Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με απειλές και με ταξίματα έψαχναν για ψήφους στη Θράκη οι υποψήφιοι της Άγκυρας!

Η «τουρκάλα» Αϊσέλ Ζεϊμπέκ

έταζε λεφτά για να την ψηφίσουν…!


Αλά Τούρκα, με απειλές και ταξίματα, με μπαξίσια και υπονοούμενα, κύλησαν οι τελευταίες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Θράκης.
Οι φήμες άρχισαν να γίνονται φωνές που διαλαλούν πλέον τον «τουρκικό δάκτυλο» που υπήρξε και που επιβεβαιώθηκε πλήρως μετά και από τις τελευταίες καταγγελίες των ίδιων των μουσουλμάνων της ακριτικής Θράκης.
Η αναφορά δεν γίνεται για τους μεταφερόμενους ψηφοφόρους εκ Τουρκίας, οι οποίοι αποπειράθηκαν -αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν- να αλλοιώσουν την βούληση των κατοίκων της Θράκης. Η ό,ποια στατιστική εκμετάλλευση σχεδιάστηκε από το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, επέστρεψε άκαρπη στον «ατζαμή» (όπως κοροϊδευτικά τον χαρακτηρίζουν πλέον οι μουσουλμάνοι της Θράκης) τούρκο πρόξενο-πράκτορα Μουσταφά Σαρνίτς.
Κι ενώ η «μπόρα» των εκλογών πέρασε, ήρθε η ώρα να φανερωθούν οι πιέσεις που έγιναν στα ορεινά χωριά (κυρίως στο νομό Ξάνθης) και προς τους γηγενείς Έλληνες Πομάκους κατοίκους της περιοχής. Πρωταγωνίστρια, σε ένα από τα «επεισόδια» εξαγοράς και ταυτόχρονου εκφοβισμού των ψηφοφόρων, ήταν η Ζεϊμπέκ Αϊσέλ, η οποία φέρεται σε μία επίσκεψή της στη Σμίνθη της Ξάνθης, δύο ημέρες πριν τις εκλογές. Η στάση –και ουσιαστική αντίδραση των Πομάκων- ήταν η απόλυτη ψυχρολουσία για την «τουρκάλα» υποψήφια της Νέας Δηξμοκρατίας, η οποία συνάντησε μεγάλη απροθυμία στο να ακουστεί από τους ελάχιστους που μαζεύτηκαν στο καφενείο του χωριού, για να πιούνε τον καφέ τους. Μάλιστα, η προτροπή ενός Πομάκου «μίλα Ελληνικά και όχι Τούρκικα», διέλυσε κυριολεκτικά την ψυχολογία της νεαρής υποψήφιας Ζεϊμπέκ Αϊσέλ, γνωστής για την πολεμική κατά της Πομακικής ταυτότητας (αν και η ίδια είναι Πομάκα, που κατάγεται από το Πομακικό κεφαλοχώρι του Εχίνου στην ορεινή Ξάνθη).
Μετά την περιπαικτική προτροπή να μιλήσει στα Ελληνικά, η Ζεϊμπέκ μιλώντας στα Ελληνικά και απευθυνόμενη προς τους παρευρισκόμενους, δεν δίστασε να μιλήσει απειλητικά λέγοντας: «Εντάξει, εγώ θα μιλήσω Ελληνικά, αλλά ξέρω γιατί δεν μιλάτε Τούρκικα και αυτό θα τακτοποιηθεί…»!!! Και σαφέστατα πρέπει να τακτοποιηθεί και θα πρέπει να επέμβει εισαγγελέας για να ζητήσει από την «τουρκάλα» Ζεϊμπέκ να προσδιορίσει τι ακριβώς εννοούσε με τα λεγόμενά της, πως δηλαδή θα τακτοποιηθεί το να αλλάξουν γλώσσα επικοινωνίας οι Πομάκοι της Θράκης. Οφείλει, άλλωστε η κυρία Ζεϊμπέκ, στα πλαίσια της δημοκρατίας που την δέχτηκε και που την ανέχεται, να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς εννοούσε λέγοντας πως «θα τακτοποιηθεί…».
