Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπαϊράκι αυτοδυναμίας στην Θράκη από τους "αντιπροσώπους" της Άγκυρας

  • Οι αυτοαποκαλούμενοι τουρκο-μουσουλμάνοι ελπίζουν να αποκομίσουν οφέλη βλέποντας την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να παραπαίει
  • Προκλητικό δημοσίευμα τουρκόφωνης εφημερίδας αμφισβητεί ανοιχτά το ελληνικό έθνος!
  • Επιδιώκουν ανεξάρτητες λίστες στις επικείμενες δημοτικές εκλογές
Ταράζει την ηρεμία στην Θράκη Προκλητικό δημοσίευμα της τουρκόφωνης ΜΙΛΛΕΤ Ξάνθης (25-02-2010) το οποίο αμφισβητεί και την ιστορικότητα της παρουσίας του ελληνικού έθνους. Αλήθεια δεν υπάρχει κανένας εισαγγελέας να διαβάσει την επίμαχη μετάφραση;
Την καταχωρούμε στα ελληνικά για να δει κανείς πως σκέφτεται το άλλο μισό του πληθυσμού και πως κατευθύνεται να εκφραστεί πολιτικά.
Ο εκδότης της εφημερίδας ως νεόκοπος ιστορικός, αμφισβητεί λίγο ή πολύ τις ιστορικές καταβολές των Ελλήνων, λέγοντας ότι αυτοί που ζούσαν στην Πελοπόννησο δεν ήξεραν σε πιο έθνος ανήκουν.
Έχει ενδιαφέρον να διαβάσετε αυτό το αριστούργημα γραφής που όμως διακινείται και μέσω ιντερνέτ και στο οποίο δεν βγαίνει να απαντήσει κανείς. Το πλήρες κείμενο σε μετάφραση.
«Η ιστορία είναι για να παίρνουμε μαθήματα»
«Λέµε ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ που παραβλέπουν τους δεκάδες χιλιάδες Τούρκους της Δυτικής Θράκης, λέμε ΝΑΙ στις ανεξάρτητες λίστες»
Γράφει ο εκδότης της Μιλλέτ, Τζεγκίζ Ομέρ

Σύμφωνα με τους ιστορικούς της Δύσης, που άφησαν όνομα ως αυθεντίες στον χώρο της ιστορίας, όταν οι Χριστιανικές χώρες της Δύσης απέκοψαν την Ελλάδα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και την ανεξαρτητοποίησαν, τα 700.000 άτομα που ζούσαν στην Πελοπόννησο δεν ήξεραν σε ποιο έθνος ανήκουν. Οι χώρες της Ευρώπης χρησιμοποίησαν κατά της Οθωμανική; Αυτοκρατορία; αυτή την μάζα των ανθρώπων που ήταν ένα μείγμα ατόμων από διάφορες εθνικότητες που μιλούσαν Ελληνικά και στην πλειοψηφία τους ασχολούνταν με το επάγγελμα του βοσκού και τους είπαν «είστε οι γενιές των Αρχαίων Ελλήνων». Εξάλλου, στην 441 η σελίδα του βιβλίου «Ιστορία των Πολιτισμών», του Charles Seignobos, γράφει: «Εμφάνισαν πάλι, για πολιτικούς σκοπούς εναντίον των Οθωμανών το έθνος των Ελλήνων το οποίο είχε εξαφανιστεί εντελώς τον μεσαίωνα».
Ο A.j. Toynbee ισχυρίζεται ανοιχτά πως η ιδέα περί Αρχαίων Ελλήνων είναι ένα ψέμα που είπαν οι ιμπεριαλιστικέ; και αποικιοκρατικέ; Ευρωπαϊκέ; χώρες, οι οποίες επιθυμούσαν να κατακτήσουν την Μεσόγειο. Έτσι δόθηκε η συνείδηση των Αρχαίων Ελλήνων σε αυτήν την κοινωνία, η οποία ήταν ένα μείγμα από Βουλγάρους, Σκύθους, Χούνους, Αβάρους, Κουμάνους, Πετσενέκους, Σλάβους, Αζέρους, Αλβανούς, Τουρκμένους, Τατάρους και Ιλλυρίους, για να δοθεί ένα τέλος στην κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Μεσόγειο και επιταχύνθηκε η καταστροφή της παίρνοντας την Πελοπόννησο από τα χέρια της.
