Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Παπακωνσταντίνου έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί...

  • Αποτέλεσε τον ιδιαίτερο "κρίκο" των εξελίξεων που οδήγησαν την χώρα από την κατάσταση κρίσης στην κατάσταση της δανειακής κρίσης...
Χωρίς κανένα ενδοιασμό δέχομαι τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή. Κατά την άποψη μου περιορίστηκε, κακώς, στη διαχειριστική λογική και στην επικοινωνιακή πολιτική, αντί των μεγάλων τομών και μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε με τις αναφορές στην επανίδρυση. Στις εκλογές σωστά ο Ελληνικός λαός απέδωσε με την ψήφο του τις ευθύνες. Την κυβέρνηση ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ με υποσχέσεις που αποδείχτηκαν γρήγορα αντιπολιτευτικές πρακτικές με στόχο την εξουσία. Το αντιπαρέρχομαι όμως για να μπω στην ουσία.
Αν ένας υπουργός έπρεπε να είχε ήδη καρατομηθεί είναι ο κ. Παπακωνσταντίνου. Και για τον λόγο που ο κ. Σαμαράς μίλησε στη βουλή περί Τιτανικού και άλλων… αλλά και για έναν άλλο λόγο πιο σοβαρό, που υπήρξε καταλύτης στην επιδείνωση της κρίσης. Και για τον οποίο απάντηση δεν υπήρξε, αλλά ούτε η ΝΔ το εξειδίκευσε για να καταλάβει ο κόσμος.
Η αξιωματική αντιπολίτευση εντοπίζει το πρόβλημα στο ότι η κυβέρνηση μετέτρεψε την κρίση σε κρίση δανεισμού. Έχει δίκαιο. Πως έγινε όμως αυτό και τι ευθύνες έχει ο κ. Παπακωνσταντίνου; Για όσους δεν γνωρίζουν ο ΟΔΔΗΧ ( Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρήματος ) που τελεί υπό την εποπτεία του υπουργού, την περίοδο που τα επιτόκια ήταν χαμηλά δεν βγήκε στις αγορές για δάνειο. Και η ευκαιρία χάθηκε.
Δύο τινά συνέβησαν: Ή ο ΟΔΔΗΧ προέβλεψε λάθος ότι θα μπορούσε να δανειστεί αργότερα πιο φθηνά!.. ή εξ΄αρχής είχε δρομολογηθεί η προσφυγή στο ΔΝΤ. Ότι από τα δύο να ισχύει ο κ. Παπακωνσταντίνου έπρεπε να παραιτηθεί.
Και σαν να μην έφτανε η... υποψία, έγιναν και οι αποκαλυπτικές οι δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη στη ΝΕΤ που αποτέλεσαν πραγματική πολιτική βόμβα!
Τί είπε ο κύριος Σαχινίδης;
"Οταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", είπε και χαρακτήρισε το ΔΝΤ ως "πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά"! Αυτό που καταλαβαίνει ο κοινός νους από τις υφυπουργικές δηλώσεις είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, αμέσως μόλις ανέλαβε, διαμόρφωσε την άποψη ότι πρέπει να μας οδηγήσει στο ΔΝΤ και ότι απλώς επειδή τα χρήματα του ΔΝΤ δεν επαρκούσαν, προσπάθησε να βάλει και την ΕΕ να "τσοντάρει".
Πικρές αλήθειες... και ο Παπακωνσταντίνου παραμένει ακόμη στη θέση του... Καληνύχτα Ελλάδα. Ένα ΔΝΤ πρωινό σε περιμένει για να σε οδηγήσει στην Οδύσσεια κάποιου, που ξεχνά να σου πει πως τιμωρείται από τους "θεούς" για μία μεγάλη απάτη...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]