Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποκλειστικό έλεγχο στο μισό Αιγαίο θέλει η Άγκυρα

Έλληνες επιτελείς εισηγούνται άμεση προώθηση αντιαεροπορικών συστημάτων στα ακριτικά νησιά μας

Την προώθηση κινητών αντιαεροπορικών συστημάτων σε επιλεγμένα σημεία του Αιγαίου, όπου η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, έχουν εισηγηθεί κάποιοι «σκληροί» επιτελείς του Πενταγώνου.
Η εισήγηση προβλέπει τον «εγκλωβισμό» τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, όχι φυσικά με στόχο την κατάρριψη, αλλά με στόχο την αποστολή ενός σαφούς μηνύματος προς την Άγκυρα ότι και η Ελλάδα μπορεί να αναβαθμίσει την στρατιωτική της παρουσία στο Αιγαίο.
Αν και σταθερή θέση, τόσο του υπουργείου Εξωτερικών όσο και του Πενταγώνου, είναι ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δοθεί αφορμή στην Άγκυρα να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο, οδηγώντας σε κρίση, υπήρξαν σκέψεις αξιωματικών για προώθηση ρωσικών αντιαεροπορικών TOR και OSA του Στρατού Ξηράς, τα οποία μπορούν να «εγκλωβίσουν» τα μαχητικά των Τούρκων.
Η βασική ένσταση που υπάρχει από αξιωματικούς είναι ότι ο εγκλωβισμός αεροσκάφους από ραντάρ αντιαεροπορικού χαρακτηρίζεται εχθρική ενέργεια. Επιχείρημα που φυσικά εξουδετερώνεται από την επιμονή των Τούρκων να πετάνε με οπλισμένα αεροσκάφη χαμηλά, πάνω από κατοικημένα Ελληνικά νησιά.
Η πρόταση είχε να κάνει με την τεράστια καταπόνηση που έχουν υποστεί οι πιλότοι και τα αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες. Μόνο το τελευταίο 10ήμερο, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν 100 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη!
Νευρικότητα και ανησυχία
Οι σχετικές εισηγήσεις έχουν κρατηθεί κλεισμένες στα συρτάρια της στρατιωτικής ιεραρχίας, χωρίς όμως να έχουν απορριφθεί. Σχετικά πρόσφατα, μάλιστα, είχε υπάρξει εγκλωβισμός ενός «αγνώστου ίχνους» από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.
Στο Πεντάγωνο αλλά και στους κρίσιμους στρατιωτικούς σχηματισμούς επικρατεί ένα εκρηκτικό μίγμα ανησυχίας και νευρικότητας, το οποίο προκαλείται από την πρωτοφανή πολυμέτωπη τουρκική επίθεση που βιώνουμε κατά το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο. Τόσο μέσω του ΝΑΤΟ και της στρατιωτικής διπλωματίας, όσο και σε καθαρά στρατιωτικό επίπεδο, η Άγκυρα εκδηλώνει απίστευτη κινητικότητα:
Εντός της Συμμαχίας η Άγκυρα ζητά τον έλεγχο του μισού Αιγαίου! Η Τουρκία μάλιστα παρουσίασε έναν χάρτη στο ΝΑΤΟ (τον οποίο εξασφάλισε και δημοσίευσε η εφημερίδα Real News) κατά τη διάρκεια των συσκέψεων για τη νέα δομή και τις περιοχές του Αιγαίου που θα πρέπει να ελέγχουν τα Ελληνικά και τα τουρκικά ραντάρ!!!
Όπως προκύπτει από τον χάρτη, οι Τούρκοι έχουν χαράξει «κόκκινες γραμμές» έως το μέσον του Αιγαίου,, έχοντας τη σιωπηρή συμπαράσταση του Αμερικανού διοικητή του στρατηγείου στη Σμύρνη.
