Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Άρχισε την δράση του ο UCK;

Επίθεση αγνώστων με ένα νεκρό αστυνομικό

Στο χωριό "Γκόρνα Κολισανι" που βρίσκεται ελάχιστα νότια της πόλης των Σκοπίων, εχθές το απόγευμα, Αστυνομικό περίπολο που κινούνταν έχοντας υπηρεσία σε δασική περιοχή, δέχτηκε ένοπλη επίθεση από 2-3 άντρες, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αστυνομικού και τον σοβαρό τραυματισμό δύο ακόμη.
Οι άνδρες είχαν προφανώς στήσει ενέδρα στο περίπολο του οποίου το όχημα (ένα LADA Niva) εξετράπη της πορείας του. Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκοείο των Σκοπίων ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή διεξάγοντας έρευνα και αναζητώντας πληροφορίες για τα κίνητρα της επίθεσης.
Χαρακτηριστικό όμως είναι πως ενώ οι Αρχές επίσημα διαρρέουν πως βρίσκονται στο σκοτάδι, σκοπιανές πηγές αναφέρουν τους δράστες ως "εισβολείς" με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται...
Και δυστυχώς, με όσα έχουν συμβεί την τελευταία χρονική περίοδο και με δεδομένη την «ανησυχία» των Αλβανών των Σκοπίων, πολύ πιθανή θεωρείται η ανάμιξη ένοπλων στοιχείων του UCK που έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται προκειμένου να ασκήσουν τις κατάλληλες πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ έτσι ώστε να γίνει αποδεκτός τόσο ο ρόλος των Αλβανών, σε επίπεδο αποφάσεων, όσο και πως οι αλλαγές που επίκεινται στα Σκόπια είναι δυνατό να συμβούν με «διάφορους τρόπους».
Ο εφιάλτης του Γκρούεφσκι έχει αρχίσει και παρά το ότι ο ίδιος επιθυμεί να διατηρήσει χαμηλά τους τόνους, αλλά και να αποκρύψει την εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στην πλευρά των Αλβανών, από εδώ και πέρα θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει όλα όσα επιμελώς και με τη βοήθεια του άκρατου εθνικισμού απέφευγε… Ο νεκρός αστυνομικός, αλλά και το γεγονός πως «κάποιοι» κυκλοφορούν στην ΠΓΔΜ ένοπλοι και απόλυτα αποφασισμένοι να συγκρουστούν και με κυβερνητικές δυνάμεις, σηματοδοτούν την αρχή μίας άλλης περισσότερο ρευστής και ίσως εκρηκτικότερης περιόδου στην περιοχή…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]