Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Έρογλου

Στόχος μας η συνομοσπονδία...

Ο « πρωθυπουργός» του παράνομου κατοχικού καθεστώτος Ντερβίς Ερογλου υποστήριξε ότι ο καλύτερος τρόπος διευθέτησης του κυπριακού είναι η συνομοσπονδία, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των θέσεων του κόμματός του και των όσων θέτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Στις απευθείας διαπραγματεύσεις, είπε, συζητείται η διζωνική ομοσπονδία, αλλά "οι απαιτήσεις και οι επιθυμίες αντανακλώνται στη συνομοσπονδία".
Πρόσθεσε πώς είναι σημαντικό να ξεκαθαριστεί τι σημαίνει διζωνικότητα, δύο περιοχές και πολιτική ισότητα. Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Ντερβίς Ερογλου ισχυρίστηκε ότι η ομοσπονδία μπορεί να λειτουργήσει μόνο μεταξύ δύο ίσων μερών, ενώ μεταξύ των δύο λαών, κατά την έκφρασή του, στην Κύπρο, υπάρχουν πολλές ανισότητες από την πληθυσμιακή αναλογία μέχρι το εθνικό εισόδημα.
Έτσι ξεκαθαρίζει το τοπίο για το τι ακριβώς επιθυμούν οι Τουρκοκύπριοι (και φυσικά οι Τούρκοι στρατηγοί αλλά και ο μη φασίστας Ερντογάν) για την Κύπρο, το Κυπριακό ζήτημα και την επίλυσή του. Απλά, τα θέλουν όλα δικά τους. Να συνεχιστεί το καθεστώς ως έχει, να αναγνωριστούν και να εισπράττουν φυσικά από την Ευρώπη τεράστια κονδύλια (μέρος των οποίων θα προωθείται προς την Τουρκία εις ένδειξη ευχαριστίας) και... "εις άλλα με υγεία"...
Φυσικά, ποτέ δεν υπήρξε κάποιος λογικός άνθρωπος που να πιστέψει πως οι Τουρκοκύπριοι και ο τουρκικός παράγοντας επιθύμησαν την δίκαιη λύση του Κυπριακού. Ποτέ δεν υπήρξε εχέφρων πολίτης στην Ελλάδα και στην Κύπρο που να σκεφτεί πως οι Τούρκοι επιθυμούν να αποσυρθούν από την Κύπρο και να αποκατασταθεί το Διεθνές Δίκαιο, επιστρέφοντας όλοι οι διωγμένοι Κύπριοι στις εστίες τους, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα κατεχόμενα. Ποτέ δεν υπήρξε Έλληνας (που να σκέφτεται Ελληνικά και όχι συμφεροντολογικά) που να πίστεψε στα λόγια των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων, που δια στόματος Ταλάτ στις ημέρες μας ισχυρίζονται πως οι Τουρκοκύπριοι είναι αυτοί που έχουν ζημιωθεί και πως εις βάρος των Τουρκοκυπρίων εξελίσσονται όλα! Κανείς από αυτούς που δεν ξέχασαν πως υπήρξε εισβολή και κατοχή δεν πρόκειται ποτέ να πιστέψει τα ψεύτικα λόγια των Τουρκοκυπρίων που έχουν καταλάβει θέσεις και αξιώματα πολιτικά επειδή έγιναν σφαγείς αμάχων Κυπρίων, επειδή βίασαν και λεηλάτησαν για να αναδειχθούν ως καλοί και πιστοί Τούρκοι!!!
Ο Ντερβίς Έρογλου σήμερα μας λέει την αλήθεια, αυτό που πιστεύει, όσο και αν μας ενοχλεί. Εάν όμως απαιτούσε η Ελληνοκυπριακή πλευρά την δίωξη όσων συμμετείχαν σε εκτελέσεις και σφαγές, τότε, το σκηνικό θα άλλαζε δραματικά και όλοι θα ξαναθυμόντουσαν τι πράγματι συνέβη στο πανέμορφο νησί της Αφροδίτης, όπου τα στρατεύματα του Αττίλα μέχρι σήμερα αφοδεύουν την κτηνωδία τους...
Η ατιμωρησία τους έχει αποθρασύνει και γι αυτό είμαστε υπεύθυνοι εμείς που δεν θυμίζουμε στη Διεθνή κοινότητα όλα αυτά που η Τουρκική θηριωδία και οι πιστοί υπηρέτες της έχουν "προσφέρει" στην Κύπρο...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]