Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πυρ και μανία οι Τούρκοι για τις αμερικανικές έρευνες πετρελαίου στην Κύπρο

Τουρκία: Ο στόλος μας είναι εκεί!

Το «πράσινο» φως από την Κυπριακή Δημοκρατία πήρε μια αμερικανική εταιρία για να ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό υποθαλάσσιων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Κύπρο, γεγονός που «εξόργισε» Τούρκους αξιωματούχους, οι οποίοι απειλούν να εμποδίσουν τις έρευνες.
Στην Τουρκία πιστεύουν ότι την έρευνα επεδίωξε μια αμερικανική εταιρία – κολοσσός στον τομέα του πετρελαίου, που εκτιμά ότι στην περιοχή υπάρχουν αποθέματα αξίας μεγαλύτερης από 400 δισ. δολάρια.
Το όνομα της συγκεκριμένης εταιρίας δε γνωστοποιήθηκε από τον Αμερικανό πρέσβη στη Λευκωσία, ο οποίος όμως είπε ότι η εταιρία κέρδισε καθαρά το σχετικό διαγωνισμό.
Εμπειρογνώμονες τονίζουν ότι το κόστος για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου από σημεία τα οποία βρίσκονται σε βάθος μεγαλύτερο από 2.000 μέτρα είναι ιδιαίτερα μεγάλο και γι αυτό απαιτείται υψηλή τεχνολογία που μόνο εταιρίες όπως η Shell, η Exxon Mobil, η Petro Brass και η ρωσική Lukoil μπορούν να εξασφαλίσουν.
«Για νέα ένταση στην Κύπρο», μιλά ο τουρκικός Τύπος, ένταση που προκαλεί η άδεια που λέγεται ότι έχει δοθεί σε αμερικανική εταιρεία πετρελαίου, προκειμένου να κάνει έρευνες για τον εντοπισμό υποθαλάσσιων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Τούρκοι αξιωματούχοι που δεν κατονομάζονται φέρονται να προειδοποιούν με δυναμική απάντηση της Άγκυρας λέγοντας ότι «ο στόλος μας είναι εκεί. Δεν είναι δυνατό να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο, έστω και αν πρόκειται για αμερικανική εταιρεία».
Ίσως να είναι αυτή η ευκαιρία και για την Ελλάδα να "πουλήσει" τα δικαιώματα εξόρυξης ή να τα νοικιάσει, σε κάποια Ρωσική εταιρεία...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]