Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εν αναμονή μίας κατάρριψης που έχει αργήσει...

Είναι η τελευταία μας επιλογή;

Το ότι οι Τούρκοι και φέτος, όπως άλλωστε σχεδόν κάθε καλοκαίρι, από το 1996, είναι προκλητικοί, είναι γνωστό σε όλους. Αυτή την φορά όμως φαίνεται ότι το παράκαναν τόσο πολύ, που δημιούργησαν πρόβλημα, ακόμη και στο ανεκτικό υπουργείο Εξωτερικών της κυρίας Ντόρας, που αναγκάστηκε να... θέσει το ζήτημα στο ευρωκοινοβούλιο.
Τώρα, το τι μέλλει γενέσθαι στο ευρωκοινοβούλιο, με δεδομένη την φιλοτουρκική στάση χωρών όπως η Μ. Βρετανία αλλά και η προεδρεύουσα Σουηδία, της οποίας ο υπουργός Εξωτερικών επιχείρησε να αθωώσει την Τουρκία για τον Αττίλα, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Αυτό όμως που έχει σημασία, είναι ότι επιτέλους, στην χώρα μας, βρέθηκαν κάποιοι που μίλησαν για το δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπίσει τον εναέριο χώρο τους. Την αρχή έκανε με δήλωσή του στην Real News, ο βουλευτής ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελλόπουλος: "πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα, ακόμα κι αυτό που όλοι απεύχονται, έναν πόλεμο», ενώ πρότεινε την κατάρριψη ενός τουρκικού F16, αν κάτι τέτοιο χρειαστεί".
Ακολούθησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής, ο οποίος δήλωσε: "πρέπει να αποβάλουμε το φοβικό μας σύνδρομο. Δεύτερον, να πάψουμε να καλυπτόμεθα πίσω από την εύκολη επίκληση της σωφροσύνης, διότι, κατά την έκφραση του Θουκυδίδη, εν προκειμένω, το σώφρον (είναι) του ανάνδρου πρόσχημα... Παγκοσμίως και παλαιόθεν, η απάντηση στις περιπτώσεις αυτές είναι μία: Στα στρατιωτικά μέτρα (της Τουρκίας), ελληνικά στρατιωτικά αντίμετρα-αντίποινα" αλλά και "Η ιστορία των τουρκικών παραβιάσεων, είναι η ιστορία μιας κατάρριψης που δεν έγινε. Καιρός να γίνει. Κάλιο αργά παρά ποτέ".
Κάλυψη Καρατζαφέρη σε Βελλόπουλο
Ερωτηθείς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ για το ενδεχόμενο καταρρίψεως τουρκικού F-16 στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προκλήσεων της Τουρκίας απάντησε ως εξής: "Δεν μπορεί να είναι πρώτη προτεραιότητα της Ελλάδας η κατάρριψη ενός τουρκικού αεροσκάφους, αλλά τίποτα δεν αποκλείει να είναι η τελευταία της επιλογή, έναντι της διαρκώς κλιμακούμενης αυθάδειας των Τούρκων στο Αιγαίο", καλύπτοντας ουσιαστικά και πολιτικά τον βουλευτή του.
Είναι σημαντικό ότι σε ένα έθνος "δειλών κυβερνητών", από τα Ίμια και μετά, για πρώτη φορά βρέθηκαν πολιτικοί άνδρες, οι οποίοι δεν θέλησαν να "αποποιηθούν" κάθε μορφής βίας, να καταδικάσουν την "στρατιωτική λογική" και όλα τα συναφή, των πολιτικάντηδων.
