Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Τηλεοπτικός διαγωνισμός προσηλυτισμού!

Η θρησκεία "πουλάει καλά" στην Τουρκία

Τι συμβαίνει όταν βάζεις στο ίδιο δωμάτιο έναν ιμάμη, έναν παπά, ένα ραβίνο, ένα βουδιστή μοναχό και δέκα άθεους; Το τουρκικό κανάλι Kanal T ελπίζει ότι η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι υψηλή τηλεθέαση, καθώς ετοιμάζεται να παρουσιάσει τηλεπαιχνίδι όπου ιερωμένοι(;) από τις τέσσερις θρησκείες επιχειρούν να προσηλυτίσουν τους άθεους.
Το έπαθλο για τους νεοφώτιστους θα είναι ένα προσκύνημα στον ιερό τόπο της νέας θρησκείας τους: τη Μέκκα για τους μουσουλμάνους, το Βατικανό για τους χριστιανούς, την Ιερουσαλήμ για τους εβραίους και το Θιβέτ για τους βουδιστές.
Ωστόσο η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας δεν φαίνεται να διασκεδάζει πολύ με αυτή την προοπτική και αρνείται να στείλει ιμάμη στην εκπομπή.
«Το να κάνεις κάτι τέτοιο με μοναδικό στόχο την τηλεθέαση δείχνει έλλειψη σεβασμού προς όλες τις θρησκείες. Η θρησκεία δεν πρέπει ν αποτελεί αντικείμενο ψυχαγωγικών εκπομπών», δήλωσε ο πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Θρησκευτικών υποθέσεων Χάμζα Ακτάν.
Οι δημιουργοί της εκπομπής «Μετανοημένοι συναγωνίζονται», που θα αρχίσει να προβάλλεται το Σεπτέμβριο, διαφωνούν. «Δίνουμε το μεγαλύτερο δώρο στον κόσμο, το δώρο της πίστης», όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του Kanal T Σεϊχάν Σοϊλού.
«Δεν θέλουμε να είναι κανείς άπιστος. Ο Θεός είναι μεγάλος και δεν έχει σημασία σε ποια θρησκεία πιστεύεις. Το σημαντικό είναι να πιστεύεις», συμπλήρωσε.
Μέχρι στιγμής 200 άτομα έχουν υποβάλει αιτήσεις συμμετοχής και οι δέκα διαγωνιζόμενοι θα επιλεγούν τον ερχόμενο μήνα. Ομάδα θεολόγων(;) θα εξακριβώσει εάν οι άθεοι είναι πραγματικά άπιστοι και δεν αναζητούν απλώς δωρεάν διακοπές ή φήμη.
Ο διαγωνισμός προσηλυτισμού βεβαιώνει για το επίπεδο εκτίμησης των θρησκειών που θρέφει η Τουρκία, αλλά ταυτόχρονα θα είναι ένα δημόσιο μάθημα προς όλους τους μουσουλμάνους φανατικούς ισλαμιστές, προκειμένου να μάθουν πως να αντικρούουν επιχειρήματα ή πως να πλησιάζουν έναν αλλόθρησκο με σκοπό να τον προσηλυτίσουν. Την ίδια στιγμή βέβαια, η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία αγνοείται παντελώς από τον τουρκικό "τηλεοπτικό σταθμό", ενώ βάσιμες πληροφορίες αναφέρουν την ύπαρξη πολλών εκατομμυρίων ορθοδόξων κρυπτοχριστιανών στο εσωτερικό της Τουρκίας. Ανακοίνωση από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο δεν υπάρχει και μάλλον δεν πρόκειται να υπάρξει, επειδή (και πολύ σωστά) οι ορθόδοξοι χριστιανοί δεν θεωρούν την θρησκεία ως παιχνίδι...
Γιατί όλοι μας αισθανόμαστε μία βεβαιότητα πως η νίκη θα είναι του ιμάμη; Γιατί πολύ απλά, το "παιχνίδι" αυτό στήθηκε για να βγάλει χρήματα, να "μορφώσει" μουσουλμάνους, αλλά κυρίως για να "αποδείξει" την ανωτερότητα του ισλάμ... Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, η κυβέρνηση Ερντογάν θα έχει σοβαρότατα προβλήματα...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. 1ον Υπάρχει περίπτωση το ισλάμ να δεχτεί την αλλαγή θρηκείας από ισλάμ σε χρηστιανισμό, αθεϊσμό, κτλ χωρίς την ποινή του θανάτου;
    Οι απόγονοι του Μωάμεθ στην σαουδική αραβία, που τους προσκηνάνε οι πρόεδροι των ΗΠΑ, θα το δεχτούν;
    Θέλεις να ζεις σε ένα κόσμο χωρίς βενζίνη και χωρίς Ολυμπιακή Αεροπορία, ΑΝΕΚ(πλοία), Υγεία(Νοσοκομείο), ΔΕΛΤΑ(γάλατα) κτλ γιατί οι άραβες απόσυραν τα κεφάλαια τους;
    2ον Είναι αδύνατον να υπάρξει ποτέ θρησκευτικό κενό στην ανθρωπότητα; Οι άθεοι είναι μια μειωψηφία με βαθιά ψυχολογικά προβλήματα και προβλήματα με την εξουσία(όποια και αν είναι). Όλοι οι άλλοι θέλουν την θρησκεία τους, π.χ. οι αλβανοί,ρώσοι,κινέζοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]