Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λύση από... τρίτους επιθυμεί τελικά ο Ταλάτ!

Αδιαλλαξία των… άκρων

Την έντονη αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας και των κομμάτων προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, με τις οποίες, εμμέσως πλην σαφώς, καλεί τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να ετοιμάσει, έως το τέλος του 2009, σχέδιο λύσης του κυπριακού προβλήματος.
Τις δηλώσεις Ταλάτ, που εκφεύγουν του συμπεφωνημένου, μεταξύ των δύο ηγετών, πλαισίου διαπραγμάτευσης του Κυπριακού, και που αποσκοπούν να διαφοροποιήσουν τα δεδομένα της διαδικασίας επίλυσης του προβλήματος, σχολίασε έντονα ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος κάλεσε τον Τ/κ ηγέτη ν' αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες, ώστε οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού να έχουν αίσια έκβαση.
Σύμφωνα, ωστόσο, με πολιτικές εκτιμήσεις, οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη έρχονται σε μια συγκυρία, κατά την οποία το κλίμα στις απευθείας διαπραγματεύσεις έχει επιβαρυνθεί επικίνδυνα, τόσο ένεκα της εντεινόμενης τουρκικής αδιαλλαξίας, με τη συνεχή υιοθέτηση ακραίων θέσεων, όσο και ένεκα της προκλητικά παραπλανητικής και παρελκυστικής στάσης του Μ.Α. Ταλάτ στο θέμα της διάνοιξης του οδοφράγματος Λιμνίτη, η οποία έχει προκαλέσει την έντονη δυσθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια…
«Νομίζω ότι είναι γνωστό και δεδομένο το πλαίσιο βάσει του οποίου άρχισαν οι διαπραγματεύσεις πέρυσι. Και μιλάμε ότι η λύση θα πρέπει να είναι κυπριακή και αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης και συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο», τόνισε ο ΥΠΕΞ Μάρκος Κυπριανού, για να προσθέσει: «Πρέπει να αντιληφθεί ο κ. Ταλάτ, ότι θα πρέπει ν' αναλάβει την πολιτική ευθύνη να διαπραγματευθεί σοβαρά, με στόχο την επίλυση του προβλήματος. Το να είναι αδιάλλακτος και να παρουσιάζει απαράδεκτες θέσεις, ελπίζοντας ότι, με αυτό τον τρόπο, θα προκαλέσει παρέμβαση του διεθνούς παράγοντα, πιστεύω ότι είναι λανθασμένη προσέγγιση, αντίκειται στα όσα συμφωνήθηκαν πέρυσι και σίγουρα δεν εξυπηρετεί το στόχο της λύσης, αλλά θεωρώ ότι αφήνει τον ίδιο όσο και την Τουρκία εκτεθειμένους».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]