Τώρα όλοι είναι περίεργοι να μάθουν γιατί γράφω όλα αυτά. Σκοπός μου είναι να σας κινήσω την περιέργεια, να τραβήξω την προσοχή σας σε μια πληγή μας που ματώνει.
Ξέρω ότι οι παραπάνω πληροφορίες, που βασίζονται σε έγκυρε; πηγές, σχετικά με την ίδρυση της Ελλάδας θα προκαλέσουν την αντίδραση των Ελλήνων πολιτών μας. Σαν να ακούω να λένε: «Η φυλή των Ελλήνων δεν έχει εξαφανιστεί, εμείς αποτελούμε την συνέχεια τους, ο Toynbee λέει ψέματα». Μπορεί να πουν και το εξής: «Δεν έχει σημασία από ποια φυλή και από ποιο αίμα προέρχονται οι άνθρωποι αλλά το σημαντικό είναι το τι αισθάνονται, το πώς αυτοπροσδιορίζονται, δηλαδή τα πολιτισμικά τους γονίδια. Αν λέμε ότι είμαστε Έλληνες, τότε είμαστε Έλληνες. Τελεία και παύλα ... »
Από τότε που αφεθήκαμε ως μειονότητα, εκείνο που προσπαθούμε να εξηγήσουμε στους πολίτες μας που πιστεύουν ότι έχουν Ελληνικέ; ρίζες, είναι αυτό άλλωστε, η «πικρή» αλήθεια για την οποία αντιστέκονται για να μην την καταλάβουν.
Μετέφερα τις παραπάνω πληροφορίες για να περιγράψω το πώς είναι να αγνοείς και να αρνείσαι την εθνική ταυτότητα και την καταγωγή των ανθρώπων. Οι πολίτες μας που έχουν Ελληνική καταγωγή γίνονται έξαλλοι ακόμα κι όταν εμείς μεταφέρουμε τις αλήθειες που έχει αποκαλύψει η επιστήμη της ιστορίας χωρίς να αρνούμαστε την ταυτότητά τους. Τότε τι να πούμε εμείς ως μειονότητα; Εδώ και 50 χρόνια αρνούνται την εθνική μας ταυτότητα στη χώρα αυτή. Είναι αδύνατον να περιγράψουμε αυτή την καταπίεση και τον πόνο που προκαλεί.
Εκείνοι που με το ζόρι προσπαθούν να μας κάνουν να αποδεχτούμε τους ισχυρισμούς περί «Ελλήνων Μουσουλμάνων» ή «Μουσουλμανική; Μειονότητας», προσφεύγουν στις ιστορικές πηγές τις οποίες κατά πλειοψηφία τις έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι. Μας καταπιέζουν με σαχλαμάρες, όπως ότι είμαστε απόγονοι του Μ. Αλέξανδρου, ότι είμαστε Έλληνες που έχουν εκτουρκισθεί/εξισλαμισθεί με το ζόρι. Ακόμα και έτσι να έχουν τα πράγματα, αν εμείς αισθανόμαστε Τούρκοι και ζούµε ως Τούρκοι, λέµε ότι είµαστε Τούρκοι, τότε φίλε είµαστε Τούρκοι, τελεία και παύλα ...
Δηλαδή, το θέµα δεν είναι τι είσαι αλλά πώς νιώθεις, τι αισθάνεσαι ότι είσαι.
Όταν µιλάµε για αυτούς αυτό ισχύει. Γιατί όµως όταν µιλάµε για µας δεν ισχύει το
ίδιο;
Οι αρµόδιοι πρέπει να δώσουν σηµασία σε αυτό το σηµείο ...
