Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αλβανία δεν αναγνωρίζει τα σύνορα με την Ελλάδα

  • Gazeta-Shqip: Υπό συζήτηση και τα χερσαία σύνορα τώρα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας – Αναστάτωση προκαλεί η ύπαρξη απεσταλμένου Ελληνικού εγγράφου που ρωτάει αν οι δύο χώρες βρίσκονται σε… πόλεμο
Στις αρχές του 2010 με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, είχε ακυρωθεί η συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και άλλων θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας. Το ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας είχε αποφανθεί πως η συμφωνία ήταν εταιροβαρής υπέρ της Ελλάδος.

Σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Gazeta-Shqip, ακυρώνεται και το αντίστοιχο πρωτόκολλο για τα χερσαία σύνορα. Το επόμενο χρονικό διάστημα η αλβανική διπλωματία μέσω μιας αντιπροσωπείας της οποίας θα ηγηθεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εξωτερικών, Gazmend Turdiu, θα συναντηθεί με την ελληνική πλευρά ώστε να διαπραγματευθεί την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, καθώς και ορισμένα άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τα χερσαία σύνορα των δύο χωρών.

Αλβανοί διπλωμάτες με πολυετή εμπειρία στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις, αλλά και εμπειρογνώμονες σε ζητήματα συνόρων, δηλώνουν κατηγορηματικά πως αυτή τη φορά οι διαπραγματεύσεις θα είναι εξαιρετικά δύσκολες. Πέρα αυτού, δηλώνουν πως βάση του σημερινού πλαισίου αλλά και με το ρόλο που διαδραματίζουν τα ΜΜΕ δεν επιτρέπουν να υπάρξει αισιοδοξία όσον αφορά την εύρεση κοινών στόχων.


Η συμφωνία που ακυρώθηκε πριν περίπου ένα χρόνο από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, συνέβει μετά από τη τεράστια προβολή που πήρε το θέμα από τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας γράφει το σημερινό δημοσίευμα. Πέρα αυτού, αλβανοί νομικοί του διεθνές δικαίου αρνούνται να συζητήσουν ξανά το θέμα μιας και αυτό ήδη ακυρώθηκε σαν συμφωνία.

Πηγές του αλβανικού υπουργείου εξωτερικών αναφέρουν πως οι γείτονες δηλώνουν έτοιμοι για την όποια αντιπαράθεση με την ελληνική πλευρά.

Από την άλλη έχει προκαλέσει συναγερμό στην Αλβανία η ύπαρξη (εκτός του αντίγραφου του σχεδίου) ενός εγγράφου που προσκόμισε η Ελληνική πλευρά και ρωτάει ευθέως: “Η Ελλάδα είναι σε πόλεμο με την Αλβανία ή όχι;”. Τη τελευταία πληροφορία την διαρρέουν αλβανοί διπλωμάτες, καθώς και ένας πρώην υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας. Τέλος αναφέρεται πως η χώρα μας περιμένει …απάντηση.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ... ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ Η Β.ΗΠΕΙΡΟΣ... ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.
    ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΑΖΕΣ.
    ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕ "ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ".
    ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΑΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
    ΑΜΜΕΣΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ.
    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ. ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιστορια αλα "Τσαμουριας"!!
    Δηλαδη παραϊστορια!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΥΣΙΚΑ! ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ. ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΩΣΤΕ. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ....
    ΑΛΗΘΕΙΑ ,ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ , ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΤΙ :
    1ον) ΑΝ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΔΕΝ ΙΣΥΕΙ , ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΒΑΝΙΑ ???
    2ον) ΟΤΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ (ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ)???
    ΔΗΛΑΔΗ ,ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ (ΝΑΙ ,ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΕΥΟΥΝ) ΔΙΑΚΥΝΔΙΝΕΥΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ???
    ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΠΛΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ,ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΙΣΚΩΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ???
    (ΝΑΙ, ΒΟΗΘΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ !!!)
    ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ !!!
    ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΑΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΛΙΑΝΙΣΑΜΕ :
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ (ΟΧΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΚΟΜΑ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΤΕ ,ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ !!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τακτική διάχυσης ειδήσεων-σοκ με τους γνωστούς στόχους: να μην ξέρουμε πού να πρωτοεστιάσουμε.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα το πω ακόμη μια φορά γιατί δυστυχώς είναι πάλι επίκαιρο..
    "Μάθανε πως πηδίομαστε, πλακώσαν και οι γύφτοι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μποτίλια στο Πέλαγος21 Νοεμβρίου 2010 στις 11:34 μ.μ.

    Το πετρέλαιο επενεργεί πολλά, ιδιαίτερα οι πολυθνικές, που λυμαίνονται την εξόρυξη και την εμπορεία του. Οι Αλβανοί φωνάζουν με ξένες πλάτες. Το συγκεκριμένο ζήτημα εντάσσεται στο γενικό πακέτο αναδασμού των Βαλκανίων, που ούτως ή άλλως θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Φυσικά και θα επιχειρήσουν να κινητοποιήσουν λυτούς και δεμένους εναντίον της Ελλάδος.
    Το όλο θέμα έχει όμως και μια θετική πλευρά: Οι Αλβανοί φωνασκούν, άρα μας παρέχεται η δυνατότητα - αφ' όσον θέλουμε - να προσπαθήσουμε να λάβουμε τα μέτρα μας. Πιστεύω όμως, ότι ακόμη επικινδυνότεροι των φανερών εχθρών είναι οι καλυμμένοι, ή αυτοί που αποτελούν καλυμμένο χέρι των ανθελληνικών κυκλωμάτων.
    Εν πάσει περιπτώσει, δεν απομένει τίποτε άλλο, από να αποδεχθούμε τις προκλήσεις του πεπρωμένου μας. Αυτοί που μας θεωρούν αφελείς και ριψάσπιδες μπορεί να εκπλαγούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]