Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελλάδα: Οι αντιεξουσιαστές στην υπηρεσία της εξουσίας


Του Σάκη Μουμτζή

Κάποιος καλοπροαίρετος και ανυποψίαστος πολίτης, θα αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν οι αντιεξουσιαστές να επιτίθενται σε αυτούς που διαδηλώνουν ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Γιατί αυτό ακριβώς συνέβη προχθές στο πεδίο του Άρεως.

Όμως, αν σκαλίσουμε λίγο πιο βαθιά το θέμα, θα δούμε πως τον χώρο της άκρας Αριστεράς τον συνδέει ένας ομφάλιος λώρος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν κοινά βιώματα, κοινές δράσεις, κοινούς αγώνες, που έχουν την αφετηρία τους στον Δεκέμβρη του 2008. Τότε που συναντήθηκαν στους καμένους δρόμους της Αθήνας οι αντιεξουσιαστές με την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Περί αυτού δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Το ημερολόγιο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με το πυρπολημένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ως σύμβολο της εξέγερσης, αυτό πιστοποιεί. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία αντιμετώπισε με στοργή και πατρική φροντίδα όλους αυτούς τους ερυθροτραμπούκους.

Οι εντολές στην Αστυνομία του Τόσκα ήταν σαφείς. Καμιά κατασταλτική δράση απέναντι στα «δικά μας παιδιά. Είναι αίμα μας». Και οι δυνάμεις της τάξεως είναι υποχρεωμένες πλέον να παρακολουθούν μακρόθεν και διακριτικά κάθε Παρασκευοσαβατοκύριακο, το show στα Εξάρχεια και στο Πολυτεχνείο.

Αυτή λοιπόν η τρυφερή αντιμετώπιση των ερυθροτραμπούκων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι λογικό να έχει και την ανταπόδοση της. Σιγά-σιγά μεταλλάσσονται σε έναν παρακρατικό στρατό που στοχοποιεί την αντιπολίτευση. Και επειδή έχουμε εισέλθει ουσιαστικά στην τελική ευθεία προς τις εκλογές η δράση αυτών των τραμπούκων προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Τα ερωτηματικά πολλά. Θα γενικευθούν αυτές οι επιθέσεις κατά των οργανώσεων της αντιπολίτευσης; Η κυβέρνηση τι στάση θα κρατήσει; Υπάρχει εν εξελίξει σχέδιο τρομοκράτησης των κομμάτων του συνταγματικού τόξου;

Την απάντηση στα ερωτήματα αυτά την κρατεί η ίδια η κυβέρνηση. Αν επιθυμεί να τηρηθούν οι στοιχειώδεις κανόνες της δημόσιας τάξης, εν όψει της προεκλογικής περιόδου, οφείλει να καταστείλει τη δράση όλων αυτών των ομάδων.

Τι πιθανότητες έχει να υλοποιηθεί αυτή η προοπτική; Δυστυχώς, ελάχιστες. Η όσμωση ενός σημαντικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ με τον αποκαλούμενο αντιεξουσιαστικό χώρο, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Το πιστοποιεί η διαρκής ασυλία που προσφέρεται στους ερυθροτραμπούκους την στιγμή που σε χρόνο μηδέν ταυτοποιήθηκαν, συνελήφθηκαν, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν οι δράστες του ξυλοδαρμού του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Η διαφορετική αντιμετώπιση των μεν από τους δε, είναι κραυγαλέα και ανησυχητική, καθώς φανερώνει τι μπορεί να επιτύχουν οι δυνάμεις της τάξεως αν τις επιτραπεί να ενεργήσουν, όπως αυτές γνωρίζουν.

Κάτι που καθιστά αυταπόδεικτη την άποψη πως ένα μακρύ κυβερνητικό χέρι προστατεύει όλες αυτές τις ομάδες των ερυθροτραμπούκων.Αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει πολιτική στο συγκεκριμένο θέμα, πολύ σύντομα θα κατηγορηθεί πως στήνει παρακρατικές ομάδες ερυθροτραμπούκων, την αριστερή «καρφίτσα».

Πολύ φοβούμαι πως όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπιστώνει πως το τέλος πλησιάζει, τόσο θα μπαίνει στον πειρασμό να κινητοποιήσει τον αντιεξουσιαστικό χώρο κατά της αντιπολίτευσης. Ετσι, δεν αποκλείεται να δούμε τους αντιεξουσιαστές να γίνονται σταθεροί υπηρέτες της εξουσίας.

Η μπαχαλοποίηση της πολιτικής ζωής είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο που υπακούει στο δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ, «ό,τι δεν ελέγχουμε, το καταστρέφουμε». Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να εξετάσουν πώς θα αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση, πριν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

18 σχόλια :

  1. "Η μπαχαλοποίηση της πολιτικής ζωής είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο που υπακούει στο δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ, «ό,τι δεν ελέγχουμε, το καταστρέφουμε». Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να εξετάσουν πώς θα αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση, πριν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις."

    Αυτη η κατασταση συμφερει τα -δηθεν- κομματα της αντιπολιτευσης, διοτι χρειαζονται

    μια "παρανομη δραση" για να επιβαλλουν νεους "νομους", νεες "ταυτοτητες" που θα

    υπαγορευονται απο τα "αφεντικα" τους ως "νομιμη αντιδραση".