Για πρώτη φορά πολιτικός στην Ελλάδα των τελευταίων ετών, τόλμησε να θυμίσει το δικαίωμα της χώρας μας στην αυτοάμυνα έναντι των τουρκικών προκλήσεων.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. Κατεβαστε εναν βρωμοτουρκο για να συμμαζευτουν οι θρασυδειλοι ψευτοτσαμπουκαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία ιδέα να ανανεώσουμε και τα αεροπλάνα μας! Δεν είναι τοποθετήσεις αυτές περί κατάρριψης, γιατί ενδεχομένως αυτό επιθυμούν και οι Τούρκοι. Το επόμενο βήμα θα είναι η παρουσίαση της Ελλάδας ως επιτηθέμενης χώρας και οι συνέπειες που θα υποστεί από τους "ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ" της... δες περίπτωση Σερβίας! Έτσι θα καταλήξουμε πάλι με μόνο την Πελοπόνησσο και ένα εκατομμύριο κατοίκους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν θέλεις τσαμπουκάδες χωρίς πόλεμο τοποθετείς S300 σε όλα τα νησιά και μετά επεκτείνεις τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι κι αλλιώς, απ' ό,τι έχω καταλάβει, είναι ήδη συμφωνημένο να μείνουμε μόνο με την Πελοπόννησο, διότι κανείς από τους γείτονες δεν την θέλει. Γι αυτό το λόγο, αφού μας τα έχουν ήδη πάρει και δεν το ξέρουμε, ας ρίξουμε τουλάχιστον μερικά τουρκικά αεροπλάνα, να μη νομίζουν ότι συμφωνούμε κιόλας. Και δεν καταλαβαίνω τη λογική που λέει ότι απαγορεύεται να αμυνθείς αν κάποιος κλέφτης μπει στο σπίτι σου να κάνει κατάληψη. Και ποια είναι επιτιθέμενη χώρα, αυτή που αμύνεται ή αυτή που παραβιάζει εναέριους εθνικούς χώρους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφήστε τις πλαζ,τις διακοπές,και τα ξενύχτια.
    Το αμυντικό δόγμα τις Ελλάδος πρέπει να αλλάξει, να αμυνθούμε στις σημερινές Θερμοπύλες,πιώς ξέρει μπορεί και να ξυπνήσουν οι Σπαρτιάτες πρόγονοι μας, και ως φαντάσματα με δώρια και σπαθιά να στέψουν σε οπισθοχώρηση τους βάρβαρους ξανά.
    Τώρα πως θα γλυτώσουμε το καιάδα εμείς δεν ξέρω ,μία λύση θα ήταν να τούς δωροδοκήσουμε όπως η Ζίμενς τους πολιτικούς μας.
    Άσε που μπορεί να έρθει και ο χρηστοφοράκος να πολεμήσει.
    Και μή ξεχνάμε τούς μοναχούς του Αγίου Όρους ,άκουσα η μονή Βατοπεδίου θα βοηθήσει, οι μοναχοί μας θα αφήσουν τα Ευαγγέλια και θα ακονίσουν τις σπάθες τους.
    Οι ΕΛΛΗΝΕΣ εφοπλιστές θα κάνουν δωρεά στο πολεμικό μας ναυτικό δύο φρεγάτες και δύο υποβρύχια 219 με εναερώβια λειτουργία.
    Οι ΕΛΛΗΝΕΣ δημόσιοι υπάλληλοι και μάλιστα αυτοί που δε χτυπούν κάρτα δεσμεύτηκαν να δωρίσουν στον Ελληνικό στρατό τις Ελλάδας φρουρό το 30% τον τσάπα μισθών που παίρνουν τόσα χρόνια περίπου 130.000.000.000 Δις Ευρώ.
    Οι δε ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικοί με υπουργική θητεία δεσμεύτηκαν να κρατήσουν από τις μίζες που στο φινάλε τους ανήκουν βρε αδελφέ το 1% επί του συνόλου που ισούται με 70.000.000.000 Δις Ευρώ.
    Η νίκη μας είναι σίγουρη τόσο χειροπιαστή όσο
    πραγματοποιήσιμες είναι και οι επιστροφές των χρημάτων, και η δωρεές.
    Υ.Γ.
    ζητώ ταπεινά συγνώμη εάν τα προσφέροντα είναι περισσότερα
    ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ελλάδα πρέπει να πράξει τα αυτονόητα. Προειδοποιεί την Τουρκία πως αν ξαναπαραβιάσει τα ελληνικά σύνορα, θαλάσσια ή εναέρια, τον λόγο θα έχουν τα όπλα.