Εκτός από την «εισβολή» 100 μαχητικών στο Αιγαίο μέσα σε δέκα μόλις ημέρες, η Άγκυρα προκαλεί συνεχή επεισόδια στην θαλάσσια περιοχή των Δωδεκανήσων, χρησιμοποιώντας όχι πολεμικά σκάφη ή σκάφη της ακτοφυλακής, αλλά… κότερα και θαλαμηγούς!
Τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις τέτοιων σκαφών, που ανέφεραν βλάβη στη συχνότητα κινδύνου εντός χωρικών υδάτων, αρνήθηκαν Ελληνική συνδρομή, είτε υποστηρίζοντας ότι βρίσκονται σε τουρκικά ύδατα είτε αρνούμενοι να απαντήσουν σε κλήσεις σκαφών του Λιμενικού Σώματος. Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε κοντά στις ακτές της Κω, όταν τουρκικό κότερο που είχε αποπλεύσει από την Αλικαρνασσό, ανέφερε τεχνική βλάβη, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε Ελληνική βοήθεια. Πολύ κοντά στην περιοχή του συμβάντος έπλεε η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Ορμή», η οποία παρέμεινε εκεί μέχρι την απομάκρυνση του τουρκικού σκάφους.
Η Άγκυρα προκαλεί επίσης με την αποστολή είτε φωτογραφικών αεροσκαφών πάνω από το Φαρμακονήσι, είτε με την αποστολή φουσκωτών σκαφών κοντά σε Ελληνικά νησιά στα οποία υπάρχουν στρατιωτικές φρουρές. Και στις δύο περιπτώσεις οι Τούρκοι… ελέγχουν την πιθανή ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων, παίζοντας με τα νεύρα των επιτελών του Πενταγώνου…
Όμως, η νευρικότητα των ένστολων δεν προκαλείται μόνο από την τουρκική συμπεριφορά...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. TI ALLO THELETE AKOMA GIA NA ANTILIFTHITE OTI O EPOMENOS STOXOS META TIN KYPRO EINAI TO AIGAIO,KE BEBEA THA PANE,TOYLACHISTON ELACHISTOPOIEISTE TIS APWLEIES TWN ARITHWN TON NHSIWN POY THA PESOYN STA XERIA TOYS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καί μία απορία: ακόμα στό πεντάγωνο διστάζουν νά εγκαταστήσουν καί νά ενεργοποιήσουν αντιαεροπορικά συστήματ του ΕΣ στά νησιά; πότε περιμένουν; όταν οί Μογκόλοι θά καταλάβουν όπως φαίνεται κανένα ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ νά έχουν νομιμοποιήσει τίς απαιτήσεις τους καί τούς σχεδιασμούς τους; ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΩΝ... ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΛΕΟΝ. ΟΊ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΨΟΓΟΥ ΣΤΑΣΕΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΘΕΛΗΤΑ ΙΣΩΣ ΒΟΗΘΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΗ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. Δηλαδή τί περιμένουν τήν ευλογία καί τήν άδεια τής ντόρας καί τού ανθρώπου της τού βαρύμαγκα στό ΥΠΕΘΑ.... ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟΥ ΔΗΛΑΔΗ; Καί μιά απορία γιατί η ΠΑ καταπονεί τά αεροσκάφη της σέ άσφαιρες αναχαιτίσεις δωρεάν κατ ουσίαν εκπαίδευσης των τούρκων μέ εικονικές αερομαχίε;ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑ. ΝΑ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΟ ΠΕΡΛ ΧΑΜΠΟΡ...ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΝΤΟΡΑ ΒΑΡΥΜΑΓΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ .... ΠΑΠΑΛΑ ΣΑΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑ ΦΟΥΡΝΟΙ ΑΓΑΘΟΝΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ.....ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΕΣΕΙΣ ΠΑΤΕ....... [ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ] ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ: ΤΑ S300.ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΑ; ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ . ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΛΗ ΟΧΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ Η ΣΥΓΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ. ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ LANGLEY (ΣΥΡΙΖΑ ΚΛΠ)ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.ΤΟ 1974 ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΔΩ ΕΛΕΓΑΝ-ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]