Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H E.E. ψήφισε νόμο "καταπολέμησης του εξτρεμισμού"

  • Θέσεις μάχης κατά της δημοκρατίας παίρνουν οι νεοταξίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ψηφίζουν αποφάσεις μέσω των οποίων αποπειρώνται να νομιμοποιήσουν την φίμωση των Ευρωπαίων πολιτών και την απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω... εξτρεμισμού!
Στην Κεντρική Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης υπερψηφίστηκε χθες το ψήφισμα και οι συνοδευτικές«συστάσεις» προς τις χώρες – μέλη, με πρόσχημα τη δήθεν «καταπολέμηση του εξτρεμισμού».
Στην ψηφοφορία για τις συστάσεις προς τις χώρες – μέλη, που είναι το «διά ταύτα» του ψηφίσματος, από την πλευρά των Ελλήνων βουλευτών υπέρ των συστάσεων ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ Ν. Δένδιας και Ε. Παπαδημητρίου και «παρών» οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μ. Κατρίνης, Β. Παπανδρέου, Ν. Βρεττός. Ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΝ ψήφισε μεν κατά, αλλά στη συνέχεια ψήφισε «παρών» (!!!!!!) στις συστάσεις, δηλαδή στην εφαρμογή του ψηφίσματος.
Ενδεικτικό των στοχεύσεων είναι το ότι πολλοί από τους ομιλητές βουλευτές έκαναν κατ’ επανάληψη χρήση του όρου «αριστερός εξτρεμισμός».
Το κείμενο προβλέπει ακόμα περιορισμούς στην «ελευθερία του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι με άλλους», η οποία θα μπορεί στο εξής να αναστέλλεται για να διασφαλιστεί «η πρόληψη της διασάλευσης της τάξης ή εγκληματικών πράξεων, η προστασία της ηθικής (!!!!!) και η προστασία των δικαιωμάτων των άλλων».
Υπενθυμίζεται πως δίνεται ορισμός του «εξτρεμισμού» ως η «απόρριψη των βασικών αξιών και των κανόνων του παιχνιδιού σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου» και, μάλιστα, αναφέρεται ότι «ο εξτρεμισμός μπορεί να λάβει διάφορες μορφές» και να συνδέεται με «την αποτυχία του πολιτικού συστήματος στη διασφάλιση της συμμετοχής όλων των τμημάτων της κοινωνίας».
Περιλαμβάνονται επίσης απαγορεύσεις στη λειτουργία ακόμα και πολιτικών κομμάτων, αφού καλούνται τα κράτη να εξασφαλίσουν ότι «τα μέτρα που περιορίζουν ή απαγορεύουν τις δραστηριότητες των εξτρεμιστικών πολιτικών κομμάτων είναι σύμφωνα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου».
Γίνεται ανοιχτή σύνδεση με την οικονομική κρίση για τη θωράκιση του συστήματος απέναντι στις λαϊκές αντιστάσεις και για το λόγο αυτό καλούνται τα κράτη – μέλη να μελετήσουν «τις επιπτώσεις της τρέχουσας οικονομικής κρίσης στον εξτρεμισμό».
Σε ειδική αναφορά για την Ελλάδα επισημαίνεται ότι «αναφερόμαστε, κυρίως, στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης (…) ή για διαδηλώσεις και αναταραχές που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων το 2009».
Περί Δεκεμβρίου 2008, κουβέντα! Και γιατί άλλωστε; Μάλλον κάποιες εξτρεμιστικές ενέργειες "πολιτών" δεν τίθενται στο τραπέζι των νεοταξιτών...
Η ΕΕ βαδίζει πλέον με ταχύτητα προς τον Νέο Τρίτο Κόσμο. Σε λίγο η Σαουδική Αραβία θα είναι όαση πολυφωνίας και κουλτούρας.

Να θυμηθούμε λοιπόν λίγο την δυστυχώς επίκαιρη ρήση ενός προτεστάντη ιερωμένου, που αναφέρεται στο Γ΄Ράιχ:

«….Όταν κυνηγούσαν τους εβραίους δεν μίλησα γιατι΄δεν ήμουν εβραίος,
όταν κυνηγούσαν τους κομμουνιστές δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής,
όταν κυνηγούσαν τους καθολικούς δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν καθολικός,
όταν κυνήγησαν εμένα δεν μίλησε κανένας…..»

Προσωπικά, εκείνο που μου έρχεται στον νου πάλι και πάλι και με «στοιχειώνει» τον τελευταίο καιρό, είναι οι στίχοι του Ελύτη:

«Σελτζούκοι ροπαλοφόροι καραδοκούν.
Χαγάνοι ορνεοκέφαλοι βυσσοδομούν.
Σκυλοκοίτες και νεκρόσιτοι κι ερεβομανείς
κοπροκρατούν το μέλλον».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΕΙΠΕ

    ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτρης Παπαδημούλης
    Tο κεφαλάκι του μάλλον χρειάζεται ένα κούρεμα σύριζα
    Γιατί κάποτε στην πατρίδα μας ίσχυε ένας νόμος – ο νόμος περί τεντιμποϊσμού - κοινώς περί αλητείας
    Η ποινή αντί για φυλάκιση ήταν το κούρεμα σύριζα .
    Αλλά σήμερα πρόκειται περί πολιτικής αλητείας
    Μια αλητεία που επιτρέπει και κυρίως προτρέπει λέγοντας ..
    Ελάτε μπάτσοι και αναρχικοί κυνηγήστε τους παππούδες και τα εγγονάκια τους στις γειτονιές του Αγίου Παντελεήμονα ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ( την 14 συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή ) να κραδαίνει το τσεκούρι και να σπέρνει την φωτιά στην δύστυχη Αθήνα .
    Αφήστε τους να τρομοκρατούν τον ελληνικό πληθυσμό μαζί με τα πρεζόνια και λοιπά μπατσονια τα αβγανα και τα αλβανα.
    Και συγχρόνως προσποιούμενοι τους στυλοβάτες της τάξεως και της ηθικής να υπογράφουν τις διατάξεις της παγκοσμίας διακυβερνήσεως ..
    Ναι πρόκειται για την διάταξη της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ που υπέγραψε ο κύριος Παπαμικρουλης και η κυρία Παπαδημητριου χθες στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ,
    όπου και εψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος για την «καταπολέμηση παντός είδους εξτρεμισμού, υπέρ του ανθρωπισμού» μετά από εισήγηση Ισπανού βουλευτή , το οποίον και ενεκρίθη .

    Όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα …….ωστόσο ότι παρά το ότι η ελευθερία της έκφρασης και της συνάθροισης είναι πυλώνες της δημοκρατίας, «μπορούν να γίνουν αντικείμενο περιορισμών, βάσει του νόμου και της Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στοχεύοντας στην προστασία της τάξης, της ηθικής, των δικαιωμάτων του καθενός και της πρόβλεψης του εγκλήματος».

    Επιπλέον, η Ολομέλεια κάλεσε το Συμβούλιο των υπουργών να μελετήσει τις συνέπειες και επιπτώσεις που έχει η οικονομική κρίση στην αύξηση του εξτρεμισμού, του ρατσισμού και των διακρίσεων όπως επίσης και το ζήτημα της ισλαμοφοβίας…………..

    ΑΡΑ , ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ MAΣ
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ,
    ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ
    ΑΚΟΜΗ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ tην κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης στα κελεύσματα της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ,
    από το συνέρχεσθε μέχρι και την φωνή μας στην ηλεκτρονική μορφή της

    ..……… Σε σχόλια του για το ψήφισμα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σημειώνει ότι «στην παράγραφο 68 της έκθεσης που συνοδεύει [το ψήφισμα] εξισώνει την σωστή και επιβεβλημένη αντίθεση με την άκρα δεξιά, ………

    ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ

    ΚΑΙ αφού το σύστημα έχει πλάσει το παραμύθι και το εφαρμόζει αποκαλώντας ως άκρο δεξιό τον κάθε πατριώτη , εν συνεχεία προσπαθεί να φιμώσει και την φωνή μας
    ( χωρίς να καταλαβαίνει ότι δεν μετέχουμε στο κ-υ-νοβουλιο τους , ΔΙΟΤΙ όπως το κατάντησαν οι ΦΑΥΛΟΙ δεν τρέφουμε πλέον την ελαχίστη ΕΚΤΙΜΗΣΗ σε αυτό).
    .

    Πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα βρει περισσότερες χρηματικές επιχορηγήσεις και την πολιτική κάλυψη για να βγάλει εκτός νομού , σήμερα π.χ. τη χρυσή αυγή αύριο τον άλλον αντίπαλο του το ΚΚΕ,
    μεθαύριο π.χ. ίσως τον κύριο Ψωμιαδη και τον κύριο Παπαθεμελη και γενικά οποίον βάλουν στο μάτι τα αριστερά κοράκια της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ .

    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΛΕΝΕ ……………………
    Τα δεδομένα που ζητούν οι αμερικανικές Αρχές είναι αποθηκευμένα σε τοπικές και ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων και περιλαμβάνουν δείγματα DNA, δακτυλικά αποτυπώματα και καταλόγους εγκληματιών………….….

    Ε , ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΑΣ , ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
    ( ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΞ ΩΝ ΣΥΝΕΤΕΘΗ ΤΟ ΚΟΜΜΑ )
    ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦ και κάτι ΦΙΛΜΑΚΙΑ στο You Tube .
    ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ .
    ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

    Ας προσέξει ο εν λόγο κύριος , μήπως και το ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΥΡΕΜΑ το κάνει ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ αυτή η ίδια η διάταξη που ψήφισε χθες στην Ευρώπη .
    Και ΚΟΥΡΕΨΕΙ και όλους τους συνεργάτες του .
    Και μιλάμε για κούρεμα ΓΟΥΛΙ πολύ ΓΟΥΛΙ .

    ΓΙΑΤΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΥΡΙΟΣ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΜΑΛΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AFOY EIXES VALEI TO SXOLIO MOU TOTE VALE KAI TO XUESINO MOU ARTHRO

    Ο συνήγορος του κάθε Ρομά και του κάθε λαθρομετανάστη ΜΗ πολίτη, που όμως πληρώνεται κανονικά από το έλλειμμα του ελληνικού λαού , ( μήπως ήρθε η ώρα να το κλείσει το μαγαζάκι του ; ρωτάμε ; )


    From HEIL GAP ( or mind the GAP )
    Αντιγράφοντας ένα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του συνηγόρου του …. Πολίτη
    Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2011

    Αντιγράφοντας ένα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του συνηγόρου του …. Πολίτη aorata gegonota.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]