Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία απέλασε Ουκρανό διπλωμάτη, αλλά η Μπακογιάννη κρατάει ακόμη τον Σαρνίτς!

Διαπίστωσαν αντιρωσικές δραστηριότητες

Αλήθεια, ο κ. Σαρνίτς κινείται φιλελληνικά;

Μετά και από τις τελευταίες αποκαλύψεις για την σύλληψη μουσουλμάνου πράκτορα της ΜΙΤ, κατοίκου της Θράκης, που κινούνταν και ενεργούσε υπέρ των συμφερόντων της Άγκυρας και τις αποκαλύψεις του για την δράση του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, η κυρία Μπακογιάννη, η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών, φαίνεται πως δεν βρίσκει τίποτε το μεμπτό στη δράση του μέχρι πρότινος επίσημου πράκτορα της ΜΙΤ, που ανέλαβε τον ρόλο του Προξένου στο Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.
Σε μία παρόμοια περίπτωση, η Ρωσία αποφάσισε την απέλαση Ουκρανού διπλωμάτη, για τον οποίο διαπιστώθηκε αντιρωσική δραστηριότητα και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί η παραμονή του στην Ρωσία.
Η απόφαση τη ρωσικής κυβέρνησης θεωρείται καθ' όλα νόμιμη και φυσιολογική και είναι αποδεκτή ακόμη και από την ίδια την Ουκρανία, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να πιέσει τους Ρώσους μετά την τελευταία τους διαμάχη που αφορούσε το φυσικό αέριο και τους ρωσικούς αγωγούς που εφοδιάζουν μεγάλο μέρος της Ευρώπης με ενέργεια.
Τον "έστειλαν αδιάβαστο"!
Την απέλαση ενός Ουκρανού διπλωμάτη διέταξε χθες η Ρωσία, σε αντίποινα, όπως υποστήριξε η Μόσχα, για την απέλαση την προηγούμενη εβδομάδα από το Κίεβο ενός Ρώσου διπλωμάτη, επιτετραμένου για το Στόλο του Ευξείνου Πόντου.
Σε ανακοινωθέν του, το ρωσικό ΥΠΕΞ τονίζει πως κάλεσε τον Ουκρανό πρεσβευτή στη Μόσχα για να του εκφράσει την ενόχλησή του για τις «σαφώς αντιρωσικές δραστηριότητες». Επίσης διέταξε έναν σύμβουλο στην ουκρανική πρεσβεία της Μόσχας να «τερματίσει άμεσα την αποστολή του».
Στο πλαίσιο της έντασης για το μέλλον του ρωσικού στόλου, ο οποίος μετά την ανεξαρτησία της Ουκρανίας είναι αναγκασμένος να ενοικιάζει τη ναυτική βάση στη Σεβαστούπολη έως τη λήξη της σχετικής συμφωνίας, το 2017, ένας Ρώσος διπλωμάτης στην Ουκρανία διατάχθηκε την περασμένη εβδομάδα να αναχωρήσει από τη χώρα.
Τι γίνεται στο Ελληνικό ΥΠΕΞ;
Σε σύγκριση με την απέλαση του Ουκρανού διπλωμάτη, ο κύριος Σαρνίτς θα έπρεπε να είχε γνωρίσει την έξοδο από την Ελλάδα σχεδόν αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής. Οι συνεχείς αναφορές του στην "μητέρα πατρίδα" στους "τούρκους της Θράκης", στον "τουρκισμό που πρέπει να διατηρηθεί" και σε άλλα φαιδρά και ανιστόρητα, που μόνο ως προκλήσεις μπορούν να χαρακτηρισθούν, είναι φράσεις που επαναλαμβάνει συχνά ο εν λόγω "διπλωμάτης", σε μία σταθερή του προσπάθεια να δημιουργήσει "πυρήνες έντασης" και αμφισβήτησης της Ελληνικότητας της Θράκης.
Οι σχέσεις του με την ΜΙΤ, της οποίας υπάλληλος - πράκτορας ήταν επίσημα μέχρι που ανέλαβε την θέση του Προξένου, σαφέστατα και δεν είναι δυνατόν να δημιουργούν κλίμα εφησυχασμού για τους σκοπούς που έχει θέσει ο κύριος Σαρνίτς. Το ζήτημα όμως είναι πως, αυτός ο πρώην πράκτορας της ΜΙΤ κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τους δικούς μας υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίοι όχι μόνο φρόντισαν να αποδεχθούν τον κύριο Σαρνίτς ως διπλωμάτη (ενώ ήταν έμμισθος πράκτορας της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ΜΙΤ), αλλά τον έχουν αφήσει να καταπατά τα δικαιώματα που του δίνει η διεθνής νομοθεσία περί διπλωματών.
Θα έχουμε άδικο λοιπόν αν ρωτήσουμε, πώς είναι δυνατόν να συνεχίσει να παραμένει στο Τουρκικό Προξενείο ο εν λόγω πράκτορας της ΜΙΤ - όψιμος διπλωμάτης της Άγκυρας; Είναι άραγε ακίνδυνο ένας άνθρωπος με το παρελθόν του κυρίου Σαρνίτς να παραμένει στη Θράκη και να "οργώνει" κυριολεκτικά τα μουσουλμανικά χωριά προσπαθώντας να θέσει τα θεμέλια μίας σχέσης υποταγής προς την Άγκυρα των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, εκμεταλλευόμενος το θρησκευτικό τους συναίσθημα;
Οι αρμόδιες υπηρεσίες (όπως και ολόκληρος ο Ελληνισμός αλλά ιδιαίτερα οι κάτοικοι της Θράκης) γνωρίζουν τις "δραστηριότητες" του κυρίου Σαρνίτς και θεωρώ βέβαιο πως έχουν κάνει και τις σχετικές εισηγήσεις, χωρίς όμως να μπορέσουν (ακόμη) να μετακινήσουν τον εμπειρότατο (από το Κόσοβο) κύριο Σαρνίτς...
Αλήθεια, γιατί συμβαίνει αυτό κυρία Μπακογιάννη; Γιατί ένας ειδικά εκπαιδευμένος πράκτορας της ΜΙΤ, που δεν ανήκει στο διπλωματικό σώμα, έγινε και συνεχίζει να γίνεται αποδεκτός ως διπλωμάτης από τη χώρα μας;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η μονη λογικη εξηγηση ειναι οτι αφηνουν τον συγκεκριμενο πρακτορα να αλωνιζει,για να εντοπισουν τους συνδεσμους του και τον τροπο επαφων του.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]