Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έβαλαν τη χώρα υποθήκη στους διεθνείς τοκογλύφους...

  • Σκάσε και δούλευε κορόιδο Έλληνα, για να πληρώσεις τους φίλους αυτών που σου υποθήκευσαν τη ζωή και τη ζωή των παιδιών και των δισέγγονών σου
  • Σκάσε και δούλευε κορόιδο Έλληνα, για να ευχαριστήσεις εκείνους που σου κάνουν την τιμή να σε εξαθλιώνουν προσωπικά και να πλουτίζουν από το δικό σου αίμα\
  • Σκάσε και δούλευε κορόιδο Έλληνα, αφού σου αξίζει να είσαι το θύμα των χρήσιμων ηλιθίων που εσύ επέλεξες να γίνουν οι νεκροθάφτες σου...

«Αν δεν πηγαίναμε στον "μηχανισμό στήριξης" δεν θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις»...
Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει την παραπάνω φράση από τους κυβερνώντες...
Ας δούμε, όμως, τώρα, το λόγο που πραγματικά μας πήγαν εκεί που μας πήγαν:
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στις 20/5/2010 διαβάζουμε: «Για το εννεάμηνο Απριλίου - Δεκεμβρίου 2010 που διανύουμε, οι υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου για τοκοχρεολύσια εκτιμώνται σε 39,7 δισ. ευρώ».
Το Ελληνικό Δημόσιο, λοιπόν, πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να καταβάλει στις καπιταλιστικές αγορές, στους κάθε λογής ομολογιούχους και στους «τοκογλύφους» περί τα 40 δισ. ευρώ.
Ας δούμε τώρα τις εισπράξεις από δάνεια που έχει «πετύχει» η κυβέρνηση και τα οποία τα εγγυώνται οι «σωτήρες - δανειστές» μας, μετά την υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς «μνημονίου»:
- Δάνειο 20 δισ. ευρώ το Μάη
- Δάνειο 9 δισ. ευρώ μέσα στον Αύγουστο
- Δάνειο 9 δισ. ευρώ που θα εισπραχθεί μέχρι το Δεκέμβρη, εφόσον η τρόικα εγκρίνει ότι το... «πετσόκομμα» του ελληνικού λαού συνεχίζεται με «ικανοποιητικούς ρυθμούς».
Αθροισμα: 38 δισ. ευρώ.
Συμπέρασμα:
Από τα «σωτήρια» δάνεια, με τους νέους δυσβάσταχτους τόκους για τον ελληνικό λαό, ούτε πεντάρα τσακιστή δεν πάει για (τους περικομμένους) μισθούς και συντάξεις! Ολα τα νέα δάνεια (38 δισ.) πάνε για να καλυφθούν τα χρέη από τα προηγούμενα δάνεια (40 δισ.), που συνεχίζει να δανείζεται και που συνεχίζει να φορτώνει τα ακόμα μεγαλύτερα χρέη της στις πλάτες του ελληνικού λαού. Σημείωση: Στα παραπάνω χρέη δεν υπολογίζουμε ούτε τα 15 δισ. που πήγαν σε τραπεζίτες μέσω εγγυήσεων του «μνημονίου», ούτε τα 10 δισ. που τους παρείχε το ΠΑΣΟΚ διά νόμου, ούτε τα νέα 25 δισ. (!) που μόλις προχτές τους έδωσε ο Παπακωνσταντίνου, ούτε τα αρχικά 28 δισ. της ΝΔ!
Τι αποδεικνύεται, λοιπόν, περίτρανα;
Από τα περιβόητα δάνεια που κυβέρνηση - ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ εξασφάλισαν για... τη χώρα και που, όπως ισχυρίζονται ο Παπανδρέου και τα κυβερνητικά στελέχη, αν δεν εφαρμοστεί η «πατριωτική» πολιτική τους, τότε οι φίλοι τους δε θα τα εκταμιεύσουν και τότε θα επέλθει χρεοκοπία και στάση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις, ούτε ένα ευρώ (αριθμός: 1) δεν πάει στον ελληνικό λαό.
Ολα -μα όλα!- επιστρέφουν στους εγχώριους και τους διεθνείς νταβατζήδες της χρηματιστικής ολιγαρχίας. Στον ελληνικό λαό εκείνο που μένει είναι οι τόκοι, τα μεγαλύτερα χρεολύσια, ο ασφαλιστικός Καιάδας, ο εργασιακός μεσαίωνας. Τελικά, δηλαδή, εκείνο που απομένει στον ελληνικό λαό είναι ένα και μόνο: Να πάρει την απόφαση να τους ανατρέψει, να τους στείλει από κει που ήρθανε, και να γίνει εκείνος ο ιδιοκτήτης του πλούτου που ο ίδιος παράγει.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Τελικά, δηλαδή, εκείνο που απομένει στον ελληνικό λαό είναι ένα και μόνο: ....... και να γίνει εκείνος ο ιδιοκτήτης του πλούτου που ο ίδιος παράγει."

    Ποιος θα παιρνει αποφασεις για 10 εκατ. Ελληνες και την ιδιοκτησια τους??
    Και οι 10 εκατ.????
    Θα συμφωνει παντα ο "λαος"??
    Πως θα γνωστοποιειται η ομοφωνη απαιτηση του λαου και πως ξερουμε οτι αυτοι που θετουν δημοψηφισματα δεν εχουν λαβει εξ'αρχης τις αποφασεις τους και απλως πραγματοποιουν δηθεν δημοκρατικες διαδικασιες για τα ματια του κοσμου,δηλ του λαου?
    Μηπως τελικα το ΚΚΕ θα αποφασιζει για τον λαο??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]