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την ηλικια σου καλη κι η μαλακια σου......
    Δεξιοστροφο τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω μετράς τα πάντα με τις καθημερινές σου συνήθειες

      Διαγραφή
  3. Για να δουμε ο σοφος που μπορει και να χει αλλες αποψεις απο το ν δεξιοπαπαρα θα μας εγκρινει η οχι.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δασκαλακο ελληνοκατι τιποτα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εσύ είσαι τιτανοτεράστιος, αλλά ποτέ δεν θα μας πεις ποιός δίνει τα λεφτά για να κάνεις τις επαναστατικές σου ασκήσεις

      Διαγραφή
  5. πιο κοσμιος δασκαλουλη δεν γινεται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η αληθεια θελει ουμπαλα κυριε τετοιε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α μολις ειδα. εχει και προφηυειες το μενου.....
    Επιπεδο ψεκασμενου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εσύ δεν είσαι ψεκασμένος, αλλά λοβοτομημένος

      Διαγραφή
  8. Τι να εγκρινεις ανθρωπακο ειπαμε
    Θελει αρχιδια.....
    Δεν ακουσα τελευταια να τα χασε κανεις....
    Οποτε που να τα βρεις καημενε δασκαλακο μου....
    ΠΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέποντας εσένα σαν αποτέλεσμα καταλαβαίνω πως κάποιες φορές υπάρχουν και ούμπαλα που βγάζουν άχρηστο πράμα

      Διαγραφή
    2. Θα παρέμβω ζητώντας σεβασμό στους αρθρογράφους και τους σχολιαστές και αποφυγή των ύβρεων. Απευθυνόμενος στον οργισμένο νεαρό θέλω να τον ρωτήσω: Πιστεύεις ότι βρίζοντας προωθείς την ιδεολογία σου; Και ποιά σχέση μπορείς να έχεις με την δημοκρατία που ευαγγελίζεσαι, όταν δεν σέβεσαι στον άλλον το δικαίωμα να μην έχει την ίδια άποψη με εσένα; Αυτοακυρώνεσαι

      Διαγραφή
  9. Πλακωσανε οι διαδικτυακοι "ρουβικωνες" με το καλημερα στο ιστολογιο!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ΓΜ. Άρχισαν οί κατευθυνόμενες στρατευμένες επιθέσεις κατά τής πατριωτικής αυτής φωνής. Τό σκηνικό τής επίθεσης μέσω εριστικότητας εκχυδαισμού καί τελικό στόχο τήν απαξίωση. Τό έχω ξαναζήσει σέ κάποιο άλλο πατριωτικό ιστολόγιο πρίν λίγα χρόνια. Όπου κάποιος τάχατες Ελληνάρας χτυπούσε μετά μανίας τίς ορθόδοξες πατριωτικές θέσεις εκείνου του ιστολογίου . Ενας δήθεν ανοιχτόμυαλος ευρωπαιστης αθυρόστομος καί κριτής τών πάντων επί παντός επιστητού.... [Σχολίαζε όλες τίς αναρτήσεις σέ εικοσιτετράωρη βάση ελληνοσουηδός Στό τέλος τό έπιαζε δωδεκαθειστής αντιρρησίας [Indymedia γιά νά καταλάβεις]. Λεκτικά μέ είχε στοχοποιήσει καί εμένα. Οί συνομιλητές δώσαμε μεγάλο αγώνα γιά νά τόν απομωνόσουμε .Καί νά διασώσουμε τό κύρος τού ιστολογίου. Τό οποίο είναι ακόμα ενεργό. Πάνος

      Διαγραφή
  10. Απο μου αρχιζουν τα ονοματα της συμμοριας
    Μουμτζης
    Μουρουτης
    Μητσοτακης
    Μιχαλολιακος....
    Και πρωην αριστερος ο κυριος
    Νυν τι???
    Λιμπεραλ.......
    Συγχαρητηρια ξεπουλημενε παρα-νομικε
    Εσυ συγχρονε ταγματασφαλΗτη....
    Ποσα αργυρια παει το μαλι για τις υπηρεσιες σου,ΠΟΣΑ?
    Εσυ που ξερεις,ποιος διαχειριζεται τα λεφτα του μητσοτακη?
    απο μου κι αυτος......
    Αυτα τα κλοπιμαια σε πληρωνουνε φασιστιφιλελε
    εσενα κι ολους τους αλλους σαν κι εσενα....
    τα χιλιαδες βαφτιστηρια.....λιγουρη....
    Εισαι ΦΑΣΙΣΤΑΣ του γλυκου νερου.
    Ο φασιστας λογω ηλιθιοτητας δεν υποχωρει,δεν φευγει,
    στα δυσκολα κρυβεται....σε κανα πασοκ νδ αστυνομια οπου να ναι....
    Οταν ερθει ομως η ωρα τοτε ο λαος τους ξετρυπωνει και τους εξηγει τα ανεξηγητα....
    Μεχρι τοτε γεια χαρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να υποθέσω πως εσύ δεν είσαι φασίστας και είσαι ο λαός; Ωραίο ανέκδοτο

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]