Εγώ δεν νοµίζω ότι οι αρµόδιοι κάνουν µια τέτοια προσπάθεια διότι δεν παίρνουν στα σοβαρά υπόψη τους τα προβλήµατα και τις απαιτήσεις της Μειονότητας. Αυτό γίνεται αντιληπτό από το γεγονός ότι δεν δίνουν άδεια στην ΤΕΞ η οποία έχει δικαιωθεί στο ΕΔΑΔ. Υπάρχουν και δηλώσεις µε τις οποίες αφήνεται να εννοηθεί ότι δεν αναγνωρίζουν το ΕΔΑΔ.
Το κράτος συνεχίζει να αρνείται την εθνική ταυτότητα της µειονότητάς µας.
Συνεχίζουν να µεγαλώνουν τα µειονοτικά προβλήµατα και δεν βλέπουµε κάποιες ενδείξεις για την επίλυση τους. Σύµφωνα µε πληροφορίες που έχουµε, και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει την τάση να ακολουθήσει τον δρόµο της ΝΔ, όσον αφορά την Μειονοτική πολιτική.
Στην περίπτωση αυτή είναι φανερό αυτό που θα κάνουµε ως µειονότητα: Θα στείλουµε το ΠΑΣΟΚ από εκεί που έχει έρθει, µε άλλα λόγια θα του δώσουµε τα παπούτσια στο χέρι. Οι επόµενες δηµοτικές εκλογές είναι µια µεγάλη ευκαιρία. Πρέπει να ξεκινήσουµε από τώρα τις εργασίες µας ως Μειονότητα, να οργανωθούµε καλά και να δηµιουργήσουµε Ανεξάρτητες Λίστες σε όλη τη Δυτική Θράκη.
Όχι µόνο στην Ξάνθη αλλά και στην Κοµοτηνή είναι αναπόφευκτη πλέον η δηµιουργία ανεξάρτητων λιστών στις δηµοτικές εκλογές. Έχουµε και την κατάλληλη υποδοµή. Η Ανεξάρτητη Λίστα που είχε δηµιουργηθεί στην Ξάνθη είναι µεγάλη εµπειρία για την Μειονότητα. Με τις απαραίτητες εργασίες µπορούν να καλυφθούν πολύ εύκολα οι ελλείψεις και µπορούµε ως Μειονότητα ακόµα µια φορά να γράψουµε ιστορία. Δε µιλάω για κάτι που δε µπορούµε να κάνουµε. Στις βουλευτικές εκλογές γράψαµε ιστορία σπάζοντας ρεκόρ σε αριθµό ψήφων.
Λέµε ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ που παραβλέπουν τους δεκάδες χιλιάδες Τούρκους της Δυτικής Θράκης, που εκτιµούν τους 10 ελληνοποµάκους, που πιέζουν για ελληνοποµακική ταυτότητα και αποσκοπούν στην εξαφάνιση της Τουρκικής εθνικής ταυτότητας µε ύπουλα Μειονοτικά Εκπαιδευτικά προγράµµατα. Λέµε ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΛΙΣΤΕΣ.
Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Προς τον ανιστορητο εκδοτη,

    του συνιστω να διαβασει την ανθρωπολογικη ερευνα των Δρ Αρη Πουλιανου και Δρ Μανωλη Παπαγρηγορακη,ετσι ωστε να διαπιστωσει το μεγεθος της ηλιθιοτητας του!
    Επιπλεον το τι αναφερει
    ο Τσεχος παλαιοανθρωπολογος Ζελινεκ,
    ο Γαλλος ανθωπολογος Ανρι Βαλλουα,
    ο Τζουφριντα Ρουτζερι,
    ο Σερζι
    ο Ουγγρος ανθρωπολογος Κισελυ,
    ο Γαλλος ανθρωπολογος E.Pittard,κ.α

    Επιπλεον σχηματιζουν ολοι οι ανθελληνες-μισελληνες λανθασμενη ιδεα για την ανθρωπολογικη σημασια των κατακτησεων.
