιά προγραμματική δέσμευση της Πολιτείας και της σημερινής Κυβέρνησης. Χαίρομαι γιατί σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, δώσαμε μία λύση με την παραχώρηση της χρήσης για ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ δράσεις και αν αναπτυχθούν οποιεσδήποτε ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ… δραστηριότητες, αυτές θα είναι προς όφελος και του ελληνικού Δημοσίου. Κυρίως όμως, το κοινωνικό όφελος θα είναι πολύ μεγάλο, όχι μόνο για την ίδια τη Θεσσαλονίκη, αλλά για όλο το πολεοδομικό συγκρότημα που αποκτά έτσι έναν νέο χώρο αναφοράς, ένα μητροπολιτικό πάρκο… που μπορεί να οργανωθεί και να λειτουργήσει υποδειγματικά”.

Αναφορικά με το σχεδιασμό της κυβέρνησης σχετικά με τα λοιπά στρατόπεδα, ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι “όλα τα στρατόπεδα τα έχουμε ταξινομήσει σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: αυτά που είναι ενεργά στρατόπεδα και τα χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, αυτά που είναι μέσα στον αστικό ιστό και τα ζητούν οι Δήμοι για ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ, κοινωφελείς ή ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ… χρήσεις -και εκεί θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε- και η τρίτη κατηγορία είναι τα ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων που θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Αναμένουμε να οριστεί ο διεθνής σύμβουλος ο οποίος θα μας υποστηρίξει στην δράση αυτή. Έτσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν τις υποδομές που χρειάζονται, οι τοπικές κοινωνίες και η Τοπική Αυτοδιοίκηση παίρνει αυτά που πρέπει να πάρει για κοινωνικές χρήσεις και ταυτόχρονα το ελληνικό Δημόσιο αξιοποιεί την τεράστια περιουσία που έχει”…

Όπως, λοιπόν, μπορεί να καταλάβει και ο πλέον ανόητος, ο φανατικότερος ψηφοφόρος αυτού του τσίρκου που λέγεται κυβέρνηση (όχι Ελληνική πάντως), με αυτούς τους συγκεκριμένους στην εξουσία, μάλλον πολύ σύντομα η χώρα θα αλλάξει ριζικά και δεν θα είναι πλέον... Ελλάδα. Θα είναι κάτι άλλο, ίσως μικρότερο, σαφώς χειρότερο και απολύτως βέβαιο υποχείριο και υποπόδιο των "δάνειων δυνάμεων". Η παρούσα κυβέρνηση μπαίνει στα "βαθιά νερά" της επικινδυνότητας της ίδιας χώρας, αφού παραδίδει σε ξένους τον ευαίσθητο τομέα της Εθνικής Άμυνας και στο όνομα της "εξυπηρέτησης του χρέους" (μην ξεχνάμε πως το χρέος το δημιούργησαν οι παρόντες πολιτικοί και η σημερινή κυβέρνηση), διακυβεύοντας μεγάλες εθνικές ήττες και ντροπές...

Μήπως ήρθε η στιγμή να κοιταχτεί στον καθρέφτη του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Κάρολος Παπούλιας, και να αφήσει τα λογίδρια, τις εκθέσεις ιδεών και τα ευχολόγια και να δημιουργήσει με μία παραίτησή του θέμα εκλογών; Μήπως πρέπει ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει για το ποιό θα είναι το μέλλον του, ποιά θα είναι η χώρα του και ποιοί θα είναι οι κάτοικοί της; Αποδεδειγμένα, οι σημερινοί κυβερνώντες έχουν τεράστια απόσταση από αυτά που θέλουν οι πολίτες. Ποιός, λοιπόν, θα βρεθεί να την εκθέσει και να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ την απομάκρυνσή της; Είναι δυνατόν κάποιος ξένος (και εννοώ μη Έλλην στην ψυχή) να είναι καλύτερος στην άμυνα της πατρίδας μας από τον χειρότερο Έλληνα;

Κωνσταντίνος

Πληροφορίες από iReporter



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. ναι Κωνσταντίνε, τοποθετεί, θεωρητικά... για την καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας και των στρατοπέδων που κλείνουν υπό το πρόσχημα της εξοικονόμησης κονδυλίων που επιβάλλει η τρόικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο δίκιο έχεις, Κωνσταντίνε, αλλά που να το βρεις; Προφανώς αυτή η κομπανία είναι χειρότερη κι απ' τον χειρότερο Έλληνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα στρατοπεδα,αργα ή γρηγορα,θα καταντησουν (και) χωροι παραμονης λαθρομεταναστων!!
    Που στο τελος θα νομιμοποιηθουν!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάμε στοίχημα ότι ο "Διεθνής σύμβουλος" θα είναι Εβραίος ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Πάμε στοίχημα ότι ο "Διεθνής σύμβουλος" θα είναι Εβραίος ;;»

    Και τι μας νοιάζει αν είναι Εβραίος; Αβραμιστές δεν είμαστε και εμείς;

    Με τον Jeffrey και την παρέα του όμως, ίσως δούμε κάτι πιό εξωτικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.youtube.com/watch?v=Zu_NLgi8S10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με την απλή λογική ενός καθημερινού 'Ελληνα, πιστεύω ότι όλα θα πάρουν διαφορετική δρομολόγηση, όταν γίνει δυνατό να ελεγχθεί το ΑΚΡΑΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,που έχει μέχρι σήμερα καταστρέψει την Πατρίδα μας.Η κοινωνία δεν απομακρύνεται από το Κοινοβουλευτικό Σύστημα, αλλά από την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ και τους Αυλοκόλακές του, που οδήγησαν την Ελλάδα πιο κάτω απο τα χείλη του γκρεμού.Και βέβαια είναι η παραγώγη,η ανταγωνιστηκότητα η ανάπτυξη,η φοροείσπραξη και άλλα αναγκαίες προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία του κράτους.Βασική προϋπόθεση, όμως για τη λειτουργία του δικαίου σύγχρονου κρατικού μηχανισμού είναι η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ του Κοινοβουλευτικού Συστήματος, που μέχρι σήμερα δεν μας έχει πείσει ότι είναι Αξιόπιστο!!Μέχρι σήμερα δεν έχουν καταργήσει τη βουλευτική ασυλία, δεν έχουν καθορίσει τον νόμο ευθύνης των υπουργών,δεν έχουν νομοθετήσει την ανάκληση βουλευτών ή υπουργών σύμφωνα με την γνώμη του κυρίαρχου ελληνικού λαού.Δεν νομοθετούν την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων με τα οποία η φωνή του λαού αποκτάει μεγαλύτερη δυνάμη.Δηλαδή όλοι αυτοί οι νόμοι ενισχύουν την Δημοκρατικη λειτουργία του συστήματοςκαι αποδυναμώνουν την Κομματική Ανεξέλεγκτη Δημοκρατία.Αν θέλουν να αλλάξουν κάτι ριζικά, ας αρχίσουν πρώτα με τη αλλαγή της Απολυταρχικής Εξουσίας τους και ίσως δούμε μία άσπρη μέρα αφού μας πείσούν ότι είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ.
    Διατελώ με τιμή και Αναστάσιμους χαιρετισμούς, Γεώργιος A.Βλάχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]