Οι παρευρισκόμενοι Πομάκοι όμως, που δεν ιδρώνει εύκολα το αφτί τους, συνέχισαν να κάνουν πλάκα μαζί της και δεν άργησαν να της φωνάξουν «δεν θέλουμε λόγια, λεφτά θέλουμε». Και η απάντηση της υποψήφιας με τη Νέα Δημοκρατία «τουρκάλας» Ζεϊμπέκ Αϊσέλ, ήταν πέρα από τα όρια, τα οποία η δημοκρατία ορίζει…! «Λεφτά υπάρχουν πολλά, ψηφίστε με και θα δείτε», αντέτεινε η υποψήφια, χωρίς να υπολογίζει το βάρος των λεγομένων της τόσο απέναντι στο πολίτευμα της χώρας, όσο και απέναντι σε ανθρώπους που τους ζήτησε ανοιχτά την ψήφο για να τους το ανταποδώσει με χρήματα!!! Το θέμα όμως είναι: τίνος είναι αυτά τα χρήματα που έταξε η κυρία Ζεϊμπέκ; Ποιος διαθέτει «πολλά λεφτά» για να στηρίξει την κυρία αυτή; Πού βρίσκονται, αλήθεια αυτά τα χρήματα; Μήπως στην τράπεζα Ziraat (γνωστό παραμάγαζο της ΜΙΤ αλλά και του στρατιωτικού κατεστημένου της Τουρκίας), όπου έχουν καταθέσει τα χρήματά τους (χωρίς την παραμικρή ασφάλεια) αρκετοί μουσουλμάνοι της Θράκης;
«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη», ήταν η ατάκα γνωστής ταινίας του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά το θέατρο του παραλόγου και της αδιαντροπιάς που παίχτηκε προεκλογικά στη Θράκη, έχει αρχίσει πλέον να γίνεται γνωστό και πολύ φοβούμαι πως ουκ ολίγοι θα βρεθούν στην δύσκολη θέση να προσπαθούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα εάν τολμήσει να παρέμβει το ελληνικό κράτος και η ελληνική δικαιοσύνη… «Πού τα βρήκες τα λεφτά Ζεϊμπέκ;» αναρωτιούνται εύλογα ακόμη όσοι την άκουσαν, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβαν να την ρωτήσουν, επειδή βιαστικότατα η υποψήφια μάζεψε την πραμάτεια της, την φόρτωσαν κάποιοι σε ένα αμάξι και ποτέ δεν γύρισε να αντικρύσει τους Πομάκους της Σμίνθης…Τόσο ήταν το ενδιαφέρον της, που τελείωσε μαζί με τις εκλογές!!! Ενδιαφέρον με ημερομηνία λήξης… Και το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, τόσο οι μουσουλμάνοι όσο και οι χριστιανοί κάτοικοι της Θράκης, οι οποίοι βλέπουν πλέον τους ενδιαφερόμενους (Αθήνα και Άγκυρα) να προσέρχονται μόνο προεκλογικά και να εξαφανίζονται ως δια μαγείας μετεκλογικά. Αν και οι πράκτορες της Άγκυρας συνεχίζουν άοκνοι (παρά τις συνεχείς τους αποτυχίες) τις προσπάθειές τους για τον εκτουρκισμό της περιοχής.
Είναι πολύ δύσκολη η πολιτική κυρία Ζεϊμπέκ, που ξέρεις να αγωνίζεσαι για τα δικαιώματά σου (ως ανιθαγενής) και να χτυπιέσαι για την τουρκική σου καταγωγή. Μπορείς κάλλιστα να χτυπάς και το κεφάλι σου στους τοίχους για να πείσεις για τον τουρκισμό σου, αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να εκτουρκίσεις (με απειλές ή με τα χρήματα) κανέναν Έλληνα πολίτη…
Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. εδώ ο Παρατηρητής της Θράκης μιλάει για μειονότητες η Αϊσέ δεν θα έκανε τέτοια προπαγάνδα?

    ...βέβαια...ας είναι καλά οι μπλε που την περιέθαλψαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γκιουζέλ Αϊσέλ Ζεϊμπεκλού, γιοκ λουκούμ ραχάτ γιουνάν βουλή. Αϊ συχτίρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]