Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαθήματα μείωσης της ανεργίας δίνει η Τουρκία - Γιώργος ακούει;

  • Το συμφέρον των Τούρκων πολιτών στην εργασία αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση Ερντογάν

Ένας νέος Νόμος πέρασε πρόσφατα από την Τουρκική Βουλή με αντικείμενο την μείωση της ανεργίας. Όπως αναφέρει δημοσίευμα μεγάλης τουρκικής εφημερίδας σύμφωνα με τον νέο Νόμο κάθε επιχειρηματίας που επιθυμεί να προσλάβει νόμιμα διαμένοντα στην Τουρκία αλλοδαπό, θα πρέπει να έχει προσλάβει πρώτα 5 Τούρκους εργαζόμενους.
Αν η επιχείρηση επιθυμεί να προσλάβει και δεύτερο αλλοδαπό θα πρέπει να έχει μεριμνήσει για την πρόσληψη 5 ακόμα Τούρκων υπηκόων. Ο νέος Νόμος τέθηκε σε εφαρμογή της Τρίτη και περιλαμβάνει μία ειδική μεταχείριση για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού της διασκέδασης του κινηματογράφου και των τηλεοπτικών παραγωγών, όπου η απασχόληση 10 Τούρκων υπηκόων επιτρέπει στην εταιρεία να απασχολεί περισσότερους από δύο νόμιμους αλλοδαπούς.
Επιπρόσθετα ο νέος Νόμος δεν αφορά τους αλλοδαπούς που εργάζονται στην Τουρκία ως οικιακοί βοηθοί. Με την ανεργία στην Ελλάδα να καλπάζε,ι όπου σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ στο α' τρίμηνο του 2010 οι άνεργοι πανελλαδικά ήταν 570.000 (11,7% του ενεργού πληθυσμού), ενώ το 2009 έφταναν τους 446.000 (αύξηση κατά 26,7%), διερωτάται κανείς αν η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση που εκλέχτηκε από Έλληνες πολίτες και έχει υποχρέωση να υπηρετεί τους Έλληνες και του κοινοτικούς πολίτες, θα μπορούσε να εφαρμόσει μία αντίστοιχη πολιτική για τους μη κοινοτικούς αλλοδαπούς στην χώρας μας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου προφανώς δεν "ακούει", αφού την περισσότερη ώρα της ημέρας (για τη νύχτα δεν γνωρίζουμε) έχει το κεφάλι του μέσα στο... νερό

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. H τελευταία παράγραφός σας τα λέει όλα... Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας που αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα, ο λαός υποφέρει πραγματικά (τουλάχιστον κάποιο σημαντικό κομμάτι του) προτρέπει τους Υπουργούς του να πάνε για παραθέριση χωρίς άγχος τι μπορείς να πεις;;; Όταν, σε προσωπικό τουλάχιστον επίπεδο, είμαι άνεργη εδώ και 1 χρόνο, είμαι χήρα με τρια μικρά παιδιά και δεν έχω να πληρώσω λογαριασμούς ΔΕΚΟ, δάνειο στεγαστικό και ο ΟΑΕΔ δεν κάνει απολύτως τίποτε. Ακούσατε κανένα μέτρο κατά της ανεργίας από την Κυβέρνηση; Κάτι, τουλάχιστον να πούμε ότι ενδιαφέρονται. Αλλά τα παιδιά του Πρωθυπουργού κάνουν τις διακοπές τους. Τα δικά μου; Διάλεξαν λάθος γονείς μάλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]