    Ο Γαλλος ανθρωπολογος E.Pittard αναφερει
    "Τα πορισματα της ανθρωπογεωγραφιας και της ανθρωπολογιας ,καθως και τα συμπερασματα και απο αυτες τις τελευταιες επιδρομες,διδασκουν παντα οτι τα ξενα φυλα συγκριτικα με τους εντοπιους αποτελουσαν μειοψηφια.
    Οι εχθρικες εισβολες ,κυριως σ'αυτες τις μακρινες εποχες και σ'αυτους τους τοπους, οπου οι δρομοι συγκοινωνιας με δυσκολια εξασφαλιζαν τα μετοπισθεν,πραγματοποιηθηκαν με μικρα σωματα στρατου!Ο μικρος τους μαλιστα αριθμοςεξασφαλιζε τις γρηγορες μετακινησεις τους ,δηλ. τις επιτυχιες τους.Η καταληψη μιας χωρας ειχε περισσοτερο τον χαρακτηρα διοικητικης επιβολης παρα εθνικης επικαλυψης.Οι σκλαβωμενοι πληθυσμοι εμεναν επι τοπου και δεχονταν τους νομους των νικητων και ετσι δεν υπηρχε περιπτωση να μεταβληθουν πολυ τα ανθρωπολογικα χαρακτηριστικα της κατακτημενης περιοχης!"

    Περα απο αυτο ο αρχαιολογος καθηγητης Θεοχαρης στο συγγραμμα του "Νεοελληνικος πολιτισμος" αναφερει οτι
    "ο βασικος πληθυσμος δεν φαινεται να αλλαξε ουσιαστικα στην Ελλαδα ουσιαστικα απο την τελικη παλαιολιθικη και περα,απο τοτε δηλ. που ειναι οπωσδηποτε δυνατη σημερα η αρχαιολογικη τεκμηριωση καποιας συνεχειας στην πολιτισμικη πορεια".
    Οσο για τους Σλαβους και την Πελοποννησο πρεπει να γνωριζουν οι ανιστορητοι ανθελληνες οτι οταν οι Βυζαντινοι ιστορικοι αναφερουν επιδρομες Σλαβων στην Ελλαδα,δεν εννοειται η σημερινη Ελλαδα,αλλα ολοκληρα τα Βαλκανια!!
    Η Βαλκανικη Χερσονησος ηταν Ελληνικη διοικηση και ονομαζοταν "Θεμα Ελλαδας".Οι Σλαβοι κατελαβαν ολη την "Ελλαδα" και εφτασαν μεχρι την Αγχιαλο ,οπου και σταματησαν.Η Αγχιαλος ηταν πολη μεσαιωνικη ,η οποια περιλαμβανεται στην επικρατεια της Βουλγαριας.Επομενως δεν κατελαβαν οι Σλαβοι την σημερινη Ελλαδα,σταματησαν στην περιοχη της σημερινης Βουλγαριας.Οι Σλαβοι δεν μπορουσαν να κατεβουν χαμηλοτερα διοτι δεν μπορουσαν να αντιμετωπισουν συγκροτημενο βυζαντινο στρατο,οντες ατακτοι!!Τον 8ο αι. αρχιζει μια οντως σλαβικη διεισδυση μεχρι και την Πελοποννησο ,πλην ομως αυτη ειναι ειρηνικη!Η αποσταση μεταξυ επιδρομης και μονιμης εγκαταστασης ειναι χαωδης!!!
    Εναντιον των επιδρομεων οι Ελληνες ΠΑΝΤΑ αντιστεκονταν!!
    Θα μπορουσα να συνεχισω,αλλα σταματω εδω!
    Δεν τελειωνω ομως εδω!
    Η συνεχεια για του Πομακους ειναι και η πιο σημαντικη και για αυτο χρειαζεται οχι απλως σχολιο,αλλα αρθρο!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]