    Οι ανοησίες του στιλ σιγά μην κάνουμε πόλεμο για ορισμένες βραχονησίδες και για τις παραβιάσεις δεν πρέπει να έχουν θέση σε ένα σοβαρό κράτος. Επιτέλους κάτω οι ανίκανοι κι επικίνδυνοι πολιτικοί που υιοθετούν τέτοιες θέσεις που κάθε άλλο πάρα εποικοδομητικές είναι για την πορεία αυτού του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΟ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΥΣ ΠΗΞΑΜΕ,ΤΟΥΣΔΗΘΕΝ ΣΩΦΡΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΧΑΘΗΚΑΜΕ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ . ΕΛΛΗΝΕ Σ ΞΥΠΝΗΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για πειτε μου ρε πατριωτες με τι θα κανουμε πολεμο; με τα σαραβαλιασμενα υποβρυχια, η τα οπλα που χαλανε με την προτη βολη. Το πλεονεκτιμα της ελλαδας απεναντι στην Τουρκια ηταν παντα ενα, οχι η ανρια μας (οι σπαρτατες δεν υπαρχουν πια), ουτε η μαγκια μας (η τουρκια ιστορικα δεν εχασε ποτε με την ελλαδα) αλλα η γνωση μας. Τι κανουμε λοιπον εμεις για αυτο; Αντι να εχουμε ελληνες επιστημονες να δουλεουν με τον ελληνικο στρατο, αντι ο ιδιοσ ο στρατος να συνεργαζεται με τα πανεπηστιμια μας σε ερευνα και αναπτυξη καινουργιων τροπων αντιμετοπισης των πολεμοχαρω Τουρκων, διωχνουμε ολους τους Ελληνες στο εξωτερικο και γεμιζουμε τον δημοσιο τομεα με αχρηστα κρεατα... Και στην πελλοπονησο να περιοριστει η ελλαδα εμεις οι ιδιοι θα φταιμε και κανεις αλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς τον ανωνυμο 11:47 πμ,

    ο ισχυρισμος σου οτι καμια "ανδρεια" και "μαγκια" ,αλλα μονο η "γνωση" συνεβαλε στην απελευθερωση του γενους μας ειναι τουλαχιστον ανιστορητη, για να μην χρησιμοποιησω καποιον αλλο βαρυτερο χαρακτηρισμο.
    Αν ο Ελληνισμος επιβιωσε μεχρι σημερα, αυτο εγινε διοτι παντα ειχε μεγαλες ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ για να κλεινει τις τρυπες που ανοιγαν οι κατα τοπου καταστροφες εις βαρος του.
    Ο Περσης πηρε την Ιωνια, αλλα υπηρχαν οι Μακεδονες δυτικοτερα και την ελευθερωσαν.
    Οι Καρχηδονιοι ως συμμαχοι των Περσων κτυπησαν ταυτοχρονα με τους Περσες τον Ελληνισμο,αλλα τους σταματησαν οι Ελληνες της Σικελιας.
    Οι Σλαβοι κατελαβαν την Ελλαδα, αλλα ο Αυτοκρατορας τους εξεδιωξε και μετακινησε απο την Ανατολη ελληνικους πληθυσμους να καλυψουν τις απωλειες της κυριως Ελλαδας.
    Οι Αραβες εξισλαμισαν την Κρητη, αλλα ο Νικηφορος Φωκας εφερε Ποντιους εκει για να κρατησουν το μερος.
    Κατεληφθη η Πολη απο τους Φραγκους , αλλα υπηρχε η Νικαια που την ανακατελαβε για τους Ελληνες.
    Η Ηπειρος και η Μακεδονια βρεθηκαν υπο τουρκικη κατοχη,αλλα βρεθηκε η Κρητη, ο Μοριας και η Ρουμελη να τις απελευθερωσουν το 1912.
    Γι' αυτο σταματα να προκαλεις και να ισοπεδωνεις τα παντα!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αντε να κανουμε κανα πολεμο μπας και κονομησουμε και εμεις (οι "νεο"λαδάδες). Τι λέτε ρε ανοήτοι; Τρώτε τσάμπα κουτόχορτο γιατι αυτο βολεύει τις κυβερνήσεις (εκάστοτε και αμφότερες) για να είστε προσκολημένοι στις συνταξεις των 500 και τους μισθούς των 700 όταν οι "δικοί" τους σας έχουνε γραμμένους (και χεσμένους) και κονομάνε άντερα. Ένας πόλεμος με την τουρκία (τη βουλγαρία, τα σκόπια, την αλβανία, τη ρουμανία - λόγω βλάχων- της κρήτης -λόγω αυτονομίας- της θεσσαλονίκης -λόγω παοκ-) θα μας καταστήσει υπερδύναμη στα βαλκανια και που ξέρεις ίσως φαμε και την αμερική (ινδία, κίνα). Επικεντρωθείτε στα πραγματικά προβλήματα και δουλεψτε (τέρμα η μεσημεριανή σιέστα και το φραπογαλο των 5 